Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Serwer cs 1.6 nie chce się włączyć. Błąd w konsoli.

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 18:15

Witam. Posiadam serwer Counter-Strike 1.6 500 fps na stronie mojeserwery.pl. Dziś wgrałem do niego paczkę cod mod : http://amxx.pl/topic...leszcz-windows/.  Wgrałem pluginy i nie mogę włączyć serwera. Wchodzę w konsolę, patrzę a tam takie coś:
Console initialized.
scandir failed:/home/servers/s10717/data/SAVE
scandir failed:/home/servers/s10717/data/./platform/SAVE
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 22:54:48 Aug 15 2011 (5408)
STEAM Auth Server
Server IP address 178.19.110.101:27099
Host_Error: Couldn't get DLL API from !
FATAL ERROR (shutting down): Host_Error: Couldn't get DLL API from !

email debug.log to linux@valvesoftware.com
czw, 26 gru 2013, 16:49:08 CET: Server restart in 10 seconds
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Pomoże ktoś rozwiązać problem?


  • +
  • -
  • 0

#2 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:25

Pokaż plik modules.ini w folderze metamod

Prawdopodobnie oni mają serwer na linuxie a Ty w tym pliku "każesz" linuxowi ładować biblioteki .dll (windowsa)


  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#3 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 18:30

Nie mam pliku modules.ini w folderze z metamodem. A jeżeli chodzi o to to w configu mam takie coś : win32 dlls/dproto.dll

win32 addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm.dll
 

  • +
  • -
  • 0

#4 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:32

aaaa i to wszystko wyjaśnia,

złe dproto masz, sprawdź w folderze dproto czy masz plik:

dproto z końcówką .so a nie .dll


  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#5 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 18:33

Mam dproto_i386.so


  • +
  • -
  • 0

#6 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:35

tak samo amxmodx

łap wrzuć je tam gdzie masz odpowiedniki .dll

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#7 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:36

Oczywiście jeśli te pliki masz w innym folderze to podmień te ścieżki.

 

A teraz podmień to plugins.ini na ten kod:

linux dlls/dproto_i386.so
linux addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm_i386.so

Użytkownik EferenG edytował ten post 26.12.2013 18:37

  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#8 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 18:37

Tzn do metamodu wkleic te pliki ? Jestem trochę zielony w tych sprawach 


Użytkownik HeaDsHoteR12 edytował ten post 26.12.2013 18:37

  • +
  • -
  • 0

#9 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:39

ten plik amxmodx_mm wrzuć do:

addons -> metamod -> dlls

 

A dproto do:

addons -> dproto

 

Jeśli nie masz folderu dproto to po prostu go stwórz.

 

 

----------------------------------------------------------------------------

 

W tym plugins.ini podmień jeszcze raz całą zawartość na ten kod:

linux addons/dproto/dproto_i386.so
linux addons/metamod/amxmodx_mm_i386.so

Użytkownik EferenG edytował ten post 26.12.2013 18:43

  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#10 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 18:45

Niestety nie pomogło. Nadal ten sam błąd, ale + leci.


  • +
  • -
  • 0

#11 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:47

Ale sprawdź ten ostatni edytowany, ponieważ troszkę namieszałem.


  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#12 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 26.12.2013 18:49

Wgrałeś złą paczkę, zreinstaluj serwer i łap tą paczkę tego samego coda tylko pod linuxa :)

http://amxx.pl/topic...eszcz-v2-linux/


  • +
  • -
  • 2

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#13 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 18:49

Ok spróbuję :)


Użytkownik HeaDsHoteR12 edytował ten post 26.12.2013 18:50

  • +
  • -
  • 0

#14 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 26.12.2013 20:10

Działa ! Wielkie dzięki :) 


  • +
  • -
  • 0

#15 HeaDsHoteR12

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:seba
  • Lokalizacja:ŚwiRony
Offline

Napisano 29.12.2013 14:20

Temat do zamknięcia.


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych