Jak zrobić menu żeby się zamykało
cedriK
09.07.2009
Otóż działa mi już WesternMod ale mam taki problem że na początku rundy jak wybieram postać to jak już ją wybiorę to menu z wyborem wskakuje od nowa i od nowa i jest przez całą runde a jak chce zmienic np. bron na pistolet czy nóz to wybiera mi postac 2/3 ...
naven mi pisał żebym to pokazał
może coś pomorze :
jak zrobić, żeby przy case 1 i 2 się menu zamykało, a przy case 3 żeby sie nie zamykalo po wykonaniu
naven mi pisał żebym to pokazał

#include <amxmodx> #define PLUGIN "cs-wies menu" #define VERSION "0.1" #define AUTHOR "naven" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /wies","func_wies") } public func_wies(id) { new menu = menu_create("yMenu cs-wies","func_menu_wies") menu_additem(menu,"wKliknij, aby wiswietlic pomoc","1",0) menu_additem(menu,"wKliknij aby sie zrespawnowac","2",0) menu_additem(menu,"wKliknij aby wlaczyc menu checkpointow","3",0) menu_setprop(menu,MPROP_EXIT,MEXIT_ALL) menu_display(id,menu,0) } public func_menu_wies(id,menu,item) { if(item==MENU_EXIT) { menu_destroy(menu) return PLUGIN_HANDLED } new data[6], iName[64] new access, callback menu_item_getinfo(menu, item, access, data,5, iName, 63, callback) new key = str_to_num(data) switch(key) { case 1 : show_motd (id, "pomoc.txt") case 2 : client_cmd(id,"say /respawn") case 3 : client_cmd(id,"say /checkpoint") } menu_destroy(menu) func_wies(id) return PLUGIN_HANDLED }
jak zrobić, żeby przy case 1 i 2 się menu zamykało, a przy case 3 żeby sie nie zamykalo po wykonaniu
Miczu
09.07.2009
Pewnie to ma cos wspolnego, ze w funkcji mena wywolujesz funkcje ktora wywoluje menu, menu ktore wywoluje funkcje ktore wywoluje menu, menu ktore wywoluje funkcje ktore wywoluje menu, menu ktore wywoluje funkcje ktore wywoluje menu, menu ktore wywoluje funkcje ktore wywoluje menu...
cedriK
09.07.2009
yyyy fajnie , a możesz po mojemu 
nie no, ogólnie da się jakoś zaradzić temu żeby menu zamykało się po wyborze postaci ?

nie no, ogólnie da się jakoś zaradzić temu żeby menu zamykało się po wyborze postaci ?
mgr inż. Pavulon
09.07.2009
po schowaniu(zniszczeniu) menu uruchamiasz funkcję która znów wyświetla menu.yyyy fajnie , a możesz po mojemu
menu_destroy(menu) func_wies(id)Ale nawet i przy tym kodzie po wciśnięciu 0 (Exit, slot10) menu powinno zniknąć.
Jeżeli nie chcesz żeby się pojawiało menu to usuń func_wies(id)
cedriK
10.07.2009
ale to ten kawałek sma to mi naven dał nie wiem po co kazał to tu dać, w załączniku macie .sma mojego western moda a to w nim to menu się nie zamyka
Załączone pliki
mgr inż. Pavulon
10.07.2009
Spróbuj zamienić:
// Message client_print(id, print_chat,"Jestes teraz Chilli NoSee."); } } return PLUGIN_HANDLED; } ///////* Game Description */////na
// Message client_print(id, print_chat,"Jestes teraz Chilli NoSee."); } } menu_destroy(menu) return PLUGIN_HANDLED; } ///////* Game Description */////czyli dodać menu_destroy(menu) przed return PLUGIN_HANDLED (w 736 linijce)
cedriK
10.07.2009
okej spróbuje, zaraz dam Ci odpowiedź czy działa
@@
Okej, śmiga, dzięki ;]
@@
Okej, śmiga, dzięki ;]