Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Częste crashe servera - cod mod


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.12.2013 15:10

tak jak w temacie ciagle crashe servera od 4 dni nie bylo zadnego ale dzisij az 5 crashy nastopilo w ciagu 5-20minut

Spoiler

server to cod mod na zabijce stoi na serverze sa 3 boty, 

1 long mniie dziwi "MasterRequestRestart

Your server needs to be restarted in order to receive the latest update."

longi z ostatniego crasha , jak zly kod czy cos , poprawic przez moda zly dzial albo nazwa tematu poprawic

 

 


Użytkownik TyrTrek edytował ten post 16.12.2013 15:14

JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#2 ByQ_Pl

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:112
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Resko / Szczecin
Offline

Napisano 16.12.2013 15:13

couldn't exec addons/amxmodx/configs/custommenuitems.cfg

Warning: Unable to open sound/warcraft3/frostnova.wav for transfer

Warning: Unable to open sound/warcraft3/impalehit.wav for transfer
Warning: Unable to open sound/warcraft3/impalelaunch1.wav for transfer

 

Sprawdź te pliki czy są okej ;

 

oraz 

 

Zabijaka wie że masz PodBoty na serwerze ?

Być może oni Ci wyłączają serwer z powodu botów, większość hostingów nie zezwala konsumentom na instalacje Podbot.


Użytkownik Grizly edytował ten post 16.12.2013 15:14

  • +
  • -
  • 0

Steam: http://steamcommunit...561198083162160

Podziękuj za moją pomoc i postaw " + " !
Znam się na:
Modyfikacjach: Surf, ZombieMod,

Silnikach: PHPBB by Przemo, MyBB, 

ZUBsSBl.gif


#3 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 16.12.2013 15:15

Usuń z linii komend startowych -beta hlbeta i -autoupdate

Koniecznie dopisz -nomaster.

 

Druga możliwość zaaktualizuj HLDS , jeśli chcesz zostać przy tym to zastosuj tą pierwszą metodę.

To nie są ataki.


  • +
  • -
  • 1

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#4 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.12.2013 15:17

couldn't exec addons/amxmodx/configs/custommenuitems.cfg

Warning: Unable to open sound/warcraft3/frostnova.wav for transfer

Warning: Unable to open sound/warcraft3/impalehit.wav for transfer
Warning: Unable to open sound/warcraft3/impalelaunch1.wav for transfer

 

Sprawdź te pliki czy są okej ;

 

oraz 

 

Zabijaka wie że masz PodBoty na serwerze ?

Być może oni Ci wyłączają serwer z powodu botów, większość hostingów nie zezwala konsumentom na instalacje Podbot.

couldn'exec addons/amxmodx/configs/custommenuitems.cfg

Warning: Unable to open sound/warcraft3/frostnova.wav for transfer

Warning: Unable to open sound/warcraft3/impalehit.wav for transfer
Warning: Unable to open sound/warcraft3/impalelaunch1.wav for transfer

widzialem juz ten errory ale nie mam pojecia ktory plugin je robi ! w saoud nie ma czegos takiego i tego custommenuitem.cfg tez nie ma 

chyba jakby oni wylaczli server to jakies powiadomienia dochodzily? , 


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#5 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.12.2013 15:19

Usuń z linii komend startowych -beta hlbeta i -autoupdate

Koniecznie dopisz -nomaster.

 

Druga możliwość zaaktualizuj HLDS , jeśli chcesz zostać przy tym to zastosuj tą pierwszą metodę.

To nie są ataki.

nowe versja hlds daje jakies wieksze mozliwosci wieksza sile do serva jakies tam fixy czy cos , a ma jakies bledy ? co np pluginy nie dzialaj z ta wersja , daj link do najnowszej chce sie o tym hlds wiecej dowiedziec, ten bartek to nie ja dla boleslosci scislosci :D


Użytkownik TyrTrek edytował ten post 16.12.2013 15:22

JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#6 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 16.12.2013 15:23

Jest mniej kompatybilna z niektórymi plugami amxx oraz wymagana nowych wersji amxx/dproto i innych modułów ale jest bezpieczniejsza. Więc jeśli się obawiasz przesiadki to wystarczy uruchomić serwer z tymi parametrami.

 

Info o silniku :

http://amxx.pl/topic...able-6132-beta/


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#7 ByQ_Pl

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:112
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Resko / Szczecin
Offline

Napisano 16.12.2013 15:25

 

 

chyba jakby oni wylaczli server to jakies powiadomienia dochodzily? , 

 

Niektórzy nie koniecznie muszą powiadamiać, jak przeczytasz ich regulamin to tam szukaj odpowiedzi jakie są kary za PodBot.

 

Aktualizacja HLDS to jedna sprawa a druga to:

 

Na serwerze masz Warcraft3 mod, i tak jak np. masz jakiś model broni ( deagle ) i powiedzmy go brakuje na serwerze w "models", a np. wybierasz deagle, to serwer crashuje bo nie ma z czego wczytać modelu.
Jak mówisz że 5 crashy w ciągu kilku minut no to może być brak plików.

U ciebie to :

sound/warcraft3/impalelaunch1


  • +
  • -
  • 0

Steam: http://steamcommunit...561198083162160

Podziękuj za moją pomoc i postaw " + " !
Znam się na:
Modyfikacjach: Surf, ZombieMod,

Silnikach: PHPBB by Przemo, MyBB, 

ZUBsSBl.gif


#8 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.12.2013 15:35

 

 

 

chyba jakby oni wylaczli server to jakies powiadomienia dochodzily? , 

 

Niektórzy nie koniecznie muszą powiadamiać, jak przeczytasz ich regulamin to tam szukaj odpowiedzi jakie są kary za PodBot.

 

Aktualizacja HLDS to jedna sprawa a druga to:

 

Na serwerze masz Warcraft3 mod, i tak jak np. masz jakiś model broni ( deagle ) i powiedzmy go brakuje na serwerze w "models", a np. wybierasz deagle, to serwer crashuje bo nie ma z czego wczytać modelu.
Jak mówisz że 5 crashy w ciągu kilku minut no to może być brak plików.

U ciebie to :

sound/warcraft3/impalelaunch1

 

 

szukalem wlasnie tego plugina co odpowiada za ten sound/warcraft3 nie znalazlem ? moze ktos go ogarnia to bym go wyrzucil bo szukalem po sma i nie znalazlem


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#9 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 16.12.2013 15:48


Na serwerze masz Warcraft3 mod, i tak jak np. masz jakiś model broni ( deagle ) i powiedzmy go brakuje na serwerze w "models", a np. wybierasz deagle, to serwer crashuje bo nie ma z czego wczytać modelu.
Jak mówisz że 5 crashy w ciągu kilku minut no to może być brak plików.

U ciebie to :

sound/warcraft3/impalelaunch1

 

Gdyby brakowało modelu to by się serwer w ogóle nie uruchomił (FATAL ERROR) , bo dostaje zadanie wyświetlić grafikę a nie ma jej fizycznie. (podmiana modeli graczy jest b.dobrym przykładem)


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#10 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.12.2013 15:52

ten eerror juz znalazlem sound/warcraft3/impalelaunch1 perk zamrozenie granatu to byl ,

Usuń z linii komend startowych -beta hlbeta i -autoupdate juz usuniete bylo

 


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#11 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 16.12.2013 17:51


Koniecznie dopisz -nomaster.

Dopisz , bo inaczej to nic ci nie da.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#12 ByQ_Pl

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:112
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Resko / Szczecin
Offline

Napisano 16.12.2013 19:25

Ogen Dogen, nie zawsze :)
Nie twierdze że mówisz źle, bo mówisz dobrze :)

Ja po prostu podaje drugą możliwą przyczynę, miałem na serwerze SurfExpModa, i nie wrzuciłem 2 modeli, i jak wyjmowałem deagl, to mi serwer dopiero crashował ale sie uruchamiał od nowa i tak w kółko Macieju.

 

TyrTyrek, więc rób to co Ogen Dogen radzi bo ja już nie mam pomysłu.


  • +
  • -
  • 0

Steam: http://steamcommunit...561198083162160

Podziękuj za moją pomoc i postaw " + " !
Znam się na:
Modyfikacjach: Surf, ZombieMod,

Silnikach: PHPBB by Przemo, MyBB, 

ZUBsSBl.gif


#13 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 19.12.2013 14:47

zaktulizowalem binarki do 6027 , na razie ogolnie crasha nie bylo , 

tylko na 1 mapce i potem na 2 za 3h , nie mozna wbic na serwer gdy wybieralem team od razu rozlaczalo , pisalo cos o zasobach albo cos takiego , 


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#14 Wytępiony

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:21
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Bystrzyca Kłodzka
Offline

Napisano 19.12.2013 15:28

Nowe dproto także wgrałeś 306?



#15 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 19.12.2013 16:33


Ogen Dogen, nie zawsze :)
Nie twierdze że mówisz źle, bo mówisz dobrze :)

Ja po prostu podaje drugą możliwą przyczynę, miałem na serwerze SurfExpModa, i nie wrzuciłem 2 modeli, i jak wyjmowałem deagl, to mi serwer dopiero crashował ale sie uruchamiał od nowa i tak w kółko Macieju.



TyrTyrek, więc rób to co Ogen Dogen radzi bo ja już nie mam pomysłu.

Fakt , masz rację. Jednakże nie praktykuje się tak , bo to poważny błąd. Użycie modelu którego nie ma.

 

@topic

Podaj nowe logi lub jeśli masz to dumpy bezpośrednio z przed crasha.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych