Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Serwer - brak na liście serwerów


Najlepsza odpowiedź SZYM011, 09.12.2013 17:37

Napisałem do biura obsługi klienta. Zrobili reinstall, wgrali najnowszego hlds i serwer widnieje już na liścię. Niestety teraz pojawiają się błędy z którymi nie mogę sobie poradzić.

ERROR: couldn't open custom.hpk.

L 12/09/2013 - 17:21:26: [META] ERROR: ini: Unable to open plugins file 'addons/metamod/plugins.ini': No such file or directory
L 12/09/2013 - 17:21:26: [META] ERROR: dll: Problem reloading plugins.ini: addons/metamod/plugins.ini

oraz

L 12/09/2013 - 17:21:26: [META] ERROR: Couldn't find game entity 'item_generic' in game DLL 'cstrike': /home/servers/s10575/data/cstrike/dlls/cs.so: undefined symbol: item_generic

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 SZYM011

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • GG:
  • Lokalizacja:OSW CITY
Offline

Napisano 08.12.2013 10:46

Witam,

Serwer uruchamia się poprawnie, można na niego wejść podając IP lecz nie widnieje na liście serwerów w zakładce internet.

Czytałem masę tematów na ten temat, ale niestety żaden nie rozwiązał tego problemu. Czy ktoś mógłby mi pomóc, lub nakierować na rozwiązanie?

 

Polecenie startowe:

hlds_run -console -game cstrike -maxplayers 16 -exec server.cfg -sys_ticrate 500 +ip 178.19.110.101 -port 27096 +map de_dust2 -master

Na serwerze już oryginalnie mam zainstalowanego amx'a oraz dproto. Dproto zakomentowałem w pliku konfiguracyjnym.

Nie mam już pomysłów.

Za pomoc z góry dziękuje.

Pozdrawiam.


  • +
  • -
  • 0

#2 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 08.12.2013 13:03

Spróbuj zaaktualizować HLDS do najnowszej wersji.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#3 SZYM011

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • GG:
  • Lokalizacja:OSW CITY
Offline

Napisano 08.12.2013 13:54

Spróbuj zaaktualizować HLDS do najnowszej wersji.

Przepraszam, zapomniałem napisać, że to serwer zakupiony.


  • +
  • -
  • 0

#4 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 08.12.2013 17:16

Nie szkodzi. Dopisz do poleceń startowych :

-autoupdate -beta hlbeta

I zrestartuj serwer.


  • +
  • -
  • -1

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#5 SZYM011

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • GG:
  • Lokalizacja:OSW CITY
Offline

Napisano 08.12.2013 19:08

Dopisałem do poleceń twoje zalecenie, ale niestety nic to nie dało. Serwer się zaktualizował, lecz nadal nie pojawia się na liście serwerów.

 

Pojawiają się teraz takie logi:

Updating server using Steam.
Checking bootstrapper version ...
Updating Installation
Determining which depot(s) to install/update...
** 'game' options for Source DS Install:

	"ageofchivalry"
	"alienswarm"
	"diprip"
	"dystopia"
	"episode1"
	"esmod"
	"garrysmod"
	"garrysmodbeta"
	"insurgency"
	"l4d_full"
	"left4dead"
	"left4dead2"
	"left4dead2_demo"
	"orangebox"
	"pvkii"
	"smashball"
	"synergy"
	"zps"

** 'game' options for HL1 DS Install:

	"dmc"
	"gearbox"
	"ricochet"
	"tfc"
	"valve"

** 'game' options for Third-Party game servers:

	"ageofchivalry"
	"aliensvspredator"
	"americasarmy3"
	"brink"
	"darkesthour"
	"darkmessiah"
	"defencealliance2"
	"dinodday"
	"diprip"
	"dystopia"
	"esmod"
	"garrysmod"
	"garrysmodbeta"
	"hauntedhellsreach"
	"homefront"
	"homefrontjpn"
	"insurgency"
	"killingfloor"
	"killingfloor_beta"
	"marenostrum"
	"modernwarfare3"
	"mondaynightcombat"
	"naturalselection2"
	"nexuiz"
	"pvkii"
	"redorchestra"
	"redorchestra2"
	"redorchestra_beta"
	"serioussam3"
	"serioussam3-deprecated"
	"serioussamhdse"
	"ship"
	"sin"
	"smashball"
	"sniperelitev2"
	"synergy"
	"tshb"
	"zps"
HLDS installation up to date

  • +
  • -
  • 0

#6 SZYM011

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • GG:
  • Lokalizacja:OSW CITY
Offline

Napisano 09.12.2013 17:37   Najlepsza odpowiedź

Napisałem do biura obsługi klienta. Zrobili reinstall, wgrali najnowszego hlds i serwer widnieje już na liścię. Niestety teraz pojawiają się błędy z którymi nie mogę sobie poradzić.

ERROR: couldn't open custom.hpk.

L 12/09/2013 - 17:21:26: [META] ERROR: ini: Unable to open plugins file 'addons/metamod/plugins.ini': No such file or directory
L 12/09/2013 - 17:21:26: [META] ERROR: dll: Problem reloading plugins.ini: addons/metamod/plugins.ini

oraz

L 12/09/2013 - 17:21:26: [META] ERROR: Couldn't find game entity 'item_generic' in game DLL 'cstrike': /home/servers/s10575/data/cstrike/dlls/cs.so: undefined symbol: item_generic


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych