Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Przedział znakuPrzedział znaku


Najlepsza odpowiedź GwynBleidD, 29.11.2013 19:27

new c[16] = "abcdefgh"
if (equal(c[3], "def", 3))
    jest_ok()
else
    nie_ma()
Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 n0wy

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:16
  • Imię:krzys
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 27.11.2013 16:31

Cześć

 

Mam pewien problem szukam funkcji która sprawdza z danego tekstu przedział znakowy.

Np. "abcdefghijkl" ma sprawdzic od 3 do 6 znaku ? :)

 

Ps. szukałem już dokumentacji lecz nie znalazłem :c

Jedynie to znalazłem copyc ale daje możliwość kopiowania tekstu tylko od początku do danego znaku, a chcialbym od znaku do znaku :)

 

Sorki za ortografie jestem troche przemęczony :)


  • +
  • -
  • 0

#2 KillerBee

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:36
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 27.11.2013 18:52

http://amxx.pl/dokumentacja/f1363/containi



#3 n0wy

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:16
  • Imię:krzys
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 27.11.2013 20:41

To nie to :X


  • +
  • -
  • 0

#4 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 27.11.2013 21:31

Nie testowane:

public equalChars( start, end, str[], a[] )

{
new SecondData[ end + 1 ];
copyc( SecondData, end, str, start );
return equal( a, SeconData, end ? end-start : 0 );
}
start - numer litery od której zaczynamy porównywanie ( liczymy od 0 )
end - litera przy której porównywanie się kończy ( nie wliczaj wycięcia, funkcja wliczy ja za ciebie [end-start] )
str - ciąg znaków który chcemy porównać ( ten na którym będą wykonane operacje )
a - ciąg znaków do którego chcemy porównać
 
Jeżeli przypiszesz wartość 0 dla end to porównywanie ciągu znaków nie będzie miało granicy końcowej

  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#5 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 29.11.2013 19:27   Najlepsza odpowiedź

new c[16] = "abcdefgh"
if (equal(c[3], "def", 3))
    jest_ok()
else
    nie_ma()

  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#6 n0wy

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:16
  • Imię:krzys
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 03.12.2013 15:09

Wielkie dzięki, mozna zamknąć :)


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych