Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Reset sterownika graficznego (?)


Najlepsza odpowiedź Engi, 03.12.2013 21:53

Pare dni poślizgu ale jak obiecałem wrzucam rozwiązanie :D
Przyczyną był

Trojan.BitcoinMiner w "M:\Users\nazwa_usera\AppData\Local\Temp\iswizard\dwm.exe"

rozwiązanie:

Ściągnąć i zainstalować

Malwarebyte Anti-Malware (free)

 

Log z OTL z zaznaczonymi "Infekcja LOP - sprawdzenie" i "Infekcja Purity - sprawdzenie" wrzucić na pewne forum (mogę podać na pw/gg :P)

 

Po czym znające się na tym osoby mogą zrobić nam skrypt w OTL który usunie trojana i problem ustąpi

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 10.11.2013 02:08

Cześć, z dnia na dzień po normalnym użytkowaniu kompa mam problem z kartą graficzną, kiedy włączam jakiś filmik na yt, grę czy cokolwiek co potrzebuje "użyć" karty graficznej, wszystko działa normalnie a po chwili bum, 100% procek karty i spadają fps'y z normalnych do 2-5 fps, jeżeli nie zminimalizuje tego okna co wyświetlam to po chwili wiesza się komp, na monitorze wyskakuje brak sygnału i za chwile wszystko wraca do normy. Na >>screenie<< opisana sytuacja jest pokazana w tej "górce", kiedy wszystko jest na 100% wszystko laguje a koniec górki to wyłączenie i włączenie ekranu, w necie wyczytałem że resetuje się sterownik graficzny. Zaktualizowałem sterowniki - nic nie dało, usunąłem całkowicie i zainstalowałem je w wersji 309 (na początku miałem 311) - nic nie dało, wróciłem do najnowszych. Dorzucam wszystkie szczegóły karty i zaznaczam, że karta cały czas działa normalnie. https://www.dropbox....10 01.56.24.png <- na tym screenie widać też jak karta pracuje normalnie tzn nie oglądam nic i w nic nie gram.

Co dziwne grając w diablo 3 na największych detalach nie mam najmniejszego zacięcia nawet jak jest dużo efektów na ekranie, a w aionie mimo że tysiąc krotnie mniejsze wymagania to łapie laga i resetuje się, innych gier nie sprawdzałem. Przeglądanie stron, notepady, przenoszenie plików itp itd w normie (nic się nie dzieje). Jeżeli ktoś by mógł pomóc byłoby git :D jak trza jakąś specyfikacje sprzętu to dorzucę

 

 

 

 

/// sory za zły dział, jedną linijkę niżej kliknąłem :D


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 11.11.2013 19:05

"Start" -> Wyświetl podgląd zdarzeń -> Dziennik systemu Windows -> Aplikacja / System - gdzieś tutaj (teoretycznie) powinien być log zawierający błąd, może on coś powie - jakiś numer etc.


  • +
  • -
  • 1

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 11.11.2013 22:40

Nic nie rozumiem z tego bełkotu które są w tych logach, ale w aplikacjach daty:

2013-11-11 22:26:55
2013-11-11 22:26:52
2013-11-11 22:26:52

i w systemie:

2013-11-11 22:26:53

to moment wysypania się ekranu

 

 

Jeżeli coś to pomoże to zaznaczyłem między fioletowymi liniami moment kiedy mam czarny ekran https://www.dropbox....11 23.42.44.png od fioletowej do zielonej jest czas kiedy wszystko zaczyna się ścinać (przed zieloną jest wszystko normalnie), a od drugiej fioletowej do grubszej białej to czas kiedy mam już ekran i wszystko działa (chodzi mi tu o 100% użycia GPU, pamięci i procka karty) i trwa on około 2x dłużej niż czas od żółtej do prawej fioletowej

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#4 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 13.11.2013 16:54

Zmniejsz taktowanie rdzenia i cpu o ok 10 na rdzeniu a 40 na pamieci. Pograj jeszcze raz i powiedz czy wystąpi błąd. Jeśli to nie pomoże spróbuj zmieniać napięcie. Mam tak samo, gram w grę i gdy mam za bardzo wysokie (overlocking) to mi resetuje, zmieniam na niższe i już nie resetuje się. Pozdrawiam. ( mam ati hd 2600 pro ; X)

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#5 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 13.11.2013 18:42

Nic to nie dało, problem zaczął się zanim zainstalowałem GPU-Tweak tylko pamiętałem u kumpla że pokazywał użycie karty dlatego go zainstalowałem żeby sprawdzić co jest i ss'y zrobić


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#6 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 13.11.2013 21:28

A zmieniłeś te ustawienia? napięcie itp. ? Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki ; ]

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#7 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 14.11.2013 00:21


Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki ; ]

 

 


Zaktualizowałem sterowniki - nic nie dało, usunąłem całkowicie i zainstalowałem je w wersji 309 (na początku miałem 311) - nic nie dało, wróciłem do najnowszych.

 

 

 


A zmieniłeś te ustawienia? napięcie itp. ?

 

Tak, ustawiałem ręcznie najmniejsze, największe, pośrednie, losowe a później z tych wbudowanych power safe i game mode, nic nie dało, ciągle to samo

 

 

//tak w ogóle teraz zauważyłem że GPU-Z wbudowany w GPU-Tweak pokazuje mi że karta jest wpięta w PCI-E 1.1 mimo że jest to wejście 2.0 ale raczej to nie przez to bo od początku by chyba nie działała


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#8 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 14.11.2013 17:04

Możliwe również, że karta jest uszkodzona. - to ostatnie co mogę poradzić . mi sie tak kilka razy działo. raz to oddałem do naprawy, okazało się, że wentylatorek nie wyrabiał - był za słaby "przepalony" jak to powiedział technik xD

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#9 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 14.11.2013 17:36

Właśnie oddałbym na gwarancję ale nie moge paragonu znaleźć :D

Spróbuję jeszcze w weekend u kumpla podpiąć w kompa i zobacze czy będzie tak samo i jak coś dam znać


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#10 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 18.11.2013 18:02

Może po prostu się nagromadziło dużo kurzu w wentylatorze ? ^^


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#11 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.11.2013 18:44

Gdyby to była wina kurzu, nie pisałbym tematu tutaj i na innym forum.


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#12 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 19.11.2013 23:29

Dobra, sprawdzone na innym komputerze i działa bez problemowo z wersją sterowników które ja mam, więc wina leży po mojej stronie, teraz pytanie czy ktoś obada te logi co wrzuciłem wyżej i pomoże rozwiązać problem / nakieruje mnie na co może być walnięte, czy mam się z tymi logami kierować na jakieś forum komputerowe?


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#13 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 20.11.2013 08:59

Lepiej by było jakbyś zapytał na ******** ( na pw ci wyślę gdzie ) tam na pewno uzyskasz odpowiedź

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#14 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 20.11.2013 12:51

Okej, dzięki, tematu nie zamykajcie, wrzuce rozwiązanie jeżeli się uda :)
  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#15 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 03.12.2013 21:53   Najlepsza odpowiedź

Pare dni poślizgu ale jak obiecałem wrzucam rozwiązanie :D
Przyczyną był

Trojan.BitcoinMiner w "M:\Users\nazwa_usera\AppData\Local\Temp\iswizard\dwm.exe"

rozwiązanie:

Ściągnąć i zainstalować

Malwarebyte Anti-Malware (free)

 

Log z OTL z zaznaczonymi "Infekcja LOP - sprawdzenie" i "Infekcja Purity - sprawdzenie" wrzucić na pewne forum (mogę podać na pw/gg :P)

 

Po czym znające się na tym osoby mogą zrobić nam skrypt w OTL który usunie trojana i problem ustąpi


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych