Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zmiana tryby rozgrzewki co mapę?


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 AllegroPwa

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:120
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:woj.Lubelskie!
Offline

Napisano 04.11.2013 15:00

Witam, szukam pluginu, który co zmianę mapy (mam 3 mapy, dd2/infero/nuke) będzie zmieniał tryb rozgrzewki, np. 1 mapę na kosy, 2 mapę na granaty HE, 3 mapę na wszystkie bronie np..

 

Korzystam aktualnie z pluginu: Ultimate_Warmup , jest tam tylko do wyboru jedna opcja. Jeśli takiego pluginu nie znajdę, będę musiał zrobić zlecenie.


  • +
  • -
  • 0

Wygraj Konkurs TOP 15 i zgarnij cenne nagrody! (Konta STEAM z grami Call Of Juarez The Cartel, Battlefield 3, Counter Strike 1.6 oraz PIENIĄDZE w formie przelewu bądź doładowania telefonu) Więcej szczegółów:

http://gamesign.pl/i...-15/#entry14020

Zapraszam na serwer ONLY DUST2 / INFERNO / NUKE [Gamesign.pl] - 31.186.83.163:27081

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

 


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.11.2013 15:16

Moze zrob vote o tryb rozgrzewki jaka gracze chca. Cos podobnego mam w sygnaturze ;)
  • +
  • -
  • 0

#3 AllegroPwa

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:120
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:woj.Lubelskie!
Offline

Napisano 04.11.2013 15:43

Dokładnie o coś takiego mi chodzi, lecz to ma być AUTOMAT, po restarcie mapy rozgrzewka ma się sama wczytać bez żadnego słosowani, ani nie ręczne uruchamianie poprzez Admina. Gdyż zdarza się iż Admina na serwerze po prostu nie ma.


Użytkownik AllegroPwa edytował ten post 04.11.2013 15:44

  • +
  • -
  • 0

Wygraj Konkurs TOP 15 i zgarnij cenne nagrody! (Konta STEAM z grami Call Of Juarez The Cartel, Battlefield 3, Counter Strike 1.6 oraz PIENIĄDZE w formie przelewu bądź doładowania telefonu) Więcej szczegółów:

http://gamesign.pl/i...-15/#entry14020

Zapraszam na serwer ONLY DUST2 / INFERNO / NUKE [Gamesign.pl] - 31.186.83.163:27081

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

 


#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.11.2013 17:25

No to musiałbyś zrobić utworzyć zmienną new tryb;

Zmienna ta miałaby wartość równą 0

Na końcu mapy dodawałbyś do zmiennej +1, a kiedy po kolejnej mapie zmienna miałaby wartość 2, na końcu mapy zmieniałbyś jej wartość ma 0

Pewnie pomyślisz sobie: ??????????

Musiałbyś potem stworzyć rózne tryby - na noże, HE, losowe, jakie tam chcesz

Przy rozpoczynaniu mapy musiałbyś dodać warunek

if(tryb = 0) Rozgrzewka1

else if(tryb = 1) Rozgrzewka2

else if(tryb = 2) ROzgrzzewka 3

Chyba wiesz o co kaman :)

Nie widzę innej możliwości, jak zapisywanie zmiennej do nVault

Taka propozycja ode mnie :D


  • +
  • -
  • 0

#5 Aemiksowy

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:222
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 04.11.2013 17:30

A if(tryb%3 == 3)?

 

@MAGNES

Nie tryb = 3 tylko tryb == 3


Użytkownik Aemiksowy edytował ten post 04.11.2013 17:34


#6 AllegroPwa

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:120
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:woj.Lubelskie!
Offline

Napisano 04.11.2013 17:34

Panowie, ale ja szukam takiego gotowego pluginu, niestety nie potrafię sam tworzyć.


  • +
  • -
  • 0

Wygraj Konkurs TOP 15 i zgarnij cenne nagrody! (Konta STEAM z grami Call Of Juarez The Cartel, Battlefield 3, Counter Strike 1.6 oraz PIENIĄDZE w formie przelewu bądź doładowania telefonu) Więcej szczegółów:

http://gamesign.pl/i...-15/#entry14020

Zapraszam na serwer ONLY DUST2 / INFERNO / NUKE [Gamesign.pl] - 31.186.83.163:27081

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

 


#7 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.11.2013 18:08


A if(tryb%3 == 3)

To wtedy rozgrzewka bd wywoływana co 3 mapy :)


Nie tryb = 3 tylko tryb == 3

Racja, Mea Culpa ;)


  • +
  • -
  • 0

#8 Aemiksowy

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:222
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 04.11.2013 18:46

 


A if(tryb%3 == 3)

To wtedy rozgrzewka bd wywoływana co 3 mapy :)

 

No to właśnie o to mi chodzi, że if(tryb%2==2) if(tryb%1==1) ;-) Bo jeśli zrobimy tak jak Ty robisz, to wtedy musielibyśmy zresetować licznik.



#9 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.11.2013 18:52

tak, a za miesiąc ta liczba będzie wynosić 9999 etc.


  • +
  • -
  • 0

#10 Aemiksowy

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:222
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 04.11.2013 20:16

I spowoduje to obciążenie serwera, wzrośnie CPU, spadną FPSy i będą mega lagi...



#11 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.11.2013 20:30

Jeśli serwer będzie się trzymał na przykład rok, to może się uzbierać pokaźna liczba. Nie widzę problemu w resetowaniu zmiennej co około godzinę...


  • +
  • -
  • 0

#12 Aemiksowy

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:222
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 04.11.2013 20:35

Ale dlaczego Ty od razu zakładasz, że będzie się trzymał rok? To niedorzeczne. Nie zmienia to faktu, że czyszczenie się przyda co jakiś czas.



#13 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.11.2013 20:36

Nie widzę innej możliwości, jak zapisywanie zmiennej do nVault

set_localinfo i get_localinfo
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#14 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.11.2013 20:38

Btw. Nie lepiej byloby najzwyczajniej w swiecie uzyc randomu?? :P
  • +
  • -
  • 0

#15 AllegroPwa

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:120
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:woj.Lubelskie!
Offline

Napisano 04.11.2013 21:33

Heej... No chwilką, to nie temat do spamu Panowie...

Prosiłem o plugin, a nie o "dyskretną" wymianę zdań.


  • +
  • -
  • 0

Wygraj Konkurs TOP 15 i zgarnij cenne nagrody! (Konta STEAM z grami Call Of Juarez The Cartel, Battlefield 3, Counter Strike 1.6 oraz PIENIĄDZE w formie przelewu bądź doładowania telefonu) Więcej szczegółów:

http://gamesign.pl/i...-15/#entry14020

Zapraszam na serwer ONLY DUST2 / INFERNO / NUKE [Gamesign.pl] - 31.186.83.163:27081

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

 


#16 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 06.11.2013 07:05

http://amxx.pl/topic...na-danej-mapie/

 

3 osobne pluginy wpisujesz do 3 osobnych plików z mapą.

 

Jest też opcja, by zrobić to wszystko w jednym pluginie, ale ten sposób jest najłatwiejszy


Użytkownik Wielkie Jol edytował ten post 06.11.2013 07:06

  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych