Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem CoD MoD drop perkówjak ustawić drop perków, czestość wypadania

cod mod perk

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 rapik

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 14:01

dość rażący problem ;C

 

Mam problem, mam serwer CoD MoD rozwija się bardzo dobrze dużo graczy lecz jest problem z taką rzeczą, że itemy takie jak nanosuit, awp snajper, betonowe ciało (czyli te bardzo dobre itemy) wypadają bardzo często można jakoś zmienić ich drop ich wartość wypadania bo wypadają zbyt często jak ktoś chce jakiś item to wydropi go sobie średnio po 2 - 5 rundzie już ma item.

 

Jednym zdaniem, czy da się ustawić częstość dropu danego lub ogólnie perków na serwerze?

 

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc !

 

 

 

----------------------------------------

[CoD Mod 401 lvl] IP: 31.186.85.50:28036

b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png 


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 14:12

Bardzo prosto
Korzystasz z funkcji random_num w cod_perk_enabled(id)
  • +
  • -
  • 0

#3 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 14:15

można trochę jaśniej bo ja nadal jestem początkujący i się uczę dzięki ! 


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 14:22

http://amxx.pl/topic...szansa-na-perk/

Masz tam przyklad perka trudnego do zdobycia. Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 1

#5 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 14:34

hmmm tam jest taki kod:

 

 

 

/* Plugin generated by AMXX-Studio */
#include <amxmodx>
#include <hamsandwich>
#include <codmod>
new const perk_name[] = "Platynowe Naboje";
new const perk_desc[] = "Zadajesz LW obrazen wiecej";
new bool:ma_perk[33];
new wartosc_perku[33];
public plugin_init()
{
register_plugin(perk_name, "1.0", "QTM_Peyote");

cod_register_perk(perk_name, perk_desc, 25, 32);

RegisterHam(Ham_TakeDamage, "player", "TakeDamage");
}
public cod_perk_enabled(id, wartosc)
{

if(random(150) != 0)
return COD_STOP;

wartosc_perku[id] = wartosc;
ma_perk[id] = true;
return COD_CONTINUE;

}
public cod_perk_disabled(id)
ma_perk[id] = false;
public TakeDamage(this, idinflictor, idattacker, Float:damage, damagebits)
{
if(!is_user_connected(idattacker))
return HAM_IGNORED;

if(ma_perk[idattacker])
cod_inflict_damage(idattacker, this, float(wartosc_perku[idattacker]), 0.0, idinflictor, damagebits);

return HAM_IGNORED;
}
/* AMXX-Studio Notes - DO NOT MODIFY BELOW HERE
*{\\ rtf1\\ ansi\\ deff0{\\ fonttbl{\\ f0\\ fnil Tahoma;}}\n\\ viewkind4\\ uc1\\ pard\\ lang1045\\ f0\\ fs16 \n\\ par }
*/

 

 

to mam pytanie gdzie dokladnie pisze, ze to jest 1/150 bo chcialbym np. ustawic 5/150 gdzie to dokładnie jest? 


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#6 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 14:36

Interesuje ciebie tylko to:
if(random(150) != 0) return COD_STOP;
  • +
  • -
  • 0

#7 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 14:37

a czyli jak chce żeby przemiot był rzadziej wypadał to ustawiam:

 

if(random(150) != 0) return COD_STOP; 

 

na

 

if(random(250) != 0) return COD_STOP; 

 

i tym samym ustawiam, że przemdiot jest o 100 tak jakby punktów rzadszy tak ?   


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#8 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:01

Teraz jest 1/150 szans na drop
To co ty podales to 1/250 (0.25%)
  • +
  • -
  • 0

#9 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 15:04

No czyli jak jest 

 

if(random(150) != 0) return COD_STOP; 

 

a chce zeby item jeszcze rzadziej dropił  to ustawiam na 250 tak ? 


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#10 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:05

Tak
  • +
  • -
  • 0

#11 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 15:08

if(random(150) != 0) return COD_STOP; 

 

to jest 0,15%?

 

a

 

if(random(250) != 0) return COD_STOP; 

 

to 0,25%?

 

Czyli jak chce zeby rzadziej dropil to nie daje 250 tylko 50 np ?

 

Opowiedz mi na to prosto i wtedy będę na  100% wiedzial im wieksza wartosc tym item rzadszy czy czym mniejsza tym rzadszy. I bedzie plusik i mozna zamknac dzięki !


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#12 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:11

Gdyby bylo 2 to by bylo 50%
Jesli 10 - 10%
100 - 1%

Im wieksza podasz wartosc tym szansa na drop bd MNIEJSZA
  • +
  • -
  • 0

#13 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 15:13

a no to coś jeszcze się nie zgadza Bo pisałeś

 

 

 

Teraz jest 1/150 szans na drop
To co ty podales to 1/250 (0.25%) 

 

a według tabelki którą podałeś wyżej to 1/250 (0.25%) powinno to być (1,25%) tak?

 

 

-----------------

dobra walic to czym wiecej dam tym rzadszy przedmiot tak?

 

Teraz jeszcze mi podaj sciezke do folderu gdzie sa klasy bo zapomnialem a nie chce po FTP skakac 

 

jesli moge prosic 


Użytkownik rapik edytował ten post 30.10.2013 15:17

  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#14 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:20

Szybka matma w glowie :D
1.25 to byloby jakies 99%
Nie bede sie teraz bawil w matematyka, ale jak chcesz poznac procent to te liczbe twoja dzielisz przez 100 i poznasz procent
100/2 = 50%
100/100 = 1%
etc
  • +
  • -
  • 0

#15 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 15:22

dopisalem tam jeszcze:

 

Teraz jeszcze mi podaj sciezke do folderu gdzie sa klasy bo zapomnialem a nie chce po FTP skakac 

 

 

z gory dzięki 


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#16 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:24

cstrike->amxmodx->plugins

Dopisujesz nazwe w plugins.ini, znajdujacego sie w folderze configs
  • +
  • -
  • 0

#17 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 15:25

Oo teraz to mnie zaskoczyles myslalem, ze to gdzies jest w itemie edytowac trzeba jak w plugin ini nie czaje xD.

 

Jak to zrobic etapami?

 

1. wejsc w plugin ini

2. co zrobic bo nie rozumiem sorka, ze tak dokladnie to chce ale inni juz tez zaczaja potem 


Użytkownik rapik edytował ten post 30.10.2013 15:28

  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#18 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:28

Krok po kroku:
1. Edytujesz klase
2. Kompilujesz
3. Plik *.amxx wrzucasz do folderu plugins
4. Jesli nie dopisywales, dopisz nazwe perku do plugins-codmod.ini
Np. codperk_costam.amxx
  • +
  • -
  • 0

#19 rapik

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:42
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.10.2013 15:30

2. Kompilujesz - to znaczy co xD
3. Plik *.amxx wrzucasz do folderu plugins - i pewnie 2 laczy sie z 3 i nie czaje xD a moze moglbym podeslac Ci jakies pliki itemow ktore chce zeby byly rzadsze bys edytowal czy cos. 


  [CoD Mod 401 lvl]                                                                 Inne Nasze Serwery: 
codstat.png             b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: s1.mcsilesia.pl

 b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png            b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_1FA904.png  ip: ts.mcsilesia.pl

IP: 31.186.85.50:28036 || Zapraszamy 


#20 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 30.10.2013 15:34

Gosh...
Poszukaj tematu jak kompilowac pluginy, bo ty jestes zielony jak wiosenna trawa^^
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych