Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

AMXBANS - brak połączania z bazą danych


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 disiz`

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:69
  • Lokalizacja:nn
Offline

Napisano 29.06.2009 14:17

man chown
man chmod

powiedz czy dziala ci np phpmyadmin albo chodzi cokolwiek na tej bazie ?
  • +
  • -
  • 0

#22 bakul. <3

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 88
Zaawansowany

  • Postów:612
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 29.06.2009 14:21

No strona z banami jest na tej bazie i jak widać na razie działa.
  • +
  • -
  • 0

#23 disiz`

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:69
  • Lokalizacja:nn
Offline

Napisano 29.06.2009 14:26

wpisz w konsoli coś takiego
ln -s /var/run/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock
ln -s /var/run/mysql/mysql.sock /var/lib/mysql/mysql.sock

Możesz spróować tymczasowo też dać
chmod 777  /var/run/mysql/mysql.sock

i zrestartuj ten serwer sql.

Strona z banami ma w ustawieniach bazy localhost/127.0.0.1 czy ip zewnętrzne ?
  • +
  • -
  • 0

#24 bakul. <3

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 88
Zaawansowany

  • Postów:612
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 29.06.2009 14:39

Wpisywałem localhost przy instalacji.
  • +
  • -
  • 0

#25 disiz`

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:69
  • Lokalizacja:nn
Offline

Napisano 29.06.2009 14:42

jeśli po tym Ci nie działa:
ln -s /var/run/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock
to już chyba tylko chmody/chown.
  • +
  • -
  • 0

#26 bakul. <3

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 88
Zaawansowany

  • Postów:612
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 29.06.2009 14:43

Czyli w sql.cfg w host co wpisać?
  • +
  • -
  • 0

#27 disiz`

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:69
  • Lokalizacja:nn
Offline

Napisano 29.06.2009 14:46

Powinno działać i "localhost" i "127.0.0.1" i "91.205.74.22" tyle, że to nie jest wina sql.cfg
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych