Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Licznik odwiedzin


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 28.06.2009 11:30

Wytłumaczy mi ktoś jak nalicza odwiedziny licznik w phpbb by przemo?
Mam wrzucony na forum też stats4u i na nim mam o wiele wiele więcej odwiedzin dziennie niż na forum ;] Czym to się różni? Co biorą pod uwage?

[ Dodano: 28-06-2009, 12:35 ]
Aha i drugie pytanie, żeby nie tworzyć 2 tematów. Jak zrobić na stronie (forum) licznik, ile ludzi jest akurat na serwerze - coś jakbym miałwrzucony gamtracker ale tekstowo, tylko pokazuje liczbę osób na serwerze. Takie coś jest na http://www.*****.pl
  • +
  • -
  • 0

#2 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 28.06.2009 11:55

Wytłumaczy mi ktoś jak nalicza odwiedziny licznik w phpbb by przemo?
Mam wrzucony na forum też stats4u i na nim mam o wiele wiele więcej odwiedzin dziennie niż na forum ;] Czym to się różni? Co biorą pod uwage?

Masz na myśli statystyki w panelu? Szczerze nawet na nie uwagi nie zwracam ;) Co do stat4u, stat24 itp. naliczają oni unikalne wejścia oraz ogólne odwiedziny. Unikalny = 1 IP, odwiedziny = ile razy strona została wyświetlona ;)

#3 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 28.06.2009 12:37

Aha i drugie pytanie, żeby nie tworzyć 2 tematów. Jak zrobić na stronie (forum) licznik, ile ludzi jest akurat na serwerze - coś jakbym miałwrzucony gamtracker ale tekstowo, tylko pokazuje liczbę osób na serwerze. Takie coś jest na http://www.***.pl/

http://hlds.pl/HLSS
  • +
  • -
  • 0

#4 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 28.06.2009 14:57

Masz na myśli statystyki w panelu?


Nie, mam na myśli statystyki na dole strony koło SB (w większości For, amxx.pl to samo jest ;] )
Przykład:

To forum odwiedzono już 13926 razy


A na stats4u mam ponad 2500 odwiedzin dziennie więc spora niezgodnośc ;]

________________________________

^.^MaFia^.^, dzięki, ale tutaj powstanie całość, a jak wrzucić do tabelki na stronie samą ilość graczy? Nasuń mi coś ;)
  • +
  • -
  • 0

#5 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 28.06.2009 15:33

To forum odwiedzono już 13926 razy


A na stats4u mam ponad 2500 odwiedzin dziennie więc spora niezgodnośc ;]


To forum odwiedzono już 13926 razy

Jest to suma odwiedzonych wszystkich userów razem od momentu gdy powstało forum

a "A na stats4u mam ponad 2500 "

jest to statystyka codziennie

Dziwne napisałem wiem ;]
  • +
  • -
  • 0

#6 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 28.06.2009 15:50

Na przemo zlicza wejścia unikalne, a Ty pewnie masz np. 2500 odwiedzin sumując ;)

#7 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 28.06.2009 16:28

Aa no i właśnie o taką odpowiedź mi chodziło ;)

Jeszcze jakby ktoś tą ilość graczy ładnie wytłumaczył to kupie piwo ;]
  • +
  • -
  • 0

#8 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 28.06.2009 16:41

Serwer www z funkcją fsockopen() + HLSS2, z tym że downloadu tego skryptu to ze świeczką można szukać ;P - Patrz załącznik, cała konfiguracja opiera się na wpisaniu IP i portu do pliku config.php. Potem tylko:

http://adres_strony.pl/hlss2/index.php?id=1&img=1&plr=1

i mamy ilość graczy na serwerze, zmienna id= określa numer serwera w config.php.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#9 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 28.06.2009 16:44

No tak, ale jak np. zrobić żeby automatycznie było wyświetlone, np. gdy mam tabelke:

Nazwa ; IP ; Status ; Grcze - x/18

Pod graczami, żeby wartość x zmieniała się sama w zależnościod liczby graczy
  • +
  • -
  • 0

#10 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 28.06.2009 17:13

Najprostszy w świecie HTML?
[img]http://adres_strony.pl/hlss2/index.php?id=1&img=1&plr=1[/img]/[img]http://adres_strony.pl/hlss2/img/online/18.gif[/img]

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#11 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 28.06.2009 17:26

No ale nie chce obrazka, chciałbym sam tekst :)
NP: 14/20 z tym, że 14 byłoby zmieniane w zależności od graczy
  • +
  • -
  • 0

#12 Wujek

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:278
Offline

Napisano 29.06.2009 07:33

Nieda sie, HLSS2 jest skryptem który zwraca OBRAZKI.
  • +
  • -
  • 0

#13 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 30.06.2009 09:14

No właśnie ta strona co podałem, już ocenzurowana (chociaz nie wiem czemu bo nie jest o podobnej tematyce :P) ma licznik tekstowy, jak? Nie wiem
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych