Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

HUD_Info


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Przyjmij wiadro

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:225
  • GG:
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Miechów
Offline

Napisano 06.10.2013 15:21

opis

Plugin wyświetla przez cały czas wiadomość HUD w której znajdziemy:

 

-nazwe forum

-ilość HP

-czas do zmiany mapy

-pozycje w rankingu

 

screenshot

ZQy.png

 

instalacja

standardowa: http://amxx.pl/topic...-pluginow-amxx/

 

konfiguracja

Nazwe forum zmieniamy w HUD_info.sma, dokładniej tutaj:

#define forum "XXX"

 

inne informacje

Dziękuję użytkownikowi: 28276 za lekką pomoc.

 

Załączone pliki


Jesli napisalem temat w nieodpowiednim dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. :)
Jezeli napisalem temat z prosba o pomoc z pluginem to proszę o wytlumaczenie co zle zrobilem a nie "oddanie" mi gotowca.

#2 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 06.10.2013 15:34

Po co odświeżasz HUD co 0,1 sekundy?


  • +
  • -
  • 0

#3 Przyjmij wiadro

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:225
  • GG:
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Miechów
Offline

Napisano 06.10.2013 15:35

jesli odswieza HUD co 0.1 sekundy to tak samo odswieza HUD, prawda? 


Jesli napisalem temat w nieodpowiednim dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. :)
Jezeli napisalem temat z prosba o pomoc z pluginem to proszę o wytlumaczenie co zle zrobilem a nie "oddanie" mi gotowca.

#4 Rodzyn

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 140
Zaawansowany

  • Postów:560
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 06.10.2013 16:05

Ogólnie fajny plugin :D

Lecz zamiast aby podawać nazwy forum w #define mogłeś zrobić to na cvara wtedy inni użytkownicy twojego pluginu nie musieli by go na nowo kompilować :D


  • +
  • -
  • 0

#5 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 06.10.2013 16:55

Nie lepiej tak?:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>
#include <fakemeta_util>

new Float: gfNextHUDRefresh[33]
new gSyncHUD, gForum, timeleft;
new szBuffer[1][512], szForum[1][32];
public plugin_init() {

	gForum	= register_cvar("hud_forum", "www.amxx.pl");
	
	register_forward(FM_PlayerPostThink, "fwPlayerPostThinkPost", 1);
	
	gSyncHUD = CreateHudSyncObj();
}

public fwPlayerPostThinkPost(id)
{
	if(is_user_bot(id) || gfNextHUDRefresh[id] >= get_gametime())
		return FMRES_IGNORED;
			
	gfNextHUDRefresh[id] = get_gametime() + 1.00;
	
	timeleft = get_timeleft()
	get_pcvar_string(gForum, szForum[0], 31);
	
	static stats[8], body[8], rankpos;
	rankpos = get_user_stats(id, stats, body);
	
	new iLen = 0;
	iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen,  "Forum: %s || Ranking: %d/%d || Koniec mapy: %d:%02d || Zdrowie: %i");
	iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen,  szForum[0], rankpos, get_statsnum(), timeleft / 60, timeleft % 60, get_user_health(id));	
	
	set_hudmessage(0, 255, 0, -1.0, 0.01, 0, 0.0, 0.3, 0.0, 0.0, 2);	
	ShowSyncHudMsg(id, gSyncHUD, szBuffer[0]);
	
	return FMRES_IGNORED;
}

sebul (06.10.2013 20:01):
Ja bym polemizował, czy lepiej. Oczywiście chodzi o samo używanie thinka.

  • +
  • -
  • 1

#6 Przyjmij wiadro

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:225
  • GG:
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Miechów
Offline

Napisano 06.10.2013 18:34

Ogólnie fajny plugin :D

Lecz zamiast aby podawać nazwy forum w #define mogłeś zrobić to na cvara wtedy inni użytkownicy twojego pluginu nie musieli by go na nowo kompilować :D

myslalem o tym ale kilka osob mi mowilo ze lepiej bedzie w define :)

 

 

Nie lepiej tak?:

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>
#include <fakemeta_util>

new Float: gfNextHUDRefresh[33]
new gSyncHUD, gForum, timeleft;
new szBuffer[1][512], szForum[1][32];
public plugin_init() {

	gForum	= register_cvar("hud_forum", "www.amxx.pl");
	
	register_forward(FM_PlayerPostThink, "fwPlayerPostThinkPost", 1);
	
	gSyncHUD = CreateHudSyncObj();
}

public fwPlayerPostThinkPost(id)
{
	if(is_user_bot(id) || gfNextHUDRefresh[id] >= get_gametime())
		return FMRES_IGNORED;
			
	gfNextHUDRefresh[id] = get_gametime() + 1.00;
	
	timeleft = get_timeleft()
	get_pcvar_string(gForum, szForum[0], 31);
	
	static stats[8], body[8], rankpos;
	rankpos = get_user_stats(id, stats, body);
	
	new iLen = 0;
	iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen,  "Forum: %s || Ranking: %d/%d || Koniec mapy: %d:%02d || Zdrowie: %i");
	iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen,  szForum[0], rankpos, get_statsnum(), timeleft / 60, timeleft % 60, get_user_health(id));	
	
	set_hudmessage(0, 255, 0, -1.0, 0.01, 0, 0.0, 0.3, 0.0, 0.0, 2);	
	ShowSyncHudMsg(id, gSyncHUD, szBuffer[0]);
	
	return FMRES_IGNORED;
}

jest to moj pierwszy plugin..


Jesli napisalem temat w nieodpowiednim dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. :)
Jezeli napisalem temat z prosba o pomoc z pluginem to proszę o wytlumaczenie co zle zrobilem a nie "oddanie" mi gotowca.

#7 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6032
Godlike

  • Postów:10825
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.10.2013 09:15

new szBuffer[1][512], szForum[1][32];
new szBuffer[512], szForum[32];

i dalej używasz jednowymiarowych tablic ;)

iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen, "Forum: %s || Ranking: %d/%d || Koniec mapy: %d:%02d || Zdrowie: %i");
    iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen, szForum[0], rankpos, get_statsnum(), timeleft / 60, timeleft % 60, get_user_health(id));

jak już to

iLen += formatex(szBuffer[0][iLen], charsmax(szBuffer[]) - iLen, "Forum: %s || Ranking: %d/%d || Koniec mapy: %d:%02d || Zdrowie: %i" , szForum[0], rankpos, get_statsnum(), timeleft / 60, timeleft % 60, get_user_health(id));

  • +
  • -
  • 0

#8 Daniel`owsky

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 15.04.2014 06:14

Da się jeszcze dodać do tego Godzinę ?


sharkowy (15.04.2014 10:30):
Da się, załóż osobny temat.

  • +
  • -
  • 0

Zapraszam na jednego z najlepszych CoD Modów w Polsce! Darmowe Premki! IP: 80.72.38.187:27090 

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych