Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Duży ping na serwerze (własna maszyna).

cod nowy

Najlepsza odpowiedź QuatZo, 01.10.2013 13:33

Problem się rozwiązał, po dość długich próbach, wystarczyło odciążyć serwer od pluginów, które zużywały dużo procesora, zastępując je lżejszymi.

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 QuatZo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Btm
Offline

Napisano 29.09.2013 10:34

Witajcie. Od dość długiego czasu (około miesiąca) staram się zlikwidować na serwerze zbyt duży ping. Sieć serwerów posiada swoją własną maszynę (nie pamiętam teraz specyfikacji, lecz podobna lub lepsza od maszyny Pukawki), na której stoją 3 serwery CS, 1 serwer CS:GO oraz 1 serwer TF2. Maszyna nie jest słaba, lecz też nie jest zaje*i*ta. Na serwerach: ODD2 oraz FFA przy pełnej liczbie graczy (24/24 oraz 20/20), użycie procesora wynosi 80-90% i pingi się nie podnoszą. Niestety, serwer Cod zżera więcej i przy 100%'owym użyciu procesora (18/20), pingi podnoszą się do 100-200. Odkąd męczę się z tymi pingami, usunąłem około 80% zbędnych pluginów, a największa poprawa była widoczna po usunięciu Lucii (Lucia Hallucination). Z tymi wszystkimi pluginami, przy stanie 8/20 pingi wynosiły 300-400, poprawa jak najbardziej widoczna. Piszę ten temat, ponieważ nie mam już siły do tych pingów. Wydaje mi się, że usunąłem wszystko, co nie było potrzebne, lecz pingi nadal są wysokie. I tutaj pytanie do Was: Czy pomoglibyście mi usunąć zbędne rzeczy lub poradzić, jak mogę zmniejszyć te pingi?

 

Plik plugins.ini:

Spoiler

 

Plik plugins-codmod.ini:

Spoiler

Dodam, że kiedyś było pełno errorów, lecz wszystkie wyeliminowałem i od tygodnia nie stworzył się żaden plik z errorami. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

 

Pozdrawiam,

QuatZo


  • +
  • -
  • 0

#2 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 29.09.2013 10:50

http://amxx.pl/topic...ngowanie-serwa/

 

Wyłączenie msg_one_catch.amxx powoduje u ciebie crashe ?

Co to za pluginy  eldo.amxx / kuror_power.amxx  ?


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#3 QuatZo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Btm
Offline

Napisano 29.09.2013 10:59

Nie ma żadnych crashy, ani errorów (czy z włączonym msg_one_catch, czy z wyłączonym). Tak, jak wyżej napisałem, ostatnie errory były tydzień temu, ale już je zlikwidowałem.

 

Eldo oraz Kuror_Power to pluginy "autorskie". One na pewno nie są problemem, ponieważ sam je dokładnie sprawdzałem (wyłączałem, patrzałem w kod itp.).


Użytkownik QuatZo edytował ten post 29.09.2013 10:59

  • +
  • -
  • 0

#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 29.09.2013 20:31

Jesli posiadas niestandardowe modele, wylacz je i sprawdz, czy sie poprawilo
  • +
  • -
  • 0

#5 QuatZo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Btm
Offline

Napisano 30.09.2013 15:26

Posiadam jedynie model do MP5, który został wyłączony jakiś czas temu na okres dwóch dni - brak poprawy.


Użytkownik QuatZo edytował ten post 30.09.2013 15:27

  • +
  • -
  • 0

#6 Jackop95

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:116
  • Imię:Kuba
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 30.09.2013 19:28

Podaj parametry maszyny oraz gdzie ona jest ulokowana 



#7 Scorpion Flail

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 122
Zaawansowany

  • Postów:469
  • GG:
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Grudziądz
Offline

Napisano 30.09.2013 19:54

Podaj ustawienia server.cfg serwera cod mod:

sv_maxrate 
sv_minrate 
sv_maxupdaterate 
sv_minupdaterate


#8 QuatZo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Btm
Offline

Napisano 01.10.2013 13:33   Najlepsza odpowiedź

Problem się rozwiązał, po dość długich próbach, wystarczyło odciążyć serwer od pluginów, które zużywały dużo procesora, zastępując je lżejszymi.


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych