Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak pobrac max fps gracza??


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 18.09.2013 15:22

Jak w temacie
  • +
  • -
  • 0

#2 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 18.09.2013 15:40

https://www.google.p...FPS gracza amxx
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 18.09.2013 18:46

Chcę w pluginie do robienia ss'ów zrobić tak, aby gdzieś się zapisywał max fps gracza przed zrobieniem ss'ów. Potem mu je obniża, a gdy zrobi chciałbym, aby ustawiało mu dawne max fps.


  • +
  • -
  • 0

#4 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 19.09.2013 12:13

To stwórz po prostu zmienną globalną,
new fps[33];
new Float:systime[id];
później funkcję,
public PobierzFPS(id)
{
	new Float: gametime = get_gametime()
	fps[id] = floatround(1.0/(gametime-systime[id]));
	systime[id] = gametime;
}
wywołaj ją w miejscu, w którym chcesz zapisać FPS'y gracza i zmień mu komendę fps_max,
PobierzFPS(id);
client_cmd(id, "fps_max 10");
a w miejscu, w którym SS'y zostały już zrobione przywróć fps_max do stanu poprzedniego.
new LiczbaFPS[4];
formatex(LiczbaFPS, 3, "fps_max %i", fps[id]);
client_cmd(id, "%s", LiczbaFPS);
Co do tego przywracania, to nie wiem czy zadziała, więc jak coś jest źle to niech mnie ktoś poprawi.

Użytkownik norbi1952 edytował ten post 19.09.2013 12:14

  • +
  • -
  • 0

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 19.09.2013 12:17

aktualne fps nie są zawsze równe fps_max


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#6 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 19.09.2013 12:25

W sumie to tak, ale praktycznie zawsze są "w pobliżu" fps_max, więc można zaokrąglić do góry.


Użytkownik norbi1952 edytował ten post 19.09.2013 12:26

  • +
  • -
  • 0

#7 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 19.09.2013 13:52

Nie o to chodzi. Czy jest sposob na pobranie dokladnej liczby ??
  • +
  • -
  • 0

#8 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 19.09.2013 13:58

Raczej nie ma, chyba że o czymś nie wiem ;)


  • +
  • -
  • 0

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 20.09.2013 19:39

fps_max mozesz ustawic na 100 a jak sprzet pozwoli na 15 to nie bedzie za bardzo blisko pozatym chyba kazdy ma fps_max 100, kazdy normalny


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#10 Erakles

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Winnica
Offline

Napisano 20.09.2013 19:48

a jak bys ustawil ze podczas ss-ow wlancza sie komus komenda cl_showfps  lub net_graph 3 ??


  • +
  • -
  • 0

#11 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.09.2013 19:56


a jak bys ustawil ze podczas ss-ow wlancza sie komus komenda cl_showfps  lub net_graph 3 ??

net_graph już zmieniam, ale jeśli na przykład gracz miał buga i zrobiło mu się 20 fps?? Wtedy już po zrobieniu zawsze by tak miał. Jutro dam znać, czy dam max fps 100, czy będę kombinowal dalej

@EDIT

Niektórzy sobie zmieniają max fps'y. Jeśli nie ma na to sposobu to zamknę. Może jednak ktoś wie, jak to zrobić??


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych