Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Czy poprawnie wprowadziłem te moce??


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 11:55

Robię taki mały pluginek. Wcześniej miałem klopol z menu, teraz nie jestem pewien, czy dobrze robię moce (czy będą one działały.)

Tutaj wycinek:

public Statystyka_Zdrowie(id)

{
set_user_health(id, get_user_health(id) + (zdrowie[id]*2))
}
 
public Statystyka_Grawitacja(id)
{
set_user_gravity(id, 1.0 - (grawitacja[id]/4))
}
 
public Statystyka_Szybkosc(id)
{
set_user_maxspeed(id, 1.0 + (szybkosc[id]/25))
}
 
public Statystyka_Niewidzialnosc(id)
{
set_user_rendering(id,kRenderFxGlowShell,0,0,0,kRenderNormal,255 - (niewidzialnosc[id]*15))
}
W razie nieścisłości proszę pytać 
Dziękuję i pozdrawiam

  • +
  • -
  • 0

#2 Scorpion Flail

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 122
Zaawansowany

  • Postów:469
  • GG:
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Grudziądz
Offline

Napisano 31.08.2013 12:00

Raczej będzie sypało errorami. Nie wiem jak to wywołujesz, ale przydałoby się wszędzie sprawdzić czy gracz żyje.



#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 12:02

Nic nie sypie ;]. Te wszystkie moce są wywoływane prze spawnie gracza, więc nie ma potrzeby sprawdzania, czy żyje. Mi chodzi o to, by sprawdzić, czy to bd wgl działać


  • +
  • -
  • 0

#4 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 31.08.2013 12:53

A po co każdy do jednego publica?

Nie lepiej te 4 moce do jednego?


  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#5 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 13:04


nie jestem pewien, czy dobrze robię moce

To chyba nic nie wnosi, nieprawdaż??

Chcę mieć wszystyko estetycznie a nie zbite w kupę. Potem nie będę mógł się sam połapać


  • +
  • -
  • 0

#6 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 13:19


Wrzuć sobie na boty i testuj.

:facepalm:

Wgrałem i nie działa


  • +
  • -
  • 0

#7 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 466
Wszechobecny

  • Postów:2448
Offline

Napisano 31.08.2013 13:27

Może źle wgrałeś? Moduły unlock/wgrać


  • +
  • -
  • 0

Sprzedam Paczkę CoD pod CS 1.6 (JEST WIELE WERSJI DO WYBORU TEJ PACZKI) na lvl od 201 - 601

Silnik (8 nowych statystyk, poprawiony zapis, dodatkowy exp, pozbyto się CurWeapon). Ponad 100 perków (do wyboru do koloru). Sklep, NOWE MISJE (QUESTY), premium i super premium, AUKCJE, KLANY, zapis nVault, 4 zestawy modeli bronii do wyboru!

JESTEŚ ZAINTERESOWANY KUPNEM? NAPISZ WIADOMOŚĆ DO MNIE!


#8 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 13:28

Dobrze wgrałem, moduły też odblokowane, nie bój się ;)


  • +
  • -
  • 0

#9 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 31.08.2013 19:37

Nic nie sypie ;]. Te wszystkie moce są wywoływane prze spawnie gracza, więc nie ma potrzeby sprawdzania, czy żyje. Mi chodzi o to, by sprawdzić, czy to bd w ogóle działać

 

I tu Cię zmartwię, trzeba sprawdzać, miałem sytuacje gdy gracz po spawnie (czyli Ham_Spawn z post = 1) był martwy i sypało w logach.


  • +
  • -
  • 1

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować


#10 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 20:07


I tu Cię zmartwię, trzeba sprawdzać, miałem sytuacje gdy gracz po spawnie (czyli Ham_Spawn z post = 1) był martwy i sypało w logach.

No ok, ale czy wiesz, dlaczego moce mi nie działają?? Dla przykładu powiem, że jeśli miałem grawitację na 9/10 punktów to skakałem normalnie, lecz gdy już dałem 10/10 to wywaliło mnie w górę i nie mogłem upaść ;]


  • +
  • -
  • 0

#11 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 31.08.2013 20:27


Chcę mieć wszystyko estetycznie

 

...dlatego zamiast jednego entera dajesz trzy?

 

chetnie bym ci pomógł ale kryształowa kula mi spadła ze schodów aczkolwiek spróbuj wrzucic do plugin_init taki kawalek kodu

 

log_to_file("xxx","Pokaż sma");


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#12 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 20:41

...dlatego zamiast jednego entera dajesz trzy?

 

Kiedyś kiedy wklepywałem w


Dodawalo bez odstępów, a po którejś aktualizacji forum robi samo odstępy

 

A co mi tam, tutaj pełne sma

Chciałem gotowca wrzucić na forum, ale chyba inaczej nie da rady :P

Dodatkowo nie zapisują mi się monety jak zrobie reconnecta itp.

Z góry dzięki za wszelką pomoc

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#13 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 31.08.2013 22:43

chyba nie tyle sie nie zapisują co raczej nie wczytują strzelam ze to przez przeslonięcie zmiennych xD

 

zmien we wczytywaniu nazwy do których parsujesz stringa i powinno byc ok


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#14 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 22:47

Ale na jakie??

@@Edit na obojętnie jakie xD


Użytkownik MAGNET edytował ten post 31.08.2013 22:49

  • +
  • -
  • 0

#15 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 22:53

No tak, tyle tylko, że wywala mi undefined symbol :(

parse(vaultdata, punkty_chwaly_vault, 31, obrazenia_vault, 31, zdrowie_vault, 31, grawitacja_vault, 31, szybkosc_vault, 31, niewidzialnosc_vault, 31); 

 
punkty_chwaly[id] = str_to_num(punkty_chwaly_vault); 
obrazenia[id]= str_to_num(obrazenia_vault); 
zdrowie[id] = str_to_num(zdrowie_vault); 
grawitacja[id]= str_to_num(grawitacja_vault);  
szybkosc[id]= str_to_num(szybkosc_vault);
niewidzialnosc[id]= str_to_num(niewidzialnosc_vault);

  • +
  • -
  • 0

#16 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 31.08.2013 23:14

Nie dodałem do zmiennych, ale cii :)

Ale nie działa dalej :(

Tutaj remake:

 

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#17 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 01.09.2013 00:17

http://amxx.pl/pastebin/26athgblaavi/

 

jak nie zdefiniowales zmiennej to co sie dziwisz ze Ci pisze ze zmienna nie zdefiniowana? xD

 

sprawdz te statystyki tez no i znalazlem blad majac 5 pkt chwaly mozna kupic umiejetnosc wartą 100 pkt xD

 

i usun z vault te # bo jak sebul zobaczy ... :P


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#18 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 01.09.2013 00:57

Szczerze powiedziawszy to nie mam zielonego pojęcia, gdzie mógłby być ten błąd.

Ale:

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.

Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team
 
Punkty_Chwaly.sma(161) : error 088: number of arguments does not match definition
Punkty_Chwaly.sma(296) : warning 203: symbol is never used: "grawitacja_vault"
Punkty_Chwaly.sma(296) : warning 203: symbol is never used: "niewidzialnosc_vault"
Punkty_Chwaly.sma(296) : warning 203: symbol is never used: "obrazenia_vault"
Punkty_Chwaly.sma(296) : warning 203: symbol is never used: "punkty_chwaly_vault"
Punkty_Chwaly.sma(296) : warning 203: symbol is never used: "szybkosc_vault"
Punkty_Chwaly.sma(296) : warning 203: symbol is never used: "zdrowie_vault"
 
1 Error.
Could not locate output file Punkty_Chwaly.amxx (compile failed).
Nie wiem dlaczego, ale nie sypie errorami tylko wtedy, gdy moce wywołac taskiem
Wcześniej też tak próbowałem i taki sam błąd był :(

  • +
  • -
  • 0

#19 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 01.09.2013 07:42

Statystyka_Obrazenia wywolalem taskiem i smiga ;]

Pozostała tylko właśnie kwestia tych mocy. Grawitacja nie działa, reszta - chyba też nie 


  • +
  • -
  • 0

#20 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 01.09.2013 08:37

Okej, tam gdzie nie działało zmieniłem na inną umkę. Pozostał tylko jeden problem - nawet, gdy właduję w którąś statystykę to w menu jest ciągle "0"

Tutaj sma:

 

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0


Wróć do Problemy


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych