Problem z /buy - GoQ *plugin*
nimato
29.08.2013
Witam, mam na serwerze dosyc znany plugin od gracza GoQ system ammo packow wraz z komenda /BUY - sklep
a wiec wpisuje /buy i nic sie nie dzieje piszą ze to jest przyczyna tego ze nie mam nic w sklepie no tak.. fakt nie mam nic no ale tez nie wiem zabardzo jak tam cos dodac.. sa tam 3 itemy do sklepu ale jak to dodac WTF?!
Nie mam pojecia ;/ proszę o dobrą pomoc .
ps. Jest tam jakis przyklad.sma ale tez nic nie umiem sie polapac
tu macie link
http://amxx.pl/topic...em-ammo-packow/
za pomoc nagrodze jakims plusem lub reputem jezeli tu wogóle jest
sNH.
29.08.2013
Jakieś logi?
Edit:
Źle zrozumiałem. Znajdź funkcję odpowiadającą za tworzenie menu, później dodaj nowy "item" wg wzoru, a następnie case. Jeżeli plugin jest tak zrobiony. Ew zajrzę do niego później i powiem ci co i jak dokładnie.
nimato
29.08.2013
nie chodzi mi o to ze nie dziala sklep tylko jak dodac do niego item ? by wogóle zobaczyc czy sie otworzy bo nie ogarniam ;/
G[o]Q
29.08.2013
Jakieś logi?
Edit:
Źle zrozumiałem. Znajdź funkcję odpowiadającą za tworzenie menu, później dodaj nowy "item" wg wzoru, a następnie case. Jeżeli plugin jest tak zrobiony. Ew zajrzę do niego później i powiem ci co i jak dokładnie.
bull shit
kazdy item to osobny plugin te co są tam dolaczone o ile są bo nie pamietam czy są wgrywasz jak normalne pluginy mozesz skopiowac przykladowy i go wyedytowac zeby stworzyc swój item
sNH.
29.08.2013
@up
"Jeżeli plugin jest tak zrobiony" Czytanie ze zrozumieniem.
Pierwsze słyszę o zasadzie minus za minusa o_0. Dostałeś minusa za "bull shit"
nimato
30.08.2013
G[o]Q
No wlasnie ty miales tam 3 przykladowe itemy i wgralem HP_PLUS cos takiego do plugins zapisalemm i wogóle i jakos nie dziala /buy ; /
Nwm czy cos innego trza zrobic po za wgraniem pluga do sma/amx i zapisac w ini : |
G[o]Q
30.08.2013
Masz jakies logi? wpisz w konsoli amx_plugins albo moze kupic dany item może tylko dany team nie wiem bo nic nie napisales i do tego w zlym dziale
Czytanie ze zrozumieniem.
no to najpierw czytaj sma a potem sie wypowiadaj
btw
kocham tą zasade "minus za minusa" az sie przejąłem
nimato
30.08.2013
Mhm. nappisalem amx_plugins 31 ( bo tam sa tylko te z twojeg )
----- Aktualnie zaladowane pluginy -----
nazwa wersja autor plik status
BB Skill Mod 0.1 DarkGL bb_exp.amxx running
unknown unknown unknown bb_ammopacks.am running
Item_nr1 1.0 G[o]Q bb_hp_plus.amxx running <------------------------ RUNNING a sklep nie dziala
Item_nr2 1.0 G[o]Q przyklad.amxx running
Gun Xp Mod Shop 1.4 xbatista gunxpmod_shop.a ru
G[o]Q
30.08.2013
sklep nie dziala bo plugin ze sklepem nie dziala dziwne nie?
a dlaczego nie dziala? przeciez dopisales do plugins.ini i powinno dzialac pewnie plugin jest do niczego ...
bb_ammopacks.am
dziwnie to wygląda no nie? (nie chodzi mi o pogrubioną czcionke )
nimato
30.08.2013
No wlasnie tez na to zwrocilem uwage ale to przez to ze w konsoli nie miesci sie to juz w linijce jakby.
Patrzalem do INI i bylo amxx normalnie; |