Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Inny

[ROZWIĄZANE] Używanie $this w funkcji utworzonej w metodzie klasy

inny

Najlepsza odpowiedź G[o]Q, 26.08.2013 14:16

metoda statyczna? albo ogolnie singleton chociaz nie wiem po co robic klase do autoloadu kiedy autoload to typowa funkcja i nic wiecej

 

bo widzisz chodzi o to zebys nie indludowal klas zajmując połowe pliku include'ami/require'ami tylko ta funkcja Ci to zrealizuje dynamicznie a tworząc klase która powinna załadować samą siebie to wyłamujesz się z tego standardu bo musisz includowac wszedzie ten plik klasy i tworzyc jej obiekt

 

 

EDIT

 

Masz przyklad z KoHany jednego z lepiej napisanych frameworkow w oparciu o MVC

Spoiler

 

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 26.08.2013 12:11

Witam, mam problem.

 

Zrobiłem klase do obsługi automatycznego ładowania klas sprawdzającą wersje php i według niej używa odpowiedniego autoloadera.

 

 

Spoiler

 

Problem polega na tym że jeśli ktoś ma wersje php mniejszą od 5.1.2, nie może uruchomić autoloadera ponieważ __autoload() musi skorzystać z funkcji w tej klasy jaką jest _autoload_func.

 

Ktoś wie jak przekazać obiekt klasy do funkcji __autoload() ?.

 

Dziękuje za odpowiedz i przepraszam za chaotyczną wypowiedz :D

 


Użytkownik Gh0st edytował ten post 26.08.2013 12:13

  • +
  • -
  • 0

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 26.08.2013 14:16   Najlepsza odpowiedź

metoda statyczna? albo ogolnie singleton chociaz nie wiem po co robic klase do autoloadu kiedy autoload to typowa funkcja i nic wiecej

 

bo widzisz chodzi o to zebys nie indludowal klas zajmując połowe pliku include'ami/require'ami tylko ta funkcja Ci to zrealizuje dynamicznie a tworząc klase która powinna załadować samą siebie to wyłamujesz się z tego standardu bo musisz includowac wszedzie ten plik klasy i tworzyc jej obiekt

 

 

EDIT

 

Masz przyklad z KoHany jednego z lepiej napisanych frameworkow w oparciu o MVC

Spoiler

 


Użytkownik G[o]Q edytował ten post 26.08.2013 14:27

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 26.08.2013 14:27

To jedna klasa, nie do porówniania np z 20'stoma ;P No z static w sumie racja, nawet o ty nie pomyślałem :)

 


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: inny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych