Darmowy Vip w nocy
.K3K
24.08.2013

Jest to plugin, dający graczom poziom Admin_level_h (flagę "t") od godziny 21:00 do 9:00.

Standardowa

aby zmienić czas od kiedy do kiedy dostaje się vipa:
g_Time_1 = register_cvar("free_vip_time_from", "21")
g_Time_2 = register_cvar("free_vip_time_to", "09")
(Nie jestem autorem pluginu ja go tylko edytowałem, aby działał) (na nie których vipach nie działa i nie mam pojęcia czemu)

Załączone pliki
QuatZo
29.08.2013
W pluginie nie było dopisane, co ma zrobić, gdy admin nie posiada flagi "z" (zwykłego gracza). W takim przypadku, admin nie był brany pod uwagę i nie dostawał V.I.P.'a. Problem też polegał na tym, iż V.I.P z flagami "tz", po minięciu wyznaczonych godzin, tracił V.I.P'a, dlatego trochę edytowałem ten plugin i powinno być dobrze. Autora nie zmieniałem, bo ja to tylko edytowałem.
Cały kod:
#include <amxmodx> #include <hamsandwich> #define PLUGIN "Free VIP" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Karol33k" new g_FreeVip[33]; new g_Time_1, g_Time_2 public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) g_Time_1 = register_cvar("free_vip_time_from", "21") g_Time_2 = register_cvar("free_vip_time_to", "09") RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "fwHamPlayerSpawnPost", 1) } public fwHamPlayerSpawnPost(id) { new szTime[3] get_time("%H",szTime,2) new Time_1 = get_pcvar_num(g_Time_1) new Time_2 = get_pcvar_num(g_Time_2) new iTime = str_to_num(szTime) if( 20 <= iTime <= 24 ) { if( (get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H) ) { g_FreeVip[id] = false; } } else if( 00 <= iTime <= 09 ) { if( !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H) ) { remove_user_flags(id, ADMIN_USER); set_user_flags(id, ADMIN_LEVEL_H); g_FreeVip[id] = true; set_hudmessage( 255, 255, 255, -1.0, 0.87, 0, 0.0, 12.0, 0.1, 0.2, -1 ); show_hudmessage ( id, "%L", id, "Darmowy Vip!!", Time_1, Time_2) } } else if( g_FreeVip[id] ) { remove_user_flags(id, ADMIN_LEVEL_H); set_user_flags(id, ADMIN_USER); g_FreeVip[id] = false; } }
Jeżeli ktoś nie potrafi tego zapisać, pliki *.sma i *.amxx w załączniku.
Załączone pliki
Użytkownik QuatZo edytował ten post 29.08.2013 09:33
QuatZo
02.09.2013
Mi nie działa nwm czemu?
Od czego to zależy?
Mam 2 pluginy z flaga T
Patrzałeś mój kod? Bo ten plugin MUSI działać. Mi działały oby dwie wersje.
korski
08.12.2013
Serwer COD mod.
U mnie gracze mają flage t wg konsoli ale vipa nie posiadają, tzn nie działa im podwójny skok itd. Jest to zależne od rodzaju vipa? Ja mam skompilowany w generatorze z amxx.pl
posiada takie rzeczy jak
autobh, dodatkwoe skoki, wiecej hp o 10, wiecej expa, kasy i odnowienie zycia za kill.
trochę odkop, napisze może wątek osobny w odpowiednim dziale.
Użytkownik korski edytował ten post 08.12.2013 21:22
patryk9009
15.12.2013
Mi rowniez nie dziala .
Moglby ktos to zrobic zeby plugin smigal i najlepiej pod amxbans ?
GwynBleidD
06.01.2014
DDoS
14.02.2014
Plugin zadziała WYŁĄCZNIE z pluginami na VIPy, które cały czas sprawdzają, czy gracz posiada daną flagę, czy nie. Nie zadziała z tymi, które sprawdzają to tylko raz przy wejściu gracza na serwer.
A mógłbyś podać lub ktoś mógłby podać przykład co trzeba dodać / zmienić w pluginie VIP'a tak aby sprawdzało tą flagę??
DDoS
15.02.2014
Możesz sobie dodać do tego pluginu wywołanie forwardu, który przydzieli graczom vipa, będzie szybciej...
A mógłbym prosić o wykonanie tego lub podanie jakiegoś dobrego przykładu na wywołanie forwardu gdyż ja sie jeszcze uczę Scripting AMXX od 2 miesięcy więc dużo jeszcze nie potrawie
Bokser
11.04.2015
Jak by ten plugin powyżej nie działał to spróbujcie tego i wgrajcie plugin na przeładowywanie adminów co jakiś czas :
#include <amxmodx> #define OD_GODZINY 21 #define DO_GODZINY 9 #define FLAGA_VIP ADMIN_LEVEL_H #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "author" new bool:g_bDarmowyVip; public plugin_init() { new szGodzina[4], iGodzina; register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) get_time("%H", szGodzina, 3); iGodzina = str_to_num(szGodzina); if(OD_GODZINY <= iGodzina || iGodzina <= DO_GODZINY) g_bDarmowyVip = true; } public client_authorized(id) if(g_bDarmowyVip) set_user_flags(id, get_user_flags(id) | FLAGA_VIP);
Słodki <3
14.04.2015
Plugin zadziała WYŁĄCZNIE z pluginami na VIPy, które cały czas sprawdzają, czy gracz posiada daną flagę, czy nie. Nie zadziała z tymi, które sprawdzają to tylko raz przy wejściu gracza na serwer.
Czyli jeśli doda się plugin na przeładowanie falg wszystkim graczom to zadziała ?.
Vip z Generatora posiada tą funkcje ?