Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Blokada broni snajperskich - problem


Najlepsza odpowiedź Klakier, 20.08.2013 22:05

Coś takiego ?

Spoiler
Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.08.2013 17:33

Ostatnio denerwowalo mnie, jak na moim CODzie na dd2long wszyscy nawalali AWP i nie mialo sie najmniejszych szans na pogranie ak czy m4.
Napisalem wiec plugin, ktory mialby blokowac bronie snajperskie komenda. Jednak sposob, jakiego uzylem, jest niewlasciwy.
Prosze o pomoc
oto sma:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "Blokada awp"
#define VERSION "0.1"
#define AUTHOR "MAGNET"

public plugin_init() {

register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_clcmd("/blokuj","blokuj", ADMIN_IMMUNITY)
register_clcmd("/blokuj","blokuj2", ADMIN_IMMUNITY)


}
public blokuj(){
register_clcmd("awp","block");
register_clcmd("scout","block");
register_clcmd("g3sg1","block");
}
public blokuj2(id){
if (get_user_weapon(id) == CSW_AWP || get_user_weapon(id) == CSW_SCOUT || get_user_weapon(id) == CSW_G3SG1)
{
client_cmd(id, "drop");
}
}
public block(id){
client_print(id,print_center,"Admin zablokowal mozliwosc gry bronia snajperska");
return PLUGIN_HANDLED;
}

Z gory dzieki i pozdrawiam :)


moze if user_has_weapon ??
CheQ (20.08.2013 17:53):
Posty zostały połączone. Następnym razem może się skończyć warnem za zbyt wczesne odświeżanie Tematu.

  • +
  • -
  • 0

#2 Kot-CSHH

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:272
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Żory
Offline

Napisano 20.08.2013 17:59

Może spróbuj użyć CurWeapon? Ja na VIP'ie to mam, i działa bez problemu


  • +
  • -
  • 1

Zapraszam na najlepszy Surf XP Mod w sieci: 31.186.83.188:27069

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.08.2013 18:56

hmm

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
 
#define PLUGIN "Blokada awp"
#define VERSION "0.1"
#define AUTHOR "MAGNET"
 
new bool:blokada = false;
 
public plugin_init() {
 
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_clcmd("/blokuj","blokuj", ADMIN_IMMUNITY)
register_clcmd("/odblokuj","odblokuj", ADMIN_IMMUNITY)
register_event("CurWeapon", "blokuj", "be");
 
}
public blokuj(id){
new bron = read_data(2)
blokada = true;
if (blokada)
{
if (bron == CSW_AWP || bron == CSW_SCOUT || bron == CSW_G3SG1 || bron == CSW_SG550)
{
client_cmd(id, "drop");
}
}
}
public odblokuj(){
blokada = false;
}
Nie wazne, czy uzyje komendy /blokuj, czy /odblokuj, bron mi wywala od poczatku mapy i nmg tego zatrzymac

Użytkownik MAGNET edytował ten post 20.08.2013 18:56

  • +
  • -
  • 0

#4 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 20.08.2013 20:08

Gdyż po każdej zmianie broni, strzale i innych duperelach, na które reaguje curweapon włączana jest blokada, wywal z tego public'a blokada = true i zrób osobnego publica dla komendy.
  • +
  • -
  • 1

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować


#5 Klakier

    Volenti non fit iniuria

  • Power User

Reputacja: 389
Wszechpomocny

  • Postów:878
  • GG:
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Mogilno
Offline

Napisano 20.08.2013 21:26

Wnioskując z kodu (blokujesz awp na all mapach) użyj restmenu.amxx


  • +
  • -
  • 0

Sell - System Klanów (wojny, top15 etc)

 

Kontakt GG: 7285018


#6 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.08.2013 21:39

#include <amxmodx>

#include <amxmisc>
 
#define PLUGIN "Blokada awp"
#define VERSION "0.1"
#define AUTHOR "MAGNET"
 
new bool:blokada = false;
 
public plugin_init() {
 
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_clcmd("/blokuj","blokuj2", ADMIN_IMMUNITY)
register_clcmd("/odblokuj","odblokuj", ADMIN_IMMUNITY)
register_event("CurWeapon", "blokuj", "be");
 
}
public blokuj(id){
new bron = read_data(2)
if (blokada)
{
if (bron == CSW_AWP || bron == CSW_SCOUT || bron == CSW_G3SG1 || bron == CSW_SG550)
{
client_cmd(id, "drop");
}
}
}
public odblokuj(){
blokada = false;
}
public blokuj2(){
blokada = true;
}
Teraz nic sie nie dzieje
@Klakier, ale ja nie chce na stale, tylko zeby to bylo pod komenda :D

  • +
  • -
  • 0

#7 Klakier

    Volenti non fit iniuria

  • Power User

Reputacja: 389
Wszechpomocny

  • Postów:878
  • GG:
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Mogilno
Offline

Napisano 20.08.2013 22:05   Najlepsza odpowiedź

Coś takiego ?

Spoiler

  • +
  • -
  • 1

Sell - System Klanów (wojny, top15 etc)

 

Kontakt GG: 7285018


#8 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.08.2013 22:52

Tez nie. Dla pewnosci usunalem ADMIN_IMMUNITY, ale tez nie pomoglo.

Moze ktos to sprawdzi, czy u niego dziala?


  • +
  • -
  • 0

#9 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 21.08.2013 16:26

Dobra juz wiem

register_clcmd("say /blokuj","blokuj2", ADMIN_IMMUNITY)

haha mozg jestem

dzieki wszystkim za pomoc

Mozna zamknac


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych