Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Miałby ktoś może plugin 1000hp dla wszystkich?

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotrek18

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:108
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 26.07.2013 13:48

Witam moje pytanie brzmi tak czy miałby ktoś może plugin żeby każdy miał 1000hp na start dla wszystkich?

        Serwer Kolegi Fajny wbijać!

                             | |

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 26.07.2013 14:33

Zrob sam. Przy kazdym zrespieniu gracza niech ustawia +1000hp. Uzyj Ham_Spawn i dodaj takie cos:
set_user_health[id](get_user_health[id] + 1000)
Chyba taka skladnia ;)
Jak zle to niech ktos mnie poprawi
  • +
  • -
  • 0

#3 Rodzyn

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 140
Zaawansowany

  • Postów:560
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 26.07.2013 14:58

Hm. 

A może to: 

#include <amxmodx>
#include <fun>
#include <hamsandwich>
 
public plugin_init()
{
register_plugin("1000HP", "1.0", "Rodzyn");
RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Zywy", 1);
}
 
public Zywy(id)
{
if(is_user_alive(id))
{
DodajHP(id);
}
}
 
public DodajHP(id)
{
set_user_health(id, get_user_health(id)+900);
}
 
 
Powinno działać :)

  • +
  • -
  • 1

#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 26.07.2013 15:19

#include <amxmodx>

#include <fun>

#include <hamsandwich>

public plugin_init()

{

register_plugin("1000HP", "1.0", "Rodzyn");

RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Zywy", 1);

}

public Zywy(id)

{

if(is_user_alive(id))
{

set_user_health(id, get_user_health(id)+1000);
}

Nie wiem po co 2 publici robiles :D
  • +
  • -
  • 1

#5 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 26.07.2013 15:20

Ups chyba klamerka mi uciekla. Tak to jest jak sie korzysta z telefonu :D
  • +
  • -
  • 0

#6 Rodzyn

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 140
Zaawansowany

  • Postów:560
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 26.07.2013 15:29

W sumie racja nie potrzebnie 2 publici :)

 

Tak, uciekła Ci klamra zamykająca :D

 

Poprawka :

#include <amxmodx>


#include <fun>


#include <hamsandwich>


public plugin_init()


{


register_plugin("1000HP", "1.0", "Rodzyn");


RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Zywy", 1);


}


public Zywy(id)


{


if(is_user_alive(id))

{


set_user_health(id, get_user_health(id)+1000);

}

}

 

@edit: Te ja teraz zobaczyłem że to temat dotyczący cod mod'a :) więc sądzę teraz iż autorowi tematu chodzi o ustawienie hp bez podziału na klasę przez co powyższy plugin powinien być podmieniony na:

 

#include <amxmodx>
#include <fun>
#include <hamsandwich>
 
public plugin_init()
{
register_plugin("1000HP", "1.0", "Rodzyn");
 
RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Zywy", 1);
}
 
public Zywy(id)
{
 
if(is_user_alive(id))
 
{
 
cod_set_user_bonus_health(id, 1000);
 
}

}

 

Użytkownik Rodzyn edytował ten post 26.07.2013 15:39

  • +
  • -
  • 1

#7 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 26.07.2013 15:59

A modul?? :D
  • +
  • -
  • 0

#8 Rodzyn

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 140
Zaawansowany

  • Postów:560
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 26.07.2013 16:06

Ups..

Kurde nie mogę już edytować :(

Jakby jakiś modelator tutaj zajrzał to proszę o połączenie tych dwóch ostatnich postów

 

Poprawka :):

#include <amxmodx>
#include <fun>
#include <hamsandwich>

#include <codmod>

 

 

public plugin_init()

 

{

 

register_plugin("1000HP", "1.0", "Rodzyn");

 

 

 

RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Zywy", 1);

 

}

 

 

 

public Zywy(id)

 

{

 

 

 

if(is_user_alive(id))

 

{

 

cod_set_user_bonus_health(id, 1000);

 

}

 

}


Użytkownik Rodzyn edytował ten post 26.07.2013 16:06

  • +
  • -
  • 1

#9 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 26.07.2013 16:06

Moze to i racja, bo gdyby nie mial jeszcze wybranej klasy to prawdopodobnie ustawiloby mu 1100 hp, a po wyborze klasy normalne zycie. Moze dla pewnosci zrobic taska hę?? ;)
  • +
  • -
  • 0

#10 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 26.07.2013 16:12

#include <amxmodx>
 
#include <fun>
 
#include <hamsandwich>
 
#include <codmod>
 
 
 
public plugin_init()
 
 
{
 
 
register_plugin("1000HP", "1.0", "Rodzyn");
 
 
 
 
 
RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Zywy", 1);
 
 
}
 
 
 
 
 
public Zywy(id)
 
 
{
 
 
 
 
 
if(is_user_alive(id))
 
 
{
 
set_task(3.0, "DodajHP")
 
 
 
}
 
 
}
public DodajHP(id)
cod_set_user_bonus_health(id, 1000);

  • +
  • -
  • 1

#11 piotrek18

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:108
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 26.07.2013 17:42

dzięki :) do zamknięcia

        Serwer Kolegi Fajny wbijać!

                             | |

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png



Wróć do Pytania



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych