Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem komplikacją pluginu.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 M3z0p0T

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Test
Offline

Napisano 19.07.2013 20:05

Witam. Edytowałem plugin expmod v1.9.7. (http://amxx.pl/topic...-striker-mcpr0/). I problem jest w tym że nie chce mi go skompilować. Dokładniej to próbowałem połączyć tego expmoda z perkami od nowego CodMod'a. Wiem że chyba łatwiej by było wywalić klasy z CodModa ale zależy mi na tym aby statystyki były takie jak są w tym expmodzie.

Przy kompilowaniu lokalnym pisze mi:
//AMXXPC compile.exe// by the AMX Mod X Dev Team//// expmod.sma// D:\xxxxx\xxxx\expmod.sma(20) : fatal error 100: cannot read from file: "colorchat"// // Compilation aborted.// 1 Error.// Could not locate output file x:\xxxxxxxx\xxxxxxxxxx\compiled\expmod.amx (compile failed).//// Compilation Time: 0.25 sec// ----------------------------------------// File not found.Press enter to exit ...
a przy internetowym u was:
Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Teaminclude/tutor.inc(78) : warning 203: symbol is never used: "Color"expmod.sma(2324) : error 017: undefined symbol "WczytajDane"expmod.sma(2326) : warning 203: symbol is never used: "ret"expmod.sma(2346) : error 017: undefined symbol "SprawdzPoziom"2 Errors.Could not locate output file expmod.amxx (compile failed).
Expertem nie jestem(tak właściwie to jestem ... i robiłem to na ludzki rozum ;P) i nie wiem czy da się to wg naprawić ale jakby się dało to bym prosił o jak najszybszą odpowiedz. Nw czy jest potrzebny ale dodaje załącznik do sma z edydowanym expmodem.


@edit

Ups sorry dopiero teraz zauwazylem ze zly dzial :/ moglby go ktos przeniesc czy musze napisac nowy temat?

Załączone pliki


Użytkownik M3z0p0T edytował ten post 19.07.2013 20:19

  • +
  • -
  • 0

#2 Ossal

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.07.2013 22:00

kompilacja na lokalu prawdopodobnie mówi o tym, że btakuje Ci pliku "colorchat.inc" w folerze include.

 

co do kompilacji na stronie,  w której wyżej opisany błąd się rozwiązuje (komilator na stronie ma załączone wszystkie biblioteki) wyrzuca Ci błędy m.in, że w pluginie są użyte zmienne które nie były wcześniej zaincludowane, czyli prawdopodobnie usunąłeś część kodu, której nie powinieneś ruszać. Albo znajdź błędy i je wyeliminuj, albo licz na to, że ktoś Ci to zrobi i tu wrzuci. Mam nadzieje, że pomogłem, ode mnie tyle. Pozdrawiam


  • +
  • -
  • 0

#3 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 19.07.2013 22:17

To co wyżej a właściwie to usunąłeś 2 funkcje: "WczytajDane: oraz "SprawdzPoziom" -> Jak coś usuwasz to rób to dokładnie, nie zostawiając po tym pozostałości.

Co do 2 warningów tyczą się one zdefiniowanych zmiennych które nie są do nigdzie wykorzystywane: "Color" i "ret"

 

Tak żeby dokładniej wyjaśnić błędy i ostrzeżenia kompilatora :)


  • +
  • -
  • 0

#4 M3z0p0T

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Test
Offline

Napisano 19.07.2013 23:44

Czyli z tego co rozumiem (ale zapewne zle mysle" to mam usunac z tego .sma te "WczytajDane" i "SprawdzPoziom"? bo to juz probowałem ale wtedy mi te perki nie chca dropic :/(bo z tego co pamietam jedno z nich jest w funkcji odpowiadajacy za drop perku) ale wlasnie nw czy beda dropic jak uda sie to skapilowac z tym. To jak chodzi oto to czy moglby mi ktos to zrobic bo ja juz sie troche z tym mecze a to zapewne jest tylko kilka machniec myszka i gotowe ale ja nw co robic :/ Bym podesłam czyste .sma expmoda i cod ale na telefonie jestem ale to chyba nie problem by znależć tego nowego codmoda by QTM_Pyote (czy jakos tak) a .sma expmod to macie w pierwszym poscie linka do tematu to tylko pobrac v1.9.7. (pisze tego posta do tych co moze komus sie bedzie nudzic i zrobi to przez ta noc) a jak nie to jak wstane to podesle czyste .sma expmoda i cod.(jak bd mogl edytowac jeszcze tego posta)

P.S
Sory za bledy ale jak juz mowilem post byl pisany na telefonie

Użytkownik M3z0p0T edytował ten post 19.07.2013 23:56

  • +
  • -
  • 0

#5 M3z0p0T

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Test
Offline

Napisano 20.07.2013 09:30

Sry że post pod postem ale edytowac nie mogłem ale udało mi się to naprawić ale właśnie problem z tym że te perki nie chcą dropic nawet jak zostawie te dwie funkcje. Nw czy do tego mam zrobić temat ale to dam tu czysty expmod i codmod i może ktoś by mi to przerobił :)

Załączone pliki


Użytkownik M3z0p0T edytował ten post 20.07.2013 09:40

  • +
  • -
  • 0

#6 M3z0p0T

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Test
Offline

Napisano 22.07.2013 10:41

@ref
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych