Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Czas OnlineSkrypt zlicza czas online graczy jak i adminów na serwerze

misieq czas online admin admini gracze gracz byczus

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#1 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 05.06.2013 08:46

*
Popularny

Czas Online v2.1.0
by MisieQ & byCZUS
 

Opis



 
Witajcie ;)
 
Wraz z byCZUS prezentujemy wam Czas Online Adminów oraz Graczy na serwerze :)
 
Co plugin robi?
Zlicza czas jaki admin/gracz spędza na serwerze i zapisuje to do bazy danych, dodatkowo zapisuje sie pierwsze połączenie admina/gracza z serwerem jak i kiedy ostatnio grał ;)
 

Konfiguracja



Całą konfiguracje zmieniamy w pliku sma 
 
Konfiguracja danych do połączenia z MySQL
 

new sqlConfig[ ][ ] = {
	"localhost",
	"root",
	"",
	"database"
}

Instalacja



 
AMXX
Instalacja Pluginów AMXX
 
PHP:
Skrypt PHP wgrywamy normalnie na serwer www i uzupełniamy dane w pliku config.php
 

Demo



Czas Online Demo
 

Lista Zmian



2.1.0

  • Lekka poprawka zapytania SQL (Podziękowanie dla [/size]GwynBleidD
  • Wieksza korekta znaków w SQL_PrepareString
  • Dodanie Headera i Fotera w statach WWW
  • Usunięto różnice w zapisie godziny mędzy serwerem BD a serwerem Gry
  • Dodano sprawdzanie HLTV i Botów

2.0.0

  • Zmieniona nazwa Pluginu
  • Napisany od nowa plugin (byCZUS)
  • Napisany od nowa interfejs www

1.2.3

  • Poprawka zliczania czasu online :P
  • Poprawka numeracji w SMA :P

1.2.2

  • Poprawka SMA pluginu :) już erroru nie ma ;P

1.2.1

  • Poprawka pliku srodek.php (Paginacji dokładnie)

1.2:

  • Dodanie #define FLAGA
  • Poprawka zapytania SQL
  • Przepisanie skryptu PHP

1.1:

  • Poprawki błędów z SQL

1.0:

  • Napisanie pluginu ;)

Pobieranie



Wersja 2.1.0
Załączony plik  Czas Online.rar   289,7 KB  898 Ilość pobrań

 
Wersja 2.0.0
Załączony plik  Czas Online.rar   289,91 KB  258 Ilość pobrań


  • +
  • -
  • 56

#2 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 05.06.2013 08:50

*
Popularny

W kolejnej wersji dodany będzie panel administratora, z możliwościami resetowania rankingu, ustawieniu kilku opcji oraz łatwiejsze zarządzanie szablonem.


  • +
  • -
  • 18

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download


#3 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 05.06.2013 12:58

Trochę coś jak gametracker :D fajny bajer, me gusta.


  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 05.06.2013 14:24

Lepiej do tego wykorzystać amxbans, bo tak tworzy się kolejne połączenie z bazą, a jak dla mnie im mniej połączeń tym lepiej. Sam na tą chwilę mam dodane w amxbansie coś takiego jak ostatnio online.
sebul (05.06.2013 14:25):
Oczywiście chodzi mi tutaj o samych adminów.

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 hercio

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:31
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 05.06.2013 14:39

W kolejnej wersji dodany będzie panel administratora, z możliwościami resetowania rankingu, ustawieniu kilku opcji oraz łatwiejsze zarządzanie szablonem.

 

Dobrze by było żeby był podgląd IP graczy. Oczywiście tylko dla adminów z prawami.


  • +
  • -
  • 2

#6 freetu

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:504
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 06.06.2013 23:17


Dobrze by było żeby był podgląd IP graczy. Oczywiście tylko dla adminów z prawami.

 

Jest szansa, że wyżej wymieniona propozycja zostanie dodana?


  • +
  • -
  • 0

#7 CBeebies

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 213
Profesjonalista

  • Postów:156
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.06.2013 01:09

Fajna sprawa ;) Duży + dla Was.


  • +
  • -
  • 0

#8 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 07.06.2013 06:22

 


Dobrze by było żeby był podgląd IP graczy. Oczywiście tylko dla adminów z prawami.

 

Jest szansa, że wyżej wymieniona propozycja zostanie dodana?

 

Myślę żę tak, jak zrobi sie panel admina, to można zrobić że kto ma do niego dostęmp widzi IP graczy :) pozostali nie :]


  • +
  • -
  • 1

#9 Szary Frager

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:48
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Kłodzko
Offline

Napisano 07.06.2013 12:40

Bardzo dobra rzecz jest na mojej sieci :) za***iście się sprawdza ;) Dobre do kontroli administratorów ;)


  • +
  • -
  • 0

#10 Zabijaka Gryps

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:563
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 07.06.2013 17:29

A takie pytanko, gdzie mogę zmienić ścieżkę jeżeli nie mam tego wgranego w głównym folderze strony www, tylko w podkatalogu? Bo obecnie neistety nie działa: 

Wystapil blad biblioteki PDO: could not find driver

  • +
  • -
  • 1

#11 City

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:297
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Grybów
Offline

Napisano 07.06.2013 22:57

mam podobny problem lecz pisze mi tak
 Wystapil blad biblioteki PDO: SQLSTATE[HY000] [2003] Can't connect to MySQL server on 'mysql.fwl.pl' (111)

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

#12 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 07.06.2013 23:13

mam podobny problem lecz pisze mi tak

 Wystapil blad biblioteki PDO: SQLSTATE[HY000] [2003] Can't connect to MySQL server on 'mysql.fwl.pl' (111)

Błąd połączenia z MySQL, sprawdź dane


  • +
  • -
  • 1

#13 Workout

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:109
  • Lokalizacja:krk
Offline

Napisano 07.06.2013 23:20

ja też mam tak
 Warning : mysql_fetch_array (): podany argument nie jest prawidłowym wyniku MySQL w to / home / / csnazwa public_html / CZAS / include / srodek.php na linii 49SQLSTATE [HY000] [2003] Nie można połączyć się: Wystapil blad biblioteki PDO serwer MySQL na "cs-nazwa.xaa.pl" (111)

A dane config dobrze wpisałem.

Użytkownik Workout edytował ten post 07.06.2013 23:20

  • +
  • -
  • 0

#14 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 07.06.2013 23:33

ja też mam tak

 Warning : mysql_fetch_array (): podany argument nie jest prawidłowym wyniku MySQL w to / home / / csnazwa public_html / CZAS / include / srodek.php na linii 49SQLSTATE [HY000] [2003] Nie można połączyć się: Wystapil blad biblioteki PDO serwer MySQL na "cs-nazwa.xaa.pl" (111)
A dane config dobrze wpisałem.

 

użyj localhost?


  • +
  • -
  • 1

#15 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 07.06.2013 23:38

Aktualizacja

Aktualizacja Paczki do 1.2.1
Został poprawiony plik srodek.php

Więć wystarczy go tylko podmienić :)


  • +
  • -
  • 1

#16 City

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:297
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Grybów
Offline

Napisano 07.06.2013 23:56

nadal mam ten sam bład , a gdy wpisze zamiast mysql.fwl.pl - localhost wyświetla sie takie coś

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'u798775000_ja'@'localhost' (using password: YES) in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 47 Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 48 Warning: mysql_query(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 49 Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 49 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 49 Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 51 Wystapil blad biblioteki PDO: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'u798775000_ja'@'localhost' (using password: YES)


Użytkownik City edytował ten post 07.06.2013 23:56

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

#17 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 08.06.2013 00:04

nadal mam ten sam bład , a gdy wpisze zamiast mysql.fwl.pl - localhost wyświetla sie takie coś
 

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'u798775000_ja'@'localhost' (using password: YES) in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 47 Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 48 Warning: mysql_query(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 49 Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 49 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 49 Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u798775000/public_html/CzasOnline/include/srodek.php on line 51 Wystapil blad biblioteki PDO: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'u798775000_ja'@'localhost' (using password: YES)

 

złe dane do SQL, odezwij się jutro na GG to ci pomoge to zainstalować :P


  • +
  • -
  • 1

#18 City

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:297
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Grybów
Offline

Napisano 08.06.2013 00:39

wydaje mi sie że poprawne , ale ok będe pisać
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

#19 Zabijaka Gryps

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:563
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 08.06.2013 09:00

Pomimo aktualizacji u mnie ciągle na stronie jest błąd

Wystapil blad biblioteki PDO: could not find driver

A jeszcze na dodatek zauważyłem że nawet dane się nie zapisują w bazie (ustawiona dobrze, tabele zrobione podanym zapytaniem), plus plugin sypie errorami:

L 06/08/2013 - 09:26:58: String formatted incorrectly - parameter 11 (total 10)
L 06/08/2013 - 09:26:58: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "aktywnosc.amxx")
L 06/08/2013 - 09:26:58: [AMXX] Run time error 25: parameter error
L 06/08/2013 - 09:26:58: [AMXX] [0] aktywnosc.sma::client_disconnect (line 85)

  • +
  • -
  • 1

#20 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 08.06.2013 09:13

 

Pomimo aktualizacji u mnie ciągle na stronie jest błąd

Wystapil blad biblioteki PDO: could not find driver

A jeszcze na dodatek zauważyłem że nawet dane się nie zapisują w bazie (ustawiona dobrze, tabele zrobione podanym zapytaniem), plus plugin sypie errorami:

L 06/08/2013 - 09:26:58: String formatted incorrectly - parameter 11 (total 10)
L 06/08/2013 - 09:26:58: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "aktywnosc.amxx")
L 06/08/2013 - 09:26:58: [AMXX] Run time error 25: parameter error
L 06/08/2013 - 09:26:58: [AMXX] [0] aktywnosc.sma::client_disconnect (line 85)

Koło 12 będize poprawione sma, bo widze że się błąd wkradł a ja na zakupach teraz jestem


  • +
  • -
  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: misieq, czas, online, admin, admini, gracze, gracz, byczus

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych