[Klasa] Cloner v1.0 !
DEADP00L
31.05.2013
Cloner v1.0
Siema
Wpadłem na taki pomysł aby stworzyć o to taką klasę, która mając mniej niż 50HP zostawia przed sobą klona [kod zaczerpnąłem z klasy "Replikant"], przy czym my stajemy się niewidzialni, nie słychać naszych kroków oraz zabiera nam wszystkie bronie wraz z nożem. Po 20sekundach stajemy się widzialni dla wrogów, dostajemy +50HP oraz nasze bronie.
Nazwa Klasy: "Cloner" Opis Klasy: "Tworzy klona majac mniej niz 50HP przy czym staje sie niewidzialny na 20s i zostaje bez broni,^nwtedy moze sie ukryc i po 20s dostaje bronie+50HP" Dodatkowe Bronie Klasy: "M5NAVY & HEGRENADE" Zdrowie na start: "120" Kondycja: "40" Inteligencja: "10" Wytrzymalosc "10"
Wymagane Moduły:
engine fun fakemeta hamsandwich
Załączam tutaj screeny przedstawiające replikę oraz informację dla Nas po utworzeniu się klona oraz po zniknięciu tego klona.
* Na pierwszym screenie widzimy naszego klona oraz siebie bez broni.
* Natomiast na drugim screenie informację, która pokazuje się po 20sekundach kiedy nasz klon znika i my dostajemy +50HP oraz wszystkie bronie. Stajemy się również widzialni i słychać nasze kroki.
** Jeżeli znajdziecie jakiś błąd, bądź macie jakieś pomysły to pisać w tym temacie !
changelog
- Gdy wybierzemy klase Cloner i pozniej zmienimy na inna klase to zmieniona klasa dostaje MP5 - Gdy wybierzemy klase na dedzie to Praktycznie wszystko nzika na ekranie tylko kasa zostaje - Takze odnotowalem takie cos (lecz nie zawsze) kolega mial Clonera, zmienil na Pilota i by calkowicie nie widzialny(nie posiadal zadnego perku)
Attached Files
SAL
31.05.2013
przydaloby sie gdybysmy dostawali wiecej hp gdy stajemy sie widzialni w zaleznosci od tego ile inteligencji mamy
SAL
31.05.2013
na przyklad cos takiego:
new hp = 40 + (cod_get_user_intelligence(id) / 4) if(ma_klase[id]) { if(!klon[id]) { set_user_health(id, get_user_health(id)+hp); set_rendering(id,kRenderFxGlowShell, 0, 0, 0, kRenderTransAlpha, 255); set_user_footsteps(id, 0);
DEADP00L
31.05.2013
No to każdy może sobie przerobić według własnych upodobań Jednemu podoba się tak jak jest, drugi natomiast chciałby dostawać to HP w zależności od inteligencji.
SAL
31.05.2013
masz racje ale glownie to chyba bardziej zalezy od tego jaki exp bo np jak fast exp to powiedzmy przy 1000 lvl 50 hp to nic
i przydaloby sie zwracac mu jeszcze noz
cod_give_weapon(id, CSW_MP5NAVY) cod_give_weapon(id, CSW_KNIFE) cod_give_weapon(id, CSW_HEGRENADE)
oraz przy mojej metodzie zmienic dhuda na:
show_dhudmessage(id, "* Jestes gotow *^nDostales +%iHP oraz bronie !", hp)
i powinno byc cacy
Edited by SAL, 31.05.2013 18:18.
DEADP00L
31.05.2013
Przecież pisałem wyżej, nie ma sensu abym zmieniał całą klasę pod względem tego HP. Jak ktoś będzie chciał to sobie zmieni i tyle
Yakashi
29.06.2013
- Gdy wybierzemy klase Cloner i pozniej zmienimy na inna klase to zmieniona klasa dostaje MP5
- Gdy wybierzemy klase na dedzie to Praktycznie wszystko nzika na ekranie tylko kasa zostaje
- Takze odnotowalem takie cos (lecz nie zawsze) kolega mial Clonera, zmienil na Pilota i by calkowicie nie widzialny(nie posiadal zadnego perku)
Wiec moze naniesiesz jakies poprawki badz cos z tym zrobisz bo fajnie sie nia gre ale jednak te bugi draznia
DEADP00L
01.07.2013
Moderator już dawno wrzucił moje poprawki w kodzie
Aktualizacja załączników w pierwszym poście. Teraz nie powinno być tych bugów
Nestea****Lemon
02.07.2013
Dobre , ja sobie jeszcze zrobiłem że klon ma 1000 HP i po rozwaleniu tego klona on wybucha i zadaje tyle DMG co C4 i wybuch ma o połowe mniejszy zasięg niż C4