Witam!
Pytanie jak w temacie? Jak pobrać te id?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 30.05.2013 18:42
Zależy co chcesz zrobić, i kiedy chcesz pobrać najczęściej eventy i zarejestrowane akcje dają nam ID gracza, jednak niektóre rzeczy trzeba robić pętlą.
Co chcesz osiągnąć?
ID to maksymalnie 32 i najczęściej gracz ma ciągle inne lub to samo ID [zależy od liczby graczy, kto wyszedł itp]
Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!
Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!
Napisano 30.05.2013 18:57
tworzę sklep z nowymi broniami (np. 2x MP5). na Alliedmoders znalazłem sposób na zmianę ilości naboi w magazynku, lecz zmienia się je dla wszystkich np. mp5-tek, a chcę by zmieniało się tylko graczowy który kupił te 2x MP5
orginał wygłąda tak:
aby osiągnąć swój cel, tablicę g_iMaxClip przerabiam na 2 wymiarową (g_iMaxClip[33][CSW_P90+1]
i wygląda to tak
i ta przerobiona wersja już nie działa, chcę pobierać osobno id, ponieważ jak na razie, jedynym rozwiązaniem tego problemu jest to, że iEnt nie przekazuje id gracza lecz coś innego
public Shotgun_PostFrame( iEnt )
czy jednak przekazuje, a błąd wynika z czegoś innego?
(po zmianie amunicji, amunicja się nie zmienia, strzelanie nie zmniejsza ilości naboi, a strzały nie zadają nic dmg, więc puszczana jest tylko animacja a nie strzał na prawdę)
zapomniałem dodać, że kupno ma wyglądać w ten sposób:
tworzę menu w nim wybór broni:
case 2:
{
new kasa = cs_get_user_money(id)
if(is_user_alive(id))
{
if(cs_get_user_money(id) >= 15)
{
give_item(id, "weapon_mp5navy")
client_print(id, print_chat,"Kupiles 2x MP5")
cs_set_user_money(id, kasa - 15)
ma_mp5[id]=true;
// i tutaj wywolam funkcje public ConsoleCommand_WeaponMaxClip(id, lvl, cid) z odpowiednimi informacjami
}
else
{
client_print(id,print_chat," Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy")
}
}
else
{
client_print(id,print_chat,"Jestes martwy nie mozesz kupowac")
}
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
Użytkownik Eustachy8 edytował ten post 30.05.2013 18:59
Napisano 30.05.2013 23:59
podany iEnt, to byt broni. Możesz wydobyć ID gracza trzymającego tą broń poprzez pobranie pola owner przypisanego do tego bytu broni.
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.

Napisano 31.05.2013 13:18
case 2:
{
new kasa = cs_get_user_money(id)
if(is_user_alive(id))
{
if(kasa >= 15)
{
new iEnt = give_item(id, "weapon_mp5navy")
if(iEnt > 0)
cs_set_weapon_ammo(iEnt, 15); //Ustawi mp5 15 naboi w magazynku
client_print(id, print_chat,"Kupiles 2x MP5")
cs_set_user_money(id, kasa - 15)
ma_mp5[id]=true;
// i tutaj wywolam funkcje public ConsoleCommand_WeaponMaxClip(id, lvl, cid) z odpowiednimi informacjami
}
else
{
client_print(id,print_chat," Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy")
}
}
else
{
client_print(id,print_chat,"Jestes martwy nie mozesz kupowac")
}
menu_destroy(menu)
return PLUGIN_HANDLED
}
Aby pobrac ownera uzyj
new id = pev(iEnt, pev_owner); //iEnt = id bytu broni
Napisano 31.05.2013 13:52
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych