Kilka pytan odnosnie ajpi boarda
jSq
21.05.2013
Proszę nie zamykać mi tematu po odpowiedziach innych userów ponieważ mam ciągle jakieś pytania i będe je zadawał w tym temacie, no dobra to zaczynam z pierwszym.
1. Jaki serwer WWW będzie najlepszy pod najnowszy IPB? moze byc z unixstorma ale jaka pojemnosc? czy xaa moze?
2. Domena PL to gdzie najtaniej
3. Czy logo na stronie głownej forum to jakie ma wymiary i czy pasuje do każdego motywu?
gameslot
21.05.2013
1. Na pewno nie XAA ( może być unixstorm, ew. mój hosting)
2. OVH.PL
3. Logo dostosowujesz przy tworzeniu stylu
aragog
21.05.2013
jSq
21.05.2013
aha bo myslalem ze im wiecej zarejestrowanych userow jest to trzeba miec wieksza pojemnosc pakietu
Gość_Joachim_* 21.05.2013
aha bo myslalem ze im wiecej zarejestrowanych userow jest to trzeba miec wieksza pojemnosc pakietu
bo tak jest
gameslot
21.05.2013
Tak mój - www.****.pl (nie jest dopracowany) ale pomieści spokojnie IPB nawet najmniejszy pakiet ( 5 GB, 50 GB transferu) - oczywiście zakładając że forum nie przekroczy więcej niż 400 userów
kijkol
22.05.2013
Były problemy z wczytywaniem twierdzili, że to wina mojego forum, że tak długo się wczytuje, pokazuje błędy(szczególnie sql).
Ale miałem 4 różne skrypty, które miały ten sam problem. Po napisaniu do nich twardo twierdzili, że to nie z ich winy.
Moje skrypty to: phpbb by przemo, własny skrypt napisany w php, sklep xvaka oraz amxbans.
Baza sql serwerów była podpięta do nich i w tym czasie nie było odznak na serwerze i amxbans nie działał.
Teraz moje forum stoi na home.pl i żadnych problemów nie ma, a jak się nawet do nich zadzwoni to są mili i pomocni.
Użytkownik kijkol edytował ten post 22.05.2013 14:14
jSq
22.05.2013
yhym dobrze wiedzieć to jaki hosting wziąć?
aa i jak chce kupic ip boarda na oficjalnej stronie to gdy proboje wpisac nr karty kredytowej to wyskakuje mi :
[#10X143] This transaction has been declined.
proszę pomoc mi to kupic co mam wcisnac/wpisac
Predator ;*
29.06.2013
Ja polecam Chmurka.pl Tani 9.90 domena .pl
Logo możesz dodać swoje . Na moim forum logo ma 413x72 i wygląda dobrze .