←  Pytania

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

IPB
Kilka pytan odnosnie ajpi boarda

• +
  • -
jSq - zdjęcie jSq 21.05.2013

Proszę nie zamykać mi tematu po odpowiedziach innych userów ponieważ mam ciągle jakieś pytania i będe je zadawał w tym temacie, no dobra to zaczynam z pierwszym.

1. Jaki serwer WWW będzie najlepszy pod najnowszy IPB? moze byc z unixstorma ale jaka pojemnosc? czy xaa moze?

2. Domena PL to gdzie najtaniej

3. Czy logo na stronie głownej forum to jakie ma wymiary i czy pasuje do każdego motywu?

Odpowiedz

gameslot - zdjęcie gameslot 21.05.2013

1. Na pewno nie XAA ( może być unixstorm, ew. mój hosting)

2. OVH.PL

3. Logo dostosowujesz przy tworzeniu stylu

Odpowiedz

• +
  • -

1. twój? dafuq? :D no dobra a z unixstorma to jaka pojemnosc?

Odpowiedz

• +
  • -
aragog - zdjęcie aragog 21.05.2013

Dowolny z pakietu start ci starczy jeśli chodzi o pojemnośc to IPB wiele nie zajmuje
Odpowiedz

• +
  • -

aha bo myslalem ze im wiecej zarejestrowanych userow jest to trzeba miec wieksza pojemnosc pakietu

Odpowiedz

Gość_Joachim_* 21.05.2013

aha bo myslalem ze im wiecej zarejestrowanych userow jest to trzeba miec wieksza pojemnosc pakietu

bo tak jest :)

Odpowiedz

gameslot - zdjęcie gameslot 21.05.2013

Tak mój - www.****.pl (nie jest dopracowany) ale pomieści spokojnie IPB nawet najmniejszy pakiet ( 5 GB, 50 GB transferu) - oczywiście zakładając że forum nie przekroczy więcej niż 400 userów :D

Odpowiedz

• +
  • -
kijkol - zdjęcie kijkol 22.05.2013

Nie polecam unixstormu.
Były problemy z wczytywaniem twierdzili, że to wina mojego forum, że tak długo się wczytuje, pokazuje błędy(szczególnie sql).
Ale miałem 4 różne skrypty, które miały ten sam problem. Po napisaniu do nich twardo twierdzili, że to nie z ich winy.
Moje skrypty to: phpbb by przemo, własny skrypt napisany w php, sklep xvaka oraz amxbans.
Baza sql serwerów była podpięta do nich i w tym czasie nie było odznak na serwerze i amxbans nie działał.

Teraz moje forum stoi na home.pl i żadnych problemów nie ma, a jak się nawet do nich zadzwoni to są mili i pomocni.
Użytkownik kijkol edytował ten post 22.05.2013 14:14
Odpowiedz

• +
  • -
jSq - zdjęcie jSq 22.05.2013

yhym dobrze wiedzieć to jaki hosting wziąć? :D

aa i jak chce kupic ip boarda na oficjalnej stronie to gdy proboje wpisac nr karty kredytowej to wyskakuje mi :

[#10X143] This transaction has been declined.

proszę pomoc mi to kupic co mam wcisnac/wpisac

Odpowiedz

• +
  • -
Predator ;* - zdjęcie Predator ;* 29.06.2013

Ja polecam Chmurka.pl Tani 9.90 domena .pl

Logo możesz dodać swoje . Na moim forum logo ma 413x72 i wygląda dobrze .

Odpowiedz