←  Pytania

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

[ROZWIĄZANE] Gdzie lepiej sprawdzać pluginy?

Best Answer GT Team 04.05.2013 10:33

I tak nie pojmuje, lecz po tym wszystkim wnioskuje, że lepiej sprawdzać na serwerze, by mieć całościowy podgląd co i jak się dzieje. Go to the full post
Locked

GT Team's Photo GT Team 03.05.2013

Single vs Serwer ?

• +
  • -
DarkGL's Photo DarkGL 03.05.2013

a jak ci wygodniej

No nie sądze. Napisałem coś, co pięknie działa na singlu, a na multi są crashe.

• +
  • -
DarkGL's Photo DarkGL 03.05.2013

Różnica w wersji binarek , amxxa , metamoda itp. czy też systemu

No właśnie widać systemu. Singiel x32 Win7, a serwer linux. Czyli lepiej warto testować na serwie.?

• +
  • -
sebul's Photo sebul 03.05.2013

W sumie to mam to samo ze swoim diablo modem, u mnie na kompie na hlds wywala błąd z "callfunc_push_int", ale nie sprawdzałem tego dokładniej i wszystko zawsze w nocy sprawdzam na serwerze, gdzie nie ma takich problemów.

• +
  • -
K!113r's Photo K!113r 04.05.2013

serwera raczej potrzebuje gdy potrzebuje 2 lub więcej graczy do testów (nie wiem czemu, ale boty mnie nie przekonują)

• +
  • -
dasiek's Photo dasiek 04.05.2013

Z powodu mojego internetu i masakrycznego uploadu (0.01 kb/s) wolę sprawdzać na Singlu z botami. 

• +
  • -
d0naciak's Photo d0naciak 04.05.2013

Z powodu mojego internetu i masakrycznego uploadu (0.01 kb/s) wolę sprawdzać na Singlu z botami. 

Nie sądzę aby kolega miał aż tak cienki internet :giggle:

Multi + boty są okej ;)

• +
  • -
DarkGL's Photo DarkGL 04.05.2013

Czyli lepiej warto testować na serwie.?

nadal powtarzam jak ci wygodniej , trzeba po prostu pisać kod który działa na różnych platformach

GT Team's Photo GT Team 04.05.2013

A czy to ma różnicę? Jak pisać pod linuxa :D ? ( tak jak na widnows ? )

• +
  • -

Ma to znaczenie przy operacjach "niskopoziomowych" np. przy używaniu offsetów http://amxx.pl/topic...-offsety-pdata/ z get_pdata_cbase

Edited by DarkGL, 04.05.2013 10:29.

Best Answer GT Team's Photo GT Team 04.05.2013

I tak nie pojmuje, lecz po tym wszystkim wnioskuje, że lepiej sprawdzać na serwerze, by mieć całościowy podgląd co i jak się dzieje.

• +
  • -

I tak nie pojmuje, lecz po tym wszystkim wnioskuje, że lepiej sprawdzać na serwerze, by mieć całościowy podgląd co i jak się dzieje.

:facepalm:

nawet nie chce mi się tego komentować miałeś już gotową wypowiedź niezależnie co byśmy ci napisali ty i tak wiesz swoje

osobiście preferuje single wygoda + boty to bardzo dobre obiekty do testowania

GT Team's Photo GT Team 04.05.2013

Oczywiście, ja też testuje na singlu + podboty, lecz tak jak mówiłem teoretycznie lepiej na singlu, lecz w praktyce jak się daje na serwer może się dużo dziac (gdy plugin zostanie źle napisany). Oczywiście miałeś rację, kto jak kto woli, ja preferuje też singla, ale praktycznie wole multi ( do testowania )

• +
  • -
dasiek's Photo dasiek 04.05.2013

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Locked