Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Natyw pobierający z pluginu tablicę


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czaso Umilacz

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 33
Życzliwy

  • Postów:152
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 28.04.2013 10:29

Witam, 

jak używając natywu poniżej wysłać tabelę (np: origin[3] - chcę wysłać cała tabele czyli origin), i jeżeli da się to wykonać to jak pobrać potem jej parametry do takiej samej tablicy?

native PobierzTabele(plg, params);

Użytkownik Czaso Umilacz edytował ten post 28.04.2013 10:32

  • +
  • -
  • 0

#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 28.04.2013 11:59

get_array_f i set_array_f ?

http://amxx.pl/topic/20034-natywy/

 


  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 28.04.2013 12:09

native send_origin(Origin[3], Float:fOrigin[3], type = 0)
{
     switch(type)
     {
          case 0: return Origin[3]
          case 1: return fOrigin[3]
          default: return -1
     }
}

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#4 Czaso Umilacz

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 33
Życzliwy

  • Postów:152
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 28.04.2013 12:48

Ok, dzięki za pomoc :)


  • +
  • -
  • 0

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.04.2013 14:08

Opisz lepiej o jakiej sytuacji mówimy obecnie ciężko się domyśleć o co chodzi. Natyw podany powyżej pewnie nie zadziała tak jak chcesz ponieważ zwraca tylko jeden element który w dodatku nie istnieje a nie całą tablice
  • +
  • -
  • 1

#6 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 28.04.2013 14:09

Opisz lepiej o jakiej sytuacji mówimy obecnie ciężko się domyśleć o co chodzi. Natyw podany powyżej pewnie nie zadziała tak jak chcesz ponieważ zwraca tylko jeden element który w dodatku nie istnieje a nie całą tablice

Sądzę że autor, chce uzyskać efekt jak w:

pev( x, pev_origin, Tablica );

Ale nie jestem pewien


  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#7 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 28.04.2013 15:15

#include <amxmodx>
#include <fakemeta>

public plugin_init()
	register_plugin("Returns origin", "0.01", "PaTrIcKx")
public return_origin(ent, Float:OutOrigin[3])
	if(pev_valid(ent))
		pev(ent, pev_origin, OutOrigin)
pewnie ucieło include ;P, include to : amxmodx i fakemeta

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#8 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 28.04.2013 16:08

Ehh....

Chodziło mi o, np.

public PobierzTablice( plugin, params )

{
set_array( 1, { 1, 2 }, 1 );
}

Użycie:

new Tablica[2];

PobierzTablice( Tablica );


  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#9 Czaso Umilacz

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 33
Życzliwy

  • Postów:152
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 29.04.2013 14:19

Fili trafił w moja myśl twórczą, sorry że tak "niezrozumiale" napisałem, ale nie potrafiłem się wygadać na ten temat :)
​ Dzięki za pomoc :)


  • +
  • -
  • 0

#10 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 29.04.2013 14:24

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych