Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

dwie przeróbki :) Prośba :P


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 17.05.2008 20:01

1. plugin ustawia np o 1 w nocy wlonczał sie mapcykle nr 2 a od 7 rano mapcykle nr 1 ?

2. Sprawa potrzebuje pluginu admin_check :P ale komenda bedzie dostępna tylko dla ADMINÓW ! tylko admin moze wpisac w say /admin albo /adm ( najlepiej dwie opcje )

zwykly admin_check pewnie trzeba dodac Admin level A ? :P

#include <amxmodx>

/*---------------EDIT ME------------------*/
#define ADMIN_CHECK ADMIN_KICK

static const COLOR[] = "^x04" //green
static const CONTACT[] = ""
/*----------------------------------------*/

new maxplayers
new gmsgSayText

public plugin_init() {
	register_plugin("Admin Check", "1.51", "OneEyed")
	maxplayers = get_maxplayers()
	gmsgSayText = get_user_msgid("SayText")
	register_clcmd("say", "handle_say")
	register_cvar("amx_contactinfo", CONTACT, FCVAR_SERVER)
}

public handle_say(id) {
	new said[192]
	read_args(said,192)
	if( ( containi(said, "who") != -1 && containi(said, "admin") != -1 ) || contain(said, "/admin") != -1 )
		set_task(0.1,"print_adminlist",id)
	return PLUGIN_CONTINUE
}

public print_adminlist(user) 
{
	new adminnames[33][32]
	new message[256]
	new contactinfo[256], contact[112]
	new id, count, x, len
	
	for(id = 1 ; id <= maxplayers ; id++)
		if(is_user_connected(id))
			if(get_user_flags(id) & ADMIN_CHECK)
				get_user_name(id, adminnames[count++], 31)

	len = format(message, 255, "%s ADMINS ONLINE: ",COLOR)
	if(count > 0) {
		for(x = 0 ; x < count ; x++) {
			len += format(message[len], 255-len, "%s%s ", adminnames[x], x < (count-1) ? ", ":"")
			if(len > 96 ) {
				print_message(user, message)
				len = format(message, 255, "%s ",COLOR)
			}
		}
		print_message(user, message)
	}
	else {
		len += format(message[len], 255-len, "No admins online.")
		print_message(user, message)
	}
	
	get_cvar_string("amx_contactinfo", contact, 63)
	if(contact[0])  {
		format(contactinfo, 111, "%s Contact Server Admin -- %s", COLOR, contact)
		print_message(user, contactinfo)
	}
}

print_message(id, msg[]) {
	message_begin(MSG_ONE, gmsgSayText, {0,0,0}, id)
	write_byte(id)
	write_string(msg)
	message_end()
}

  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 17.05.2008 20:13

#include <amxmodx> 

/*---------------EDIT ME------------------*/ 
#define ADMIN_CHECK ADMIN_KICK 

static const COLOR[] = "^x04" //green 
static const CONTACT[] = "" 
/*----------------------------------------*/ 

new maxplayers 
new gmsgSayText 

public plugin_init() { 
    register_plugin("Admin Check", "1.51", "OneEyed") 
    maxplayers = get_maxplayers() 
    gmsgSayText = get_user_msgid("SayText") 
    register_clcmd("say", "handle_say") 
    register_cvar("amx_contactinfo", CONTACT, FCVAR_SERVER) 
} 

public handle_say(id) { 
    new said[192] 
    read_args(said,192) 
    if( ( containi(said, "who") != -1 && containi(said, "admin") != -1 ) || contain(said, "/admin") != -1 ) 
        if(is_user_admin(id)) set_task(0.1,"print_adminlist",id) 
    return PLUGIN_CONTINUE 
} 

public print_adminlist(user) 
{ 
    new adminnames[33][32] 
    new message[256] 
    new contactinfo[256], contact[112] 
    new id, count, x, len 
    
    for(id = 1 ; id <= maxplayers ; id++) 
        if(is_user_connected(id)) 
            if(get_user_flags(id) & ADMIN_CHECK) 
                get_user_name(id, adminnames[count++], 31) 

    len = format(message, 255, "%s ADMINS ONLINE: ",COLOR) 
    if(count > 0) { 
        for(x = 0 ; x < count ; x++) { 
            len += format(message[len], 255-len, "%s%s ", adminnames[x], x < (count-1) ? ", ":"") 
            if(len > 96 ) { 
                print_message(user, message) 
                len = format(message, 255, "%s ",COLOR) 
            } 
        } 
        print_message(user, message) 
    } 
    else { 
        len += format(message[len], 255-len, "No admins online.") 
        print_message(user, message) 
    } 
    
    get_cvar_string("amx_contactinfo", contact, 63) 
    if(contact[0])  { 
        format(contactinfo, 111, "%s Contact Server Admin -- %s", COLOR, contact) 
        print_message(user, contactinfo) 
    } 
} 

print_message(id, msg[]) { 
    message_begin(MSG_ONE, gmsgSayText, {0,0,0}, id) 
    write_byte(id) 
    write_string(msg) 
    message_end() 
}

powinno reagowac gdy admin wpisze komende
  • +
  • -
  • 0

#3 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 17.05.2008 20:34

thx a to by dalo rade zrobic

plugin ustawia np o 1 w nocy wlonczał sie mapcykle nr 2 a od 7 rano mapcykle nr 1 ?


#EDIT

BŁAD PRZY ROBIENIU .AMXX


/home/groups/amxmodx/tmp3/textf7yJLp.sma(25) : error 017: undefined symbol "is_user_admin"

1 Error.
Could not locate output file /home/groups/amxmodx/public_html/websc3/textf7yJLp.amx (compile failed).

  • +
  • -
  • 0

#4 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 17.05.2008 20:56

skompiluj lokalnie (u siebie xF)
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 17.05.2008 22:06

#include <amxmisc>

Dodaj to na poczatek, is_user_admin to jest funkcja samego amxx'a ale chyba trzeba to dopisac. ;>
  • +
  • -
  • 0

#6 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 17.05.2008 22:10

jezeli chce sie przez webcompiler to trzeba wszystko dopisywac, jezeli wystarczy nam lokalna kompilacja to jedyne co trzeba 'include' to te funkcje ktore wymagaja modulu, akurat tu nie wymaga i mozna lokalnie bez ale przez webcompilera trzeba wszystko
  • +
  • -
  • 0

#7 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 18.05.2008 11:04

luz +


plugin ustawia np o 1 w nocy wlonczał sie mapcykle nr 2 a od 7 rano mapcykle nr 1 ?


umie ktoś?
  • +
  • -
  • 0

#8 ESTCOBS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:58
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.05.2008 15:26

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "Godzine Mapcycle"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR ""

public plugin_init() {
   register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
   wczytaj_mapcycle()
   return PLUGIN_CONTINUE
}

public wczytaj_mapcycle() {
   new today_str[8], cmd[48]
   get_time("%H",today_str,8)
   new today = str_to_num(today_str)

   if ((today >= 1) && (today < 7))
      format(cmd,48,"mapcyclefile mapcycle-noc.cfg",today)
   else if ((today >= 7) && (today < 1))
      format(cmd,48,"mapcyclefile mapcycle.cfg",today)

   server_cmd(cmd)

   return PLUGIN_HANDLED
}

Nie testowałem :]
Ale powinno być dobrze xD

mapcycle-noc.cfg i mapcycle.cfg do cstrike :]

Teraz Pan plusik ^^
  • +
  • -
  • 0

#9 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 18.05.2008 20:55

wiem gdzie dodac xD jak sprawdze dam plusika ;d

[ Dodano: 18-05-2008, 22:01 ]
albo teraz za chęci ;d
  • +
  • -
  • 0

#10 ESTCOBS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:58
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.05.2008 22:07

Mafia :D Jakby nie działał to daj znać :D Bo jałmużny nie chce xD

// CLOSE THIS TOPIC
  • +
  • -
  • 0

#11 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 19.05.2008 01:04

Mafia :D Jakby nie działał to daj znać :D Bo jałmużny nie chce xD

// CLOSE THIS TOPIC


OK to za fatyge :P

dam znać na pw :P
  • +
  • -
  • 0

#12 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 19.05.2008 07:32

btw juz mowa byla o czyms takim:
else if ((today >= 7) && (today < 1))

godzina nie moze byc naraz i wieksza badz rowna 7 i mniejsza od 1 pomysl, tu musi byc || zamiast &&
  • +
  • -
  • 0

#13 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 19.05.2008 11:11

czyli ?

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "Godzine Mapcycle"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR ""

public plugin_init() {
   register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
   wczytaj_mapcycle()
   return PLUGIN_CONTINUE
}

public wczytaj_mapcycle() {
   new today_str[8], cmd[48]
   get_time("%H",today_str,8)
   new today = str_to_num(today_str)

   if ((today >= 1) && (today < 7))
      format(cmd,48,"mapcyclefile mapcycle-noc.cfg",today)
   else if ((today >= 7) || (today < 1))
      format(cmd,48,"mapcyclefile mapcycle.cfg",today)

   server_cmd(cmd)

   return PLUGIN_HANDLED
}

  • +
  • -
  • 0

#14 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 19.05.2008 15:13

ta
  • +
  • -
  • 0

#15 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 19.05.2008 16:27

i w tym mapcycle cfg co wpisac mapy ? :P ktore mam w cstrike?
  • +
  • -
  • 0

#16 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 19.05.2008 17:23

prawdopodobnie
  • +
  • -
  • 0

#17 ESTCOBS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:58
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 19.05.2008 18:06

.cfg możesz spokojnie zamienić na .txt xP
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych