Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Pytanie co do if


Najlepsza odpowiedź GwynBleidD, 22.04.2013 23:50

x = a, b, c jest równoważne z (x=a), b, c. Przecinek ma mniejszy priorytet od przypisania, stąd rozbieżność. Przecinek jest na końcu, więc z operatorem porównania i innymi będzie tak samo.

 

Zresztą: http://pl.wikibooks....7_oblicze.C5.84

 

Zrobiłem szybki test i wygląda, że działa to dokładnie tak jak w C/C++ :)

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 22.04.2013 18:37

Witam, czy można stworzyć ifa tak: 1.
if(a == (15, 1, 5 ))
2.
if(!is_user_bot(id), is_user_alive(id))
3.
if(is_user_alive(id)?gPoints >= 20 : gPoints <= 20)

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 22.04.2013 18:47

Ciężko sprawdzić jakimś pluginem? ;]
Bo to tak naprawdę takie eksperymentowanie tak jak to robił gdzieś dark, że omijał (), itp.
1. Nie.
2. Nie.
3. Nie wiem, ale chyba tak.
Tak naprawdę wystarczy tylko spróbować skompilować jakiś plugin z takimi warunkami i jak przejdzie, to powinno działać. Ja nie sprawdzałem tego, więc w 100% moje odpowiedzi nie są pewne.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 22.04.2013 18:51

A jescze jedno
if(a == (15, 1, 5 ))
na to:
if(a == 15, 1, 5 )
Lecz to chyba anoglicznie owołuje się do drugiego

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#4 Ossal

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.04.2013 19:26


if(!is_user_bot(id), is_user_alive(id))

nie przecinek tylko double amp czyli tak:

if(!is_user_bot(id) && is_user_alive(id))

 


  • +
  • -
  • 0

#5 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 22.04.2013 19:30

No co ty nie powiesz ... To pytanie dotyczy czegoś innego

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.04.2013 19:38

Poziom lenistwa osiągnął nowy poziom

1. Tak

2. Tak

2. Tak

 

Z tym że pierwszy i drugi pewnie nie w taki sposób jaki myślisz 

http://en.wikipedia..../Comma_operator

http://zepsul.pl/pro...rator-przecinka

 


  • +
  • -
  • 0

#7 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 22.04.2013 19:44

Mój kochany Daruśu (Rafale) Widać Ty zawsze masz inne zdanie niż reszta społeczeństwa, dlatego gratuluje :) Co do tego, to nie rozumiem. Jeżeli jest
x = a, b, c
to x = a a jak
x = (a,b,c)
to x = c ?

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.04.2013 19:48

x = a, b, c

 

 

 

x = a a całe to wyrażenie zwraca wartość c 

 

np return x =a , b ,c 

zwróci ci wartość c

 


x = (a,b,c)

 

 

 

 

 

x = c

 

warto to jednak sprawdzić ponieważ autorzy kompilatora mogli to inaczej zaimplementować pamiętajmy że odnośniki które podałem odnoszą się do c++ 


  • +
  • -
  • 1

#9 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 22.04.2013 23:50   Najlepsza odpowiedź

x = a, b, c jest równoważne z (x=a), b, c. Przecinek ma mniejszy priorytet od przypisania, stąd rozbieżność. Przecinek jest na końcu, więc z operatorem porównania i innymi będzie tak samo.

 

Zresztą: http://pl.wikibooks....7_oblicze.C5.84

 

Zrobiłem szybki test i wygląda, że działa to dokładnie tak jak w C/C++ :)


  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#10 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 28.04.2013 17:17

Do zamknięcia

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 28.04.2013 17:43

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych