Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Zombie Plague 5.0

Problem z Modelami

zombie plague 5.0

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkvTen

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 19.04.2013 19:23

Mam problem z modelami, wszystko zrobiłem jak należało i wrzuciłem na serwer. Ale niestety nie działa.

 

/*================================================================================

----------------------------------
-*- [ZP] Class: Zombie: Raptor -*-
----------------------------------

This plugin is part of Zombie Plague Mod and is distributed under the
terms of the GNU General Public License. Check ZP_ReadMe.txt for details.

================================================================================*/

#include
#include

// Raptor Zombie Attributes
new const zombieclass2_name[] = "Fast Zombie"
new const zombieclass2_info[] = "HP-- Speed++ Knockback++"
new const zombieclass2_models[][] = { "zombie_fast" }
new const zombieclass2_clawmodels[][] = { "models/zombie_plague/v_knife_fast.mdl" }
const zombieclass2_health = 2500
const Float:zombieclass2_speed = 1.2
const Float:zombieclass2_gravity = 1.0
const Float:zombieclass2_knockback = 1.5

new g_ZombieClassID

public plugin_precache()
{
register_plugin("[ZP] Class: Zombie: Raptor", ZP_VERSION_STRING, "ZP Dev Team")

new index

g_ZombieClassID = zp_class_zombie_register(zombieclass2_name, zombieclass2_info, zombieclass2_health, zombieclass2_speed, zombieclass2_gravity)
zp_class_zombie_register_kb(g_ZombieClassID, zombieclass2_knockback)
for (index = 0; index < sizeof zombieclass2_models; index++)
zp_class_zombie_register_model(g_ZombieClassID, zombieclass2_models[index])
for (index = 0; index < sizeof zombieclass2_clawmodels; index++)
zp_class_zombie_register_claw(g_ZombieClassID, zombieclass2_clawmodels[index])
}

Tak wygląda sma klasy.

 

Model postaci wrzuciłem: /cstrike/models/player/zombie_fast

Model noża wrzuciłem: /cstrike/models/zombie_plague

problem2p.jpg

 

Teraz pozostaje pytanie gdzie mogłem zrobić błąd, czy w ogóle zrobiłem go.


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#2 zombiemodekkk

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:10
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 19.04.2013 20:39

Nie podmieniaj w sma tylko w zombie_plague .ini albo cfg ( podaj dokładną ścieżkę a musi działać 


  • +
  • -
  • 0

#3 Shaxu

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:82
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 19.04.2013 21:29

Nie sądziłem że się spotkamy Mendez, no no gratuluję nowego serwera i życzę powodzenia w rozwoju.

Teraz wracając do tematu

 

Tą linijkę

 

new const zombieclass2_clawmodels[][] = { "models/zombie_plague/v_knife_fast.mdl" }

 

Zamień na tą poniżej

 

new const zombieclass2_clawmodels[][] = { "v_knife_fast.mdl" }

 

Przekompiluj plugin jeszcze raz i wrzuć na swój serwer, gwarantuję że będzie działać pod warunkiem że klasa została dobrze napisana, jeśli kod jest zły co do klasy będziemy próbować od nowa.


  • +
  • -
  • 0

#4 DarkvTen

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 19.04.2013 22:02

Podmieniłem to jak to napisałeś, skompilowałem i wrzuciłem na serwer i nie działa. Masz może GG / SKYPE / STEAM to popiszemy tak aby nie spamować tutaj.


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#5 DarkvTen

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 21.04.2013 13:24

Kolejny problem z modelem jaki mam to zmiana modelu noża u ludzi. Wystarczyło zmienić w zombieplague.ini i wgrać model do /cstrike/models.

 


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#6 Smoke_1

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:52
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Elbląg
Offline

Napisano 24.04.2013 23:59

Jeżeli zrobiłeś tak jak napisał Shaxu to będzie dobrze ale zobacz jeszcze w pliku zp_zombieclasses.ini czy model jest poprawny.

 


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

 

Sieć Serwerów Cs 1.6 http://Cs-Sfera.pl


#7 DarkvTen

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 27.04.2013 16:01

Dobrze wygląda to tak:

 

W zp_zombieclasses.ini jest coś takiego:

[Raptor Zombie]
NAME = Raptor Zombie
INFO = HP-- Speed++ Knockback++
MODELS = szybcior
CLAWMODEL = models/zombie_plague/v_knife_fast.mdl
HEALTH = 900
SPEED = 0.89
GRAVITY = 1.00
KNOCKBACK = 1.49

Wszystko pozamieniałem poprawnie.

 

sma wygląda tak:

/*================================================================================
    
    ----------------------------------
    -*- [ZP] Class: Zombie: Raptor -*-
    ----------------------------------
    
    This plugin is part of Zombie Plague Mod and is distributed under the
    terms of the GNU General Public License. Check ZP_ReadMe.txt for details.
    
================================================================================*/

#include <amxmodx>
#include <zp50_class_zombie>

// Raptor Zombie Attributes
new const zombieclass2_name[] = "Szybki Zombie"
new const zombieclass2_info[] = "Ziekszona szybkosc"
new const zombieclass2_models[][] = { "szybcior" }
new const zombieclass2_clawmodels[][] = { "models/zombie_plague/v_knife_fast.mdl" }
const zombieclass2_health = 2500
const Float:zombieclass2_speed = 1.2
const Float:zombieclass2_gravity = 1.0
const Float:zombieclass2_knockback = 1.5

new g_ZombieClassID

public plugin_precache()
{
    register_plugin("[ZP] Class: Zombie: Raptor", ZP_VERSION_STRING, "ZP Dev Team")
    
    new index
    
    g_ZombieClassID = zp_class_zombie_register(zombieclass2_name, zombieclass2_info, zombieclass2_health, zombieclass2_speed, zombieclass2_gravity)
    zp_class_zombie_register_kb(g_ZombieClassID, zombieclass2_knockback)
    for (index = 0; index < sizeof zombieclass2_models; index++)
        zp_class_zombie_register_model(g_ZombieClassID, zombieclass2_models[index])
    for (index = 0; index < sizeof zombieclass2_clawmodels; index++)
        zp_class_zombie_register_claw(g_ZombieClassID, zombieclass2_clawmodels[index])
}
 

Model wyglądu postaci wrzuciłem do player/szybcior

Model noża wrzuciłem do zombie_plague

 

I gdzie jeszcze może być błąd ?.


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#8 Smoke_1

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:52
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Elbląg
Offline

Napisano 27.04.2013 20:54

Usuń z zp_zombieclasses.ini wszystko i wrzuć czysty plik zmień mapę i wszystkie modele itp wczytają się prawidłowo.

 

 


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

 

Sieć Serwerów Cs 1.6 http://Cs-Sfera.pl


#9 DarkvTen

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 28.04.2013 09:10

Nadal nie działa, próbowałem wszystkiego i nic. W czym może być problem.


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#10 Guzik

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 21
Życzliwy

  • Postów:130
  • GG:
  • Imię:Kuba
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 06.05.2013 21:06

Jeśli dobrze napisałeś na górze to tak.

Model zombie musisz wrzucić: models/player/szybcior/szybcior.mdl // Czyli chodzi o to że ten model musi mieć swój folder o takiej samej nazwie.

PS: Nie wiem czy jest różnica ale szybkość podaje się chyba 300, 200 itp. a nie 1.2, 1.0.. 

 

 


  • +
  • -
  • 0

Szukasz fajnego Zombie Mod? Wejdź i zobacz na mój! :) Zombie stylem CSO! Posiadamy również wspaniały COD MOD, BF2 oraz 4Fun. :) IP 4Fun: 31.186.82.130:27376

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

 


#11 DarkvTen

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 18.05.2013 20:00

Nadal mam problem.


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#12 DarkvTen

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:54
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 30.05.2013 14:49

Temat można zamknąć.


  • +
  • -
  • 0

= Zombie Plague =

 

1-0-0.png

 

IP: 193.33.176.176:27015


#13 Kawon

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 884
Czempion

  • Postów:5165
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Dzierzgoń
Offline

Napisano 31.05.2013 15:58

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Temat zamknięty na prośbę użytkownika.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych