Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zapis spedzonego czasu


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ExTaza?!

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 104
Zaawansowany

  • Postów:424
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 14.04.2013 17:27

Poniższy kod zapisuje do tabeli czas w 0.015556 jezeli spedziło się na serwerze 1.5 minuty. Chciałbym aby zapisywało to tak że jest pełna godzina i pełna minuta. O sekundy już walczyc nie będę.

Czyli jeżeli spędzi się 1h i 20 minut , to pokaze 1.2

Da się coś wykombinować ? :)

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <sqlvault>
#include <hamsandwich>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "author"

#define TASK 414

new player_time[33]
new nick[33][33]
new SQLVault:filesql

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)

filesql = sqlv_open("BLA BLA", "BLA BLA", "BLA BLA", "sql26431", "czasomierz" , true)
}

public client_putinserver(id)
{
get_user_name(id, nick[id], 32)
Load(id)

remove_task(id+TASK)

set_task(1.0, "addsec", id+TASK,_,_,"b")
}
public client_disconnect(id)
{
Save(id)
copy(nick[id], 32, "")
}

public addsec(id)
{
id -= TASK
if(is_user_alive(id))
player_time[id]++
}
public Save(id)
{
sqlv_set_float(filesql, nick[id], player_time[id]/60/60)
}
public Load(id)
{
player_time[id] = (sqlv_get_float(filesql, nick[id]))*60*60
}
public plugin_end()
{
sqlv_close(filesql)
}
/* AMXX-Studio Notes - DO NOT MODIFY BELOW HERE
*{\\ rtf1\\ ansi\\ deff0{\\ fonttbl{\\ f0\\ fnil Tahoma;}}\n\\ viewkind4\\ uc1\\ pard\\ lang1045\\ f0\\ fs16 \n\\ par }
*/

 

 


  • +
  • -
  • 0

http://www.Cs-Kurnik.pl - Zapraszam!

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: awp.cs-kurnik.pl:27017 / 155.133.43.190:27017

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: ts3.cs-kurnik.pl - Darmowe kanały                     


#2 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 14.04.2013 18:36

http://wklej.to/5BDgn

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#3 O'Zone

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 202
Profesjonalista

  • Postów:276
  • GG:
Offline

Napisano 14.04.2013 18:44

Czy nie łatwiej skorzystać z get_user_time (http://amxx.pl/dokum...6/get-user-time) i zapisywać przy każdym wyjściu z serwera do zmiennej sumę czasu granego wcześniej + czas grany przy tej sesji niż bawić się w taski?
  • +
  • -
  • 0
Pomogłem? Daj Dołączona grafika

#4 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 14.04.2013 18:53

I tak i nie. Tak bo jest latwiejsze Nie bo autor nie pisal, lecz chcial by czas byl pobierany tylko gdy gracz zyje

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#5 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 15.04.2013 04:03

To również będzie nawet łatwiejsze poprzez pobieranie czasu. Tablica przechowująca ostatni czas gracza, gdy gracz ginie pobieramy jego czas i odejmujemy od niego ten z tablicy. Gdy się odradza, zapisujemy bieżący czas do tablicy.


  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#6 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 15.04.2013 15:27

Ważne, że działa i jest dobrze;p

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych