Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Udostępnianie dem HLTV na stronie www


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#41 mazilan

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
Offline

Napisano 25.11.2009 11:33

zeby graficznie to ladniej wygladało to edytowac plik dema.php rozumiem?
  • +
  • -
  • 0

#42 DB

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:230
Offline

Napisano 25.11.2009 12:04

nie musisz, najlepiej zrób sobie css'a do tego
  • +
  • -
  • 0

#43 mazilan

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
Offline

Napisano 25.11.2009 15:07

OK z plikiem dema sobie poradzilem tak to wyglada http://ultraskill.pl/dema.php

Teraz pytanko... Mam dedyka na nim HLTV oraz www co zrobic zeby odbywalo sie na nim tylko pakowanie pliku?
  • +
  • -
  • 0

#44 DB

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:230
Offline

Napisano 25.11.2009 17:07

np do crontaba dodaj sobie tak (częstotliwość dobierz tak aby polecenie było wykonywane zaraz po wrzuceniu plików .dem) :

gzip -1f -S .zip dema_TP/*.dem

(oczywiście podaj odpowiedni katalog w którym są demka)
  • +
  • -
  • 0

#45 Dąb Bartek

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:Krk
Offline

Napisano 13.12.2009 21:47

Mam hosting wykupiony pod forum, nie jest to żaden dedyk ani VPS. Da się uruchomić ten skrypt?
  • +
  • -
  • 0

#46 mikus

    Ekipa PGC

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:406
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Wola
Offline

Napisano 13.12.2009 22:52

nie da się
  • +
  • -
  • 0

#47 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 14.12.2009 14:07

Mam hosting wykupiony pod forum, nie jest to żaden dedyk ani VPS. Da się uruchomić ten skrypt?

nie da się

Pewien jesteś?

Tego nie uruchomisz, bo funkcje będą zablokowane, ale odpowiednik w PHP pójdzie bez problemów
http://amxx.pl/post86491.htm
+ jak ładnie poprosisz hostodawce to i pakować będziesz mógł -> http://amxx.pl/post96790.htm
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#48 Dąb Bartek

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:Krk
Offline

Napisano 14.12.2009 15:29

Dobrze rozumiem? Wgrywam ten skrypt Portka na FTP tam gdzie mam HLTV, na FTP gdzie mam forum tworze folder "dema" i tam będą pojawiać się dema z HLTV? Jeśli tak to zapytanie do Cron table też mam zrobić po stronie serwera HLTV czy po stronie forum?
  • +
  • -
  • 0

#49 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 16.12.2009 17:23

Dobrze rozumiem? Wgrywam ten skrypt Portka na FTP tam gdzie mam HLTV, na FTP gdzie mam forum tworze folder "dema" i tam będą pojawiać się dema z HLTV? Jeśli tak to zapytanie do Cron table też mam zrobić po stronie serwera HLTV czy po stronie forum?

Wgrywasz na ftp forum, konfigurujesz dane do FTP HLTV i podajesz bezpośredni katalog z demami, skrypt pobierze pliki do folderu w którym sam się znajduje. CronTab po stronie forum.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#50 bakaczysko

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:171
  • Lokalizacja:lolandia
Offline

Napisano 17.12.2009 13:20

Pytanie jest takie, czy ten skrypt można użyć tylko w przypadku gdy mamy serwer na własnym dedyku, czy też możliwe jest wykonanie go gdy nasz serwer jest dzierżawiony np. w pukawka.pl ?

Troszke znajomości PHP i gotowe.

<?php
// --- Ustawienia serwera FTP ---
$ftp_server = "host";
$ftp_login = "uzytkownik ftp";
$ftp_haslo = "hasło";
$dir = "cstrike"; // dokładny adres folderu w którym znajdują się demka
// --- Ustawienia serwera FTP ---

$conn_id = ftp_connect ($ftp_server)
    or die("Brak odpowiedzi z serwera $ftp_server");
   
$login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_login, $ftp_haslo);
if ((!$conn_id) || (!$login_result))
    die("FTP Connection Failed");

ftp_sync ($dir);

ftp_close($conn_id);

function ftp_sync ($dir) {

    global $conn_id;

    if ($dir != ".") {
        if (ftp_chdir($conn_id, $dir) == false) {
            echo ("Change Dir Failed: $dir
rn");
            return;
        }
        if (!(is_dir($dir)))

    $contents = ftp_nlist($conn_id, "*.dem");
    foreach ($contents as $file) {
   
        if ($file == '.' || $file == '..')
            continue;
       
        if (@ftp_chdir($conn_id, $file)) {
            ftp_chdir ($conn_id, "..");
            ftp_sync ($file);
        }
        else
            ftp_get($conn_id, $file, $file, FTP_BINARY);
    }
       
    ftp_chdir ($conn_id, "..");
    chdir ("..");

}
}
?>

@Edit
Skrypt zawierał drobny błąd i przy próbie pobrania dem wysypywał błąd jakoby folder z demami nie istniał, powyżej poprawiona i działająca wersja.


Czyli na chlopski rozum:

Host wpisuje host serwera hltv
login login do ftp hltv
haslo haslo do ftp hltv

i w jakim pliku zapisac ten skrypt? w .php czy.sh ??

I TEN SKRYPT WGRYWAM DO FTP GDZIE MAM WWW?
  • +
  • -
  • 0

#51 Biały

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:kompa
Offline

Napisano 18.12.2009 12:21

Witam,

Próbowalem wgrac ten skrypt ktory pokazal kolega wyzej, ale z crona przychodzi mi takie coś:

/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 1: ?php
: No such file or directory
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 2: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 3: =: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 3: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 4: =: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 4: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 5: =: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 5: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 6: =: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 6: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 7: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 8: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 9: syntax error near
unexpected token `('
/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 9: `$conn_id = ftp_connect
($ftp_server)
'

OCB? :o
  • +
  • -
  • 0

#52 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 18.12.2009 14:51

Host wpisuje host serwera hltv
login login do ftp hltv
haslo haslo do ftp hltv

Tak.

i w jakim pliku zapisac ten skrypt? w .php czy.sh ??

*.php

I TEN SKRYPT WGRYWAM DO FTP GDZIE MAM WWW?

Tak, tym samym w tym folderze znajdą się demka.

Próbowalem wgrac ten skrypt ktory pokazal kolega wyzej, ale z crona przychodzi mi takie coś:

/home2/bialypro/public_html/wysylanie.sh: line 1: ?php
: No such file or directory

katalog_zdalny="dema" 
katalog_lokalny="outbox"

find $katalog_cstrike -mmin +2 -exec mv {} $katalog_lokalny ;
Zakładam iż folder utworzony nie został, a mimo to skrypt szuka dem w nim + brak klienta ftp preinstalowanego(?)

To jest VPS czy wwaliłeś to do crontaba www.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#53 Biały

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:kompa
Offline

Napisano 18.12.2009 18:24

Czekaj czekaj bo juz sam nie wiem ocb. Mam serwer w GamesNet.pl a hosting mam na prohost.pl i chce zrobic te demka.



katalog_zdalny="dema"
    katalog_lokalny="outbox"

    find $katalog_cstrike -mmin +2 -exec mv {} $katalog_lokalny ;

^^ocb z tym?


Zakładam iż folder utworzony nie został, a mimo to skrypt szuka dem w nim + brak klienta ftp preinstalowanego(?)

Zrobilem folder dema tam gdzie mam www, bo na serwie HLTV zapisuje mi dema do cstrike

To jest VPS czy wwaliłeś to do crontaba www.

Mam zwykly hosting tylko ze troche bardziej rozbudowany i z duzym limitem transf. A polecenie wysylanie.php dalem do crona co godzine

Gdzie te foldery dema i outbox utworzyc? po stronie www czy po stronie serwa hltv?


---------------------------
Dobra zrobilem tak,

1 Dalem ten twoj skrypt zapisalem w .php i powpisywalem host, login, haslo.
2 Zrobilem folder dema na ftp od www w public_html
3 do folderu dema na ftp od www wgralem ten skrypt wysylanie.php
4 Do crona dalem polecenie zeby uruchamialo skrypt co godzine
5 teraz plik dema.php dalem tez do folderu dema

gdzie ten outbox utworzyc ? i co jak dalej jak mozesz.

[ Dodano: 18-12-2009, 19:12 ]
/bin/sh: /home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: Permission denied

chmody nadane 777


LOL
  • +
  • -
  • 0

#54 DB

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:230
Offline

Napisano 18.12.2009 20:29

ojejejej kolego mylisz wszystko. Czytaj uważnie & myśl

Skrypt mojego autorstwa cię nie interesuje, on korzysta z programów i poleceń basha do których ty nie masz dostępu - napisałem w jakiej sytuacji możemy go użyć. On jest nieprzydatny w twoim wypadku. Ty musisz użyć skryptu w php napisanego przez portka bo tylko z funkcji php możesz skorzystać

TO JEST DLA CIEBIE
  • +
  • -
  • 0

#55 Biały

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:kompa
Offline

Napisano 18.12.2009 20:32

Dalem jego skrypt w .php

zrobilem wszystko tak jak wypunktowalem w poprzednim poscie i

znowu mi to wyskauje.

/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 1: ?php
: No such file or directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 2: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 3: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 3: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 4: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 4: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 5: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 5: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 6: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 6: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 7: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 8: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 9: syntax error near
unexpected token `('
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 9: `$conn_id =
ftp_connect ($ftp_server)

  • +
  • -
  • 0

#56 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 19.12.2009 13:43

Utwórz na FTP tam gdzie wrzuciłeś skrypt folder cstrike
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#57 Biały

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:kompa
Offline

Napisano 19.12.2009 16:35

Zrobilem to na dwa sposoby pierwszy

folder dema ze skryptem itd. dalem taka sciezke (chodzi o to ze folder dema i te pliki wysylanie.php i dema.php sa w folderze sctrike)

/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php

i z Crona przyslo mi znowu:

/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 1: ?php
: No such file or directory
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 2: //: is a
directory
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 3: =: command
not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 3: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 4: =: command
not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 4: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 5: =: command
not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 5: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 6: =: command
not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 6: //: is a
directory
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 7: //: is a
directory
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 8: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 9: syntax error
near unexpected token `('
/home2/bialypro/public_html/cstrike/dema/wysylanie.php: line 9: `$conn_id =
ftp_connect ($ftp_server)

i drugi sposob, scieżka
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php

utworzylem folder cstrike w folderze dema

i przyslo z crona:

/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 1: ?php
: No such file or directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 2: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 3: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 3: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 4: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 4: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 5: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 5: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 6: =: command not
found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 6: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 7: //: is a directory
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 8: 
: command not found
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 9: syntax error near
unexpected token `('
/home2/bialypro/public_html/dema/wysylanie.php: line 9: `$conn_id =
ftp_connect ($ftp_server)
'

  • +
  • -
  • 0

#58 Wujek

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:278
Offline

Napisano 18.01.2010 15:51

Potrzebuje najprostrzego skryptu, ktory wszystkie pliki po kompresji przeniesie do danego katalogu. jak to zrobic?
  • +
  • -
  • 0

#59 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 18.01.2010 17:27

Potrzebuje najprostrzego skryptu, ktory wszystkie pliki po kompresji przeniesie do danego katalogu. jak to zrobic?

bash:
find *.dem -mmin +2 -exec mv {} ~/katalog/docelowy ;

PHP:
copy() - PHP: copy - Manual && unlink() - PHP: unlink - Manual
lub move_uploaded_file - PHP: move_uploaded_file - Manual
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#60 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 19.01.2010 01:37

lub move_uploaded_file - PHP: move_uploaded_file - Manual

Czasami zastanawiam się czy Ty wiesz o czym mówisz, bo ta funkcja przenosi pliki z katalogu tymczasowego pliki, np. z /tmp a nie wybrany plik.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych