Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Uruchamianie publica co 5 rund


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jadek

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 80
Zaawansowany

  • Postów:288
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.03.2013 16:24

Witam. Jak mam ustwawić dany public żeby się aktywował co 5 rund? Dajmy na to że chodzi o ruletkę. Chcę żeby ruletka włączała się co 5 rund. Daje +. Dzięki z góry.

Użytkownik Jadek edytował ten post 01.03.2013 16:28

  • +
  • -
  • 0

#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 01.03.2013 18:41

Licz rundy w zmiennej, może być raczej i statyczna zmienna, bo raczej w 1 funkcji tylko jej użyjesz. Kodu nie dam bo nie mam amxstudio.
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 Jadek

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 80
Zaawansowany

  • Postów:288
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.03.2013 19:11

A pytanko bo takie coś bym chciał że jak będę miał
if( gRound >= 5)
		  gRound++;
To jak mam to zzerować gdy dojdzie do 5?
  • +
  • -
  • 0

#4 O'Zone

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 202
Profesjonalista

  • Postów:276
  • GG:
Offline

Napisano 01.03.2013 19:27

Ruletka miałaby być co 5 rund dla określonego gracza (użycie, 5 rund przerwy, użycie), czy po prostu dostępna dla wszystkich co 5 rund?
W pierwszym przypadku liczba rund musiała by być liczona osobno dla każdego gracza.

if( gRound >= 5)
gRound++;

Gdzie tu logika? :D gRound++ zwiększa wartość o kolejną 1.
Liczbę rund trzeba liczyć np. w taki sposób

public event_newround() {
gRound++
}

A w plugin_init dodać oczywiście:
register_event("HLTV", "event_newround", "a", "1=0", "2=0")

Potem, o ile się nie mylę, można by to zrobić tak (o ile ma to być dla wszystkich graczy)

if( gRound >= 5){
//kod ruletki
gRound=0
}

  • +
  • -
  • 1
Pomogłem? Daj Dołączona grafika

#5 Jadek

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 80
Zaawansowany

  • Postów:288
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.03.2013 19:30

Ale robiąc tak:
if( gRound >= 5){
  //kod ruletki
  gRound=0
}
Ale czy wtedy nie będzie to się zerowało pod koniec każdej rundy?
  • +
  • -
  • 0

#6 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 01.03.2013 19:32

<br />Ale czy wtedy nie będzie to się zerowało pod koniec każdej rundy? <br />

Nie.

Co do reszty jak już chcesz 5 to przedział 0..4 a nie 0..5:
if( gRound >= 4){
//kod ruletki
gRound=0
}

  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#7 Jadek

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 80
Zaawansowany

  • Postów:288
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.03.2013 20:46

@up źle mówisz bo jest większe równe a nie większe. Ale macie ++ :)
Do zamknięcia.
  • +
  • -
  • 0

#8 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 01.03.2013 20:52

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych