Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z wgraniem amxbans


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piro_0

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 09.02.2013 19:31

Witam mam problem z wgraniem amxbans.

Wszystko wgrałem na ftp dałem chmod 777 dla smarty/templates_c i całego katalogu include.

Po czym wchodze na strone akceptuje regulamin i mam taki błąd.

Spoiler

Gdy go pomine klikne next wszystko jest ok

Spoiler

Daje dalej i tu właśnie zaczyna się problem jak mam to wypełnić?:

Jeśli chodzi o user to wiem użydkowinik bazy czy mam wpisać "csfastki_tarone" w panelu taki jest czy samo "tarone" ? to samo tyczy się bazy.

W

Host:

Detable

Prefix

Co mam wpisać?

W

Spoiler

Chyba bardziej szczegółowo mojego problemu nei mogłem opisać :D


Mam wykupiona strone na proserwery.pl


Użytkownik Piro_0 edytował ten post 09.02.2013 19:38

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#2 Jadek

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 80
Zaawansowany

  • Postów:288
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.02.2013 19:39

To tak:
1. Adres Hosta. Czyli np 127.0.0.1, na proserwer.pl
2.Nazwa użytkownika bazy danych,
3. Hasło użytkownika bazy danych,
4. Nazwa bazy danych,
5. tutaj nie zmieniaj

  • +
  • -
  • 0

#3 Piro_0

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 09.02.2013 19:49

Ok zrobiłem jak kazałeś i jest błąd:

Spoiler

a to ss z cpanel na proserwery:


Spoiler

Wszystkie dane dobrze wpisałęm i nic nie rusza.


Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#4 Gość_deLL_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 09.02.2013 20:27

Adres hosta bazy, to twoja domena na xaa.pl (lub wpisz localhost).

#5 Piro_0

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 09.02.2013 20:29

Nadal nie działa.

Dołączona grafika

Użytkownik Piro_0 edytował ten post 09.02.2013 20:34

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#6 Piro_0

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 10.02.2013 15:20

Jakoś sobie z tym poradziłem teraz następna sprawa co mam wpisac w sql.cfg?

amx_sql_host
amx_sql_user <-- uzytkownik bazy danych
amx_sql_pass <-- hasło do bazy danych
amx_sql_db <-- nazwa bazy danych
amx_sql_table
amx_sql_type

Nie wiem czy dobrze napisałę ale co dodac do pozostałych.

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#7 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 10.02.2013 15:23

amx_sql_host	"adresstrony.xaa.pl"

amx_sql_user	"uzytkownik_bazy"

amx_sql_pass	"haslo_uzytkownika"

amx_sql_db	"baza_danych"

amx_sql_table	"admins" // Nie zmieniaj

amx_sql_type	"2" // Nie zmieniaj

  • +
  • -
  • 1

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#8 Piro_0

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 10.02.2013 15:29

Gdzie moglem popełnić błąd?
Serwer na amxbans powinien sie dodac automatycznie a go nie ma.
Gdy daje admina też go nie posiadam.

amx_sql_host	"cs-fastkill.xaa.pl"
amx_sql_user	"csfastki_tarones"
amx_sql_pass	"xxxxxxxxx"
amx_sql_db	"csfastki_amxb"
amx_sql_table	"admins"
amx_sql_type	"2"

Użytkownik Piro_0 edytował ten post 10.02.2013 15:29

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#9 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 10.02.2013 15:36

Pokaż logi

sprawdź w amxbans.cfg czy masz ustawione tak

amxbans_use_admins_file 0

I zrób to

http://amxx.pl/topic...an/#entry367236
  • +
  • -
  • 1

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#10 Piro_0

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 10.02.2013 15:54

Ok.
Mam ustawione na 0

Ok. serwer dodałem.

Ale admin dalej nie działa.

Logi z konsoli serwera

couldn't exec banned.cfg
couldn't exec listip.cfg
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_core.amxx] [AMXBans] WARNING: admin_sql.amxx plugin running! stopped.
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_core.amxx] Failed to set affinity from mysql to 2.
[AMXBans] Blad SQL: nie mozna polaczyc: 'Access denied for user 'csfastki_tarones'@'178.19.106.66' (using password: YES)'
Menu item 17 added to Menus Front-End: "Plugin Cvars" from plugin "pluginmenu.amxx"
Menu item 18 added to Menus Front-End: "Plugin Commands" from plugin "pluginmenu.amxx"
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Polaczenie nie powiodlo sie!
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Blad zapytania , Miejsce: 1
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Wiadomosc: Access denied for user 'csfastki_tarones'@'178.19.106.66' (using password: YES) (1045)
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Raport zapytania: SELECT `motd_delay` FROM `amx_serverinfo` WHERE address = '178.19.106.67:27095'
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Polaczenie nie powiodlo sie!
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Blad zapytania , Miejsce: 5
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Wiadomosc: Access denied for user 'csfastki_tarones'@'178.19.106.66' (using password: YES) (1045)
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Raport zapytania:
[AMXBans] Nie znaleziono powodow bana
[AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 02/10/2013 - 15:51:48: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode disabled.
Menu item 19 added to Menus Front-End: "AMXBans: Oznacz Gracza" from plugin "AMXBans Main"
Menu item 20 added to Menus Front-End: "AMXBans: Rozlaczono Graczy" from plugin "AMXBans Main"
Menu item 21 added to Menus Front-End: "AMXBans: Historia Banow" from plugin "AMXBans Main"
Menu item 22 added to Menus Front-End: "AMXBans: Screens" from plugin "AMXBans: Screens"



i

L 02/10/2013 - 15:51:47: Start of error session.
L 02/10/2013 - 15:51:47: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20130210.log")
L 02/10/2013 - 15:51:47: [MySQL] Invalid info tuple handle: 0
L 02/10/2013 - 15:51:47: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_core.amxx") (native "SQL_Connect") - debug not enabled!
L 02/10/2013 - 15:51:47: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).

Serwer był widoczny przez chwile poczym sie usunoł po ponownej próbie dodania wyświetlił się błąd




[b]	Błąd[/b]

[b]Zapytanie SQL:[/b] [url="http://cs-fastkill.xaa.pl:2082/3rdparty/phpMyAdmin/tbl_sql.php?sql_query=INSERT+INTO+%60csfastki_amxb%60.%60amx_serverinfo%60+%28%60id%60%2C+%60timestamp%60%2C+%60hostname%60%2C+%60address%60%2C+%60gametype%60%2C+%60rcon%60%2C+%60amxban_version%60%2C+%60amxban_motd%60%2C+%60motd_delay%60%2C+%60amxban_menu%60%2C+%60reasons%60%2C+%60timezone_fixx%60%29+VALUES+%28%271%27%2C+%271304872526%27%2C+%27CodMod+301lv+Slow+Exp%27%2C+%27178.19.106.67%3A27095%27%2C+%27cstrike%27%2C+%27e61e1dee%27%2C+%27GM+1.6%27%2C+NULL%2C+%2710%27%2C+%271%27%2C+%271%27%2C+%270%27%29&show_query=1&db=csfastki_amxb&table=amx_serverinfo&token=5fd5ef06afa8feb6cdfdbf81c8af1024"][img]http://cs-fastkill.xaa.pl:2082/3rdparty/phpMyAdmin/themes/pmahomme/img/b_edit.png[/img] Edytuj[/url] 
[url="http://cs-fastkill.xaa.pl:2082/3rdparty/phpMyAdmin/url.php?url=http%3A%2F%2Fdev.mysql.com%2Fdoc%2Frefman%2F5.1%2Fen%2Finsert.html&token=5fd5ef06afa8feb6cdfdbf81c8af1024"]INSERT[/url] INTO `csfastki_amxb`.`amx_serverinfo` (
`id` ,
`timestamp` ,
`hostname` ,
`address` ,
`gametype` ,
`rcon` ,
`amxban_version` ,
`amxban_motd` ,
`motd_delay` ,
`amxban_menu` ,
`reasons` ,
`timezone_fixx` 
)
VALUES (
'1', '1304872526', 'CodMod 301lv Slow Exp', '178.19.106.67:27095', 'cstrike', 'e61e1dee', 'GM 1.6', NULL , '10', '1', '1', '0'
) 
[b]MySQL zwrócił komunikat: [/b][url="http://cs-fastkill.xaa.pl:2082/3rdparty/phpMyAdmin/url.php?url=http%3A%2F%2Fdev.mysql.com%2Fdoc%2Frefman%2F5.1%2Fen%2Ferror-messages-server.html&token=5fd5ef06afa8feb6cdfdbf81c8af1024"][img]http://cs-fastkill.xaa.pl:2082/3rdparty/phpMyAdmin/themes/pmahomme/img/b_help.png[/img][/url] 
#1062 - Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'

Użytkownik Piro_0 edytował ten post 10.02.2013 16:13

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#11 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 10.02.2013 16:29

Prawdopodobnie nie przypisałeś użytkownika do bazy
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#12 CS-Hejdz

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Norwegia
Offline

Napisano 10.02.2013 17:13

amx_sql_host	"nazwastrony"
amx_sql_user	"user"
amx_sql_pass	"haslo"
amx_sql_db		"nazwabazy"
amx_sql_table	"admins"
amx_sql_type	"mysql"

Zrób to tak w sql.cfg

Dodaj % do połączeń zdalnych w bazie amxbans

w pliku modules.ini usun ; w mysql
  • +
  • -
  • 0

#13 Piro_0

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 10.02.2013 18:30

Prawdopodobnie nie przypisałeś użytkownika do bazy


Mam dodane.

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych