Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Za długa linijka z tworzeniem tabeli sql


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 kijkol

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:173
  • Lokalizacja:Witów
Offline

Napisano 02.02.2013 10:18

Witam.
Otóż mam problem, a mianowicie chciałem dodać zapis kamieni do sql zamiast nvault w diablo by Stachu.

Przy kodzie:

formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48),`ip` VARCHAR(32),`sid` VARCHAR(32),`klasa` INT(2),`lvl` INT(3) DEFAULT 1,`exp` INT(9) DEFAULT 0,`str` INT(3) DEFAULT 0,`int` INT(3) DEFAULT 0,`dex` INT(3) DEFAULT 0,`pak` INT(3) DEFAULT 0,`agi` INT(3) DEFAULT 0,`kas` INT(3) DEFAULT 0,\
`dam` INT(3) DEFAULT 0,`men` INT(3) DEFAULT 0,`mis` INT(3) DEFAULT 0,`art` INT(3) DEFAULT 0,`wyt` INT(3) DEFAULT 0,`k` INT(3) DEFAULT 0) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`",g_sqlTable);


// D:\Inne\pluginy\compiler\diablostach2.sma(739) : error 075: input line too long (after substitutions)

A przy :


formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48),`ip` VARCHAR(32),`sid` VARCHAR(32),`klasa` INT(2),`lvl` INT(3) DEFAULT 1,`exp` INT(9) DEFAULT 0,`str` INT(3) DEFAULT 0,`int` INT(3) DEFAULT 0,`dex` INT(3) DEFAULT 0,`pak` INT(3) DEFAULT 0,`agi` INT(3) DEFAULT 0,`kas` INT(3) DEFAULT 0,\
`dam` INT(3) DEFAULT 0,`men` INT(3) DEFAULT 0,`mis` INT(3) DEFAULT 0,`art` INT(3) DEFAULT 0,`wyt` INT(3) DEFAULT 0,`kam` INT(3) DEFAULT 0) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`",g_sqlTable);




// D:\Inne\pluginy\compiler\diablostach2.sma(739) : error 075: input line too long (after substitutions)
// D:\Inne\pluginy\compiler\diablostach2.sma(740) : error 017: undefined symbol "g_sqlTab"
// D:\Inne\pluginy\compiler\diablostach2.sma(741) : error 017: undefined symbol "le"
// D:\Inne\pluginy\compiler\diablostach2.sma(741) : error 088: number of arguments does not match definition
// D:\Inne\pluginy\compiler\diablostach2.sma(2154) : warning 211: possibly unintended assignment


Jak można to zrobić, żeby nie była zby długa linijka ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Kewin. (ZeZ)

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 130
Zaawansowany

  • Postów:465
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kewin
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 15.02.2013 23:02

Jaka to wersja diablomoda?
  • +
  • -
  • 0

"Wiem, że nic nie wiem!"

...Nie jestem OWIECZKĄ!...

 

Pomagam przy DIABLOMODCORE i CODMOD

 

Pisz konkretnie, inaczej nie odpisze!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych