[ROZWIĄZANE] Problem z natywem cod_get_use...
Klakier
28.01.2013
Witam,
mam problem, otóż od jakiegoś czasu nie wiem dokładnie coś się stało natyw cod_get_user_perk nie działa poprawnie, ponieważ np mam warunek
no to gdy mam juz perk zamiast napisac mi ze "masz juz perk" to mi realizuje else.
Co jest nie tak ?
mam problem, otóż od jakiegoś czasu nie wiem dokładnie coś się stało natyw cod_get_user_perk nie działa poprawnie, ponieważ np mam warunek
if(cod_get_user_perk(id))
client_print(id, 2, "Masz juz perk");
else cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1);
no to gdy mam juz perk zamiast napisac mi ze "masz juz perk" to mi realizuje else.
Co jest nie tak ?
Wolf123
28.01.2013
Od AstralaSa, ty Klaksi juz bd wiedział kto to ;D
Spróboj zastosować funkcję użytkownika: Pan PrO
Użytkownik Wolf123 edytował ten post 28.01.2013 18:06
Spróboj zastosować funkcję użytkownika: Pan PrO
public LosowyPerk(id) { if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE; new wartosc; if(cod_get_user_perk(id, wartosc, 0) == cod_get_perkid("Brak")) cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1, 0); else { if(cod_get_user_perk(id, wartosc, 1) == cod_get_perkid("Brak")) cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1, 1); } if(cod_get_user_perk(id, wartosc, 0) == cod_get_perkid("Brak") && cod_get_user_perk(id, wartosc, 1) == cod_get_perkid("Brak")) client_print(id, print_chat, "Masz juz perk"); return PLUGIN_CONTINUE; } Podstosuj to sobie (bo widząc twój kawałek kodu), to masz 1 slot na perk. Edytowane przeze mnie na 1 slot.. public LosowyPerk(id) { if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE; new wartosc; if(cod_get_user_perk(id, wartosc) == cod_get_perkid("Brak")) cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1); else { if(cod_get_user_perk(id, wartosc) == cod_get_perkid("Brak")) cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1); } if(cod_get_user_perk(id, wartosc) == cod_get_perkid("Brak") && cod_get_user_perk(id, wartosc) == cod_get_perkid("Brak")) client_print(id, print_chat, "Masz juz perk"); return PLUGIN_CONTINUE; }
Użytkownik Wolf123 edytował ten post 28.01.2013 18:06
Wolf123
29.01.2013
A naprzyklad po to żeby podmienić tą funkcje co podałeś na tą ? gdyż sam piszesz że nie działa .
Wolf123
29.01.2013
Dobra, to podaj swój silnik coda (choć znajac ciebie bd się bał), to podaj chociaż wszystkie funkcje dotyczącego perków.
Klakier
29.01.2013
Moim zdaniem to wina czegoś co pokombinowałem w silniku, ponieważ jak wgram czystego to jest ok
Pokombinuję jeszcze trochę.
Dobra działa
Znowu umknęła mi jedna liczba

Dobra działa

MarWit
29.01.2013
Wiadomość wygenerowana automatycznie
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL