←  Problemy

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Problem z podpięciem AMXBANS

• +
  • -
Toolex - zdjęcie Toolex 19.01.2013

[AMXBans] Blad SQL: nie mozna polaczyc: 'Access denied for user 'cspingwi_bany'@'193.33.177.34' (using password: YES)'

Taki problem mi wyskakuje jak próboje podpiąc amxbans na forum. Pomożcie był bym wdzieczny
Odpowiedz

• +
  • -
Kameha - zdjęcie Kameha 19.01.2013

*\addons\amxmodx\configs\sql.cfg
Upewnij się że podałeś prawidłowe dane do łączenia z MySql. Błąd wskazuje na nieudane połączenie z bazą, sprawdź czy podałeś:
1. Prawidłowe IP do bazy MySql
2. Poprawną nazwę użytkownika, która istnieje w bazie i posiada prawa do edycji danej bazy.
3. Poprawne hasło do tego konta
4. Nazwę Bazy w której będą zapisane tabele z informacjami dot. banów. (Tą bazę musisz stworzyć sam, podczas moderacji MySql poprzez forum)
5. Tabela z której będą czytani administratorzy serwera (jeżeli chcesz mieć taką opcję w amxbans, musisz mieć włączony plugin zapisu/czytania administracji z mysql (admins_sql.amxx), standardowo zostawiasz tak jak jest)
6. Typ połączenia mysql, oczywiście zostawiasz tak jak jest. No chyba że masz zamiar użyć innego sposobu.
Odpowiedz

• +
  • -
polimeryk - zdjęcie polimeryk 19.01.2013

A więc u niego to robię ja. Wszystko jest ok tylko nie rozumiem o co ci chodzi punkt 4.
Odpowiedz

• +
  • -
Kameha - zdjęcie Kameha 19.01.2013

Napisałem Ci wszystko po kolei jaki dane należy podać do konfiguracji połączenia z MySql przez sql.cfg.

Dołączona grafika
Tutaj masz obrazek przykładowej mojej DB.
"cs" musisz sam utworzyć, po czym przydzielasz dla tej Bazy prawa użytkownika jakiego podałeś przy konfiguracji. Jeżeli jest to root to standardowo ma pełen dostęp.
Z prawej widać zamazane Nazwa tabel z danymi, taką tabelę plugin jest w stanie sam wygenerować gdzie są przechowywane dopiero informacje dot. banów itp. Należy tylko podać nazwę a dobrze napisany plugin przy próbie połączenia, jeżeli taka tabela nie istnieje to stworzy ją sam.

Pozdrawiam,
Kameha
Odpowiedz

Gość_21977_* 21.01.2013

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum

Scripting AMXXProblemy

do

ModyAMXBansProblemy
Odpowiedz

• +
  • -
Kawon - zdjęcie Kawon 21.01.2013

[AMXBans] Blad SQL: nie mozna polaczyc: 'Access denied for user 'cspingwi_bany'@'193.33.177.34' (using password: YES)'

AMXBANS i MySQL. TUTORIAL
Odpowiedz