Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Loadingsound powtarzanie piosenki


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartek124

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:188
  • Lokalizacja:Kołaczyce
Offline

Napisano 09.05.2008 11:33

Witam.

Okroiłem sobie trochę loadingsound bo nie potrzebuje czytania piosenek z ini itp. tylko mam jeden problem: Jak zrobić żeby piosenka powtarzała się bez przerwy aż do załadowania się servera?

Oto mój kod:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() { 
	register_plugin("loading with music","1.0","eFrigid") 
	return PLUGIN_CONTINUE 
} 

public plugin_precache()
	{
	precache_generic("sound/12495/loading.mp3")
}

public client_connect(id) { 
		client_cmd(id,"mp3 play sound/12495/loading")
	return PLUGIN_HANDLED
}

Plugin działa (ścieżki są dobre, takie mają być) jednak potrzebuję tego powtórzenia.

Z góry dzięki :)
  • +
  • -
  • 0

#2 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 09.05.2008 16:29

Chyba jak sie skonczy to dalej leci to samo aż nie wejdzie na serwer :P mozesz tez przedlużyć ją programem WavePad. Tzn dodac kawalek piosenki ;]
  • +
  • -
  • 0

#3 bartek124

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:188
  • Lokalizacja:Kołaczyce
Offline

Napisano 09.05.2008 16:33

Wlasnie ze nie leci :D. Mogę, ale wiem że można zrobić to w pluginie od razu :)
  • +
  • -
  • 0

#4 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 09.05.2008 16:44

to moze inny plugin tego typu? np. ten :P jeszcze poszukam o tym :]
  • +
  • -
  • 0

#5 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 09.05.2008 22:23

bedzie po partyzancku troche ale powinno pomoc

#include <amxmodx>

new const piosenka[] = "sound/folder/dzwiek.mp3"

public plugin_init()
{
register_plugin("loading with music","1.0","eFrigid")
}

public plugin_precache()
{
precache_generic(piosenka)
}

public client_connect(id)
{
client_cmd(id,"mp3 play %s" piosenka)
//jak chcesz zeby leciala ta sama drugi raz, to sprawdzasz ile sekund trwa i robisz cos takiego
//set_task(666.0, "next_time", id)
//jak inna to dodaj ja sobie drugiego consta i ponizej w publicu next_time daj inna sciezke
}

public next_time(id)
{
client_cmd(id,"mp3 play %s" piosenka)
}

public client_connect(id)
{
client_cmd(id, "mp3 stop")
//to jakby piosenki byly za dlugie:P
}

  • +
  • -
  • 0

#6 bartek124

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:188
  • Lokalizacja:Kołaczyce
Offline

Napisano 12.05.2008 13:17

Heh, rozwiązałem problem inaczej :P

Zamiast:
client_cmd(id,"mp3 play %s" piosenka)
dałem
client_cmd(id,"mp3 loop %s" piosenka)

Teraz by się jeszcze przydało zatrzymywanie innych dźwięków np roundsound bo mi się włączają podczas loadu czasami i przerywają loadingsound :/ .
  • +
  • -
  • 0

#7 ESTCOBS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:58
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 12.05.2008 23:09

Salamon error xD
public client_connect(id) 
{ 
client_cmd(id, "mp3 stop") 
//to jakby piosenki byly za dlugie:P 
}
zamienić na
public client_putinserver(id) 
{ 
client_cmd(id, "mp3 stop") 
//to jakby piosenki byly za dlugie:P 
}
:D :D
Oczywiście bartuś da buzi i plusa xD :]
  • +
  • -
  • 0

#8 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 13.05.2008 07:25

ah tak pomylilem sie w tym xD dobrze powinno byc putinserver tylko ze na szybkiego to pisalem, a error jest bo przecinka nie dalem:

client_cmd(id,"mp3 play %s", piosenka)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych