Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem SS+SQL


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 danko77

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:mangalia
Offline

Napisano 16.01.2013 11:51

Mam problem z SS plugin i nie wiem w jaki sposób można to naprawić.
Chciałbym jakąś pomoc, jeśli ktoś wie.
I ponownie skompilowana, jak widzieliśmy w innym poście, ale to nie działa.
L 01/16/2013 - 12:05:33: Start of error session.
L 01/16/2013 - 12:05:33: Info (map "awp_india") (file "addons/amxmodx/logs/error_20130116.log")
L 01/16/2013 - 12:05:33: [AMXX] Plugin ("screenshot_new.amxx") is setting itself as failed.
L 01/16/2013 - 12:05:33: [AMXX] Plugin says: Brak polaczenia z baza danych
L 01/16/2013 - 12:05:33: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "screenshot_new.amxx")
L 01/16/2013 - 12:05:33: [AMXX] Run time error 1: forced exit
L 01/16/2013 - 12:05:33: [AMXX]	[0] screenshot_new.sma::SqlInit (line 53)
L 01/16/2013 - 12:05:33: [AMXX]	[1] screenshot_new.sma::Init (line 112)


http://amxx.pl/topic...hoty-zapis-sql/

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#2 CichyPLN

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:...
Offline

Napisano 16.01.2013 22:58

Nie wiem czy o to ci chodzi ale wylaczylem zapis sql.
Załączony plik  screenshot_new.sma   7,76 KB  39 Ilość pobrań
  screenshot_new.amxx
powinno dzialac.
Tylko nie zapomnij dodać cvary i ustawić je w ammx.cfg
  • +
  • -
  • 0

#3 danko77

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:mangalia
Offline

Napisano 17.01.2013 08:59

Że idzie bez problemów, ale chciałem użyć tego skryptu, aby zobaczyć forum internetowego. Widziałam, że niektóre fora iść i nie wiem jak to zrobić.
Chcę, aby ktoś mi pomóc lub dać mi do mnie, by to zmienić Pugin tylko dane z bazy danych.
Z góry dziękuję.
  • +
  • -
  • 0

#4 CichyPLN

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:...
Offline

Napisano 17.01.2013 14:02

Jezeli chcesz miec to na www to muszisz:
1. Stworzyć nową baze danych i uzytkownika Mysgl w phpmyadmin (baze danych robisz podobnie jak w amxbans)
2. do folderu public_html wrzucasz folder web (radze zmnienic nazwe folderu web np. na ssy )
3. we folderze web (ssy) edytuj plik data.php np. notatnikiem i wypelniarz w nim dane dotyczace bazy
4. W amxxie dodajesz cvary do amxx.cfg i je uzupełniasz

cvary
ss_hostname "" - hostname bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_username "" - użytkownik bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_password "" - hasło bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_database "" - nazwa bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_mscreens "10" - maksymalna ilość screenów
ss_interval "1.0" - co ile robione są screeny
ss_sitemap "twoja nazwa forum" - strona wyświetlana w konsoli
ss_banplayer "1" - 0/1 Czy ma banować gracza
ss_bantime "0" - jeżeli banować to czas (0 perm)
ss_banreason "Wrzuc screeny na forum" - powód bana

5. zrestartuj serwer


Jak juz to zrobisz to poprostu wpisz:

www.nazwa-twojego-forum/ssy

Użytkownik CichyPLN edytował ten post 17.01.2013 14:12

  • +
  • -
  • 0

#5 danko77

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:mangalia
Offline

Napisano 17.01.2013 16:56

Nie mam problemu z bazą danych lub skryptu.
Zrobiłem stronę, ustawić wszystko w amx.cfg, ale problemem jest to plugin. Tak błąd, ponieważ 2 linie (53 ,112). Coś jest nie tak i dlatego nie może połączyć się z bazą danych. Nie po raz pierwszy mam zrobić, ale to jest problem.

L 01/17/2013 - 17:25:04: Start of error session.
L 01/17/2013 - 17:25:04: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20130117.log")
L 01/17/2013 - 17:25:04: [AMXX] Plugin ("screenshot_new.amxx") is setting itself as failed.
L 01/17/2013 - 17:25:04: [AMXX] Plugin says: No connection to the database
L 01/17/2013 - 17:25:04: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "screenshot_new.amxx")
L 01/17/2013 - 17:25:04: [AMXX] Run time error 1: forced exit
L 01/17/2013 - 17:25:04: [AMXX]	[0] screenshot_new.sma::SqlInit (line 53)
L 01/17/2013 - 17:25:04: [AMXX]	[1] screenshot_new.sma::Init (line 112)

Zapytaj kogoś, kto wie czy ja już używał go, aby mi pomóc i mnie.

Użytkownik danko77 edytował ten post 17.01.2013 16:56

  • +
  • -
  • 0

#6 CichyPLN

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:...
Offline

Napisano 17.01.2013 19:26

Jeżeli dobrze wypisałeś dane bazy to spróbuj :

1.W ammxie znajdz plik modules.ini i pousuwaj średniki przy mysql i sqlite.
2.Druga opcja może byc taka ze w phpmyadmin masz zablokowango hosta twojego serwera cs. Muszisz udostępnić hosta serwera cs w phpmyadmin.

Użytkownik CichyPLN edytował ten post 17.01.2013 19:28

  • +
  • -
  • 0

#7 danko77

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:mangalia
Offline

Napisano 17.01.2013 20:30

Nie związane z żadnym z pytań zadanych do Ciebie.
Problem jest tylko plugin nie jest poprawnie skonfigurowane i dlatego chcę pomóc komuś, kto wie, co to jest. z tym błędem.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych