Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

problem z users.ini


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 smolak98

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Lokalizacja:zamch
Offline

Napisano 05.01.2013 10:24

Witam !!!

Mam następujący problem:

Otóż na moim serwerze był jeden admin. Po misiącu usunołem mu tego admina no bo nie płacił. I teraz kiedy wejdę w users.ini to zawsze są linijki z jego steam i jego flagami. Próbowałem je usunąć ale bez skutku dalej one są . To jets naprawdę dziwnę ponieważ usuwam je z users.ini a one i tak się same dodają.

A tu macie mój users.ini :

; Users configuration file
; File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini
  "83.28.156.238" "" "abcdefghjklmnopqrstu" "de"
; Access flags:
; a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands)
; b - reservation (can join on reserved slots)
; c - amx_kick command
; d - amx_ban and amx_unban commands
; e - amx_slay and amx_slap commands
; f - amx_map command
; g - amx_cvar command (not all cvars will be available)
; h - amx_cfg command
; i - amx_chat and other chat commands
; j - amx_vote and other vote commands
; k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command)
; l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command)
; m - custom level A (for additional plugins)
; n - custom level B
; o - custom level C
; p - custom level D
; q - custom level E
; r - custom level F
; s - custom level G
; t - custom level H
; u - menu access
; z - user (no admin)
; Account flags:
; a - disconnect player on invalid password
; b - clan tag
; c - this is steamid/wonid
; d - this is ip
; e - password is not checked (only name/ip/steamid needed)
; k - name or tag is case sensitive.  eg: if you set it so the name "Ham"
;	 is protected and case sensitive (flags "k" only), then anybody
;	 can use the names "haM", "HAM", "ham", etc, but not "Ham"
; Password:
; Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>"
; Change _pw to the value of amx_password_field
; Format of admin account:
; <name|ip|steamid> <password> <access flags> <account flags>
; Examples of admin accounts:
  "STEAM_0:1:39554759" "" "bcdefghjklmnopqrstu" "ce"
; "79.163.28.252" "" "abcdefghjklmnopqrstu" "de"
; "My Name" "my_password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"

"loopback" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"




Jak widzicie te linijki są dodane w dziwnych miejscach a nie raz jest ich nawet trzy.
  • +
  • -
  • 0

#2 Piro_0

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:104
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kartuzy
Offline

Napisano 05.01.2013 10:36

Usuwasz mu admina przez ftp? jak tak to jak usuwasz i zamykasz user.ini to klikasz nadpisz lub nadpisz wszystko coś takiego :D

Edit@@

Jest jeszcze jeden sposób przed
"STEAM_0:1:39554759" "" "bcdefghjklmnopqrstu" "ce"
dodaj ;
Czyli:
; "STEAM_0:1:39554759" "" "bcdefghjklmnopqrstu" "ce"

Użytkownik Piro_0 edytował ten post 05.01.2013 10:38

Pomogłem Daj + Nie Bądź Żyła.


#3 smolak98

    Nowy

  • Autor tematu
  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Lokalizacja:zamch
Offline

Napisano 05.01.2013 10:51

Ta opcja ,,Nadpisz" nic nie dawała dalej wklejało linjki. Spróbuję z tym średnikiem. Dam znać czy zadziałało proszę aby nie zamykano tego teamtu przez jakiś czas.

Użytkownik smolak98 edytował ten post 05.01.2013 10:54

  • +
  • -
  • 0

#4 smolak98

    Nowy

  • Autor tematu
  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Lokalizacja:zamch
Offline

Napisano 05.01.2013 15:46

Ten średnik pomógł. Wielkie dzięki lecz wystąpił następny problem. Otóż dzisiaj jeden gość kupił odemnie admina no i wpisałem jego Steam ID do users.ini . Przez mapę miał adma lecz po zmienieniu mapy linijka z users.ini się usuwa . Co mam zrobić ? Niechce mi się co mapę dodawać tej linijki . Czy reinstal serwa by pomógł bo myślałem już na tą opcją.

Użytkownik smolak98 edytował ten post 05.01.2013 15:47

  • +
  • -
  • 0

#5 mleczarnia

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:183
  • GG:
  • Imię:tomasz
  • Lokalizacja:slupsk
Offline

Napisano 05.01.2013 16:29

dziwne masz jakieś errory ?

cstrike/addons/amxmodx/logs


 Czy reinstal serwa by pomógł bo myślałem już na tą opcją.



na pewno by pomógł, pewnie coś namieszałeś w plikach.
  • +
  • -
  • 0
www.Cs-Mleczarnia.Pl
unikalny Cod Mod ---> ip : 91.204.161.146:27322 Dołączona grafika
Instalacja Amxbans /psychostaty i inne.
Masz Pytania? pisz na gg: 2848790
.

#6 smolak98

    Nowy

  • Autor tematu
  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Lokalizacja:zamch
Offline

Napisano 05.01.2013 18:47

W logach nie widzę żadnych errorów . A do plików w ostatnim tygodniu dodałem tylko galileo.amxx i tyle . Pozostaje mi tylko zrobić reinstal serwa . Prawda ?
  • +
  • -
  • 0

#7 mleczarnia

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:183
  • GG:
  • Imię:tomasz
  • Lokalizacja:slupsk
Offline

Napisano 06.01.2013 12:42

pokaz plugins.ini.

moze cos tam masz poknocone
  • +
  • -
  • 0
www.Cs-Mleczarnia.Pl
unikalny Cod Mod ---> ip : 91.204.161.146:27322 Dołączona grafika
Instalacja Amxbans /psychostaty i inne.
Masz Pytania? pisz na gg: 2848790
.

#8 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 11.01.2013 18:33

Zmień hasło do FTP oraz hasło RCON serwera (być może ten stary admin któreś z tych haseł wykradł). Jeśli używasz FileZilli to sprawdź na górze w konsoli, czy zapis pliku na 100% się powiódł. Jeśli total commandera, przerzuć się na FileZillę (total commander nie zawsze o tym informuje). Spróbuj aktualizować users.ini przy WYŁĄCZONYM serwerze (może jakaś blokada na hostingu).
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych