Komandos nie zabija od razu z kosy (czemu ?)
radek_b11
25.08.2010
Ludzie mi się skarżą że nie działa zabijanie z kosy za pierwszym razem u komandosa który ma to w standardzie...
Wycinek kodu:
Wycinek kodu:
if(idinflictor != idattacker && entity_get_int(idinflictor, EV_INT_movetype) != 5)
{
if((informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 9 && random_num(1, informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][1]) == 1) || informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 10)
damage = float(health);
}
if(weapon == CSW_KNIFE)
{
if(informacje_przedmiotu_gracza[this][0] == 4)
damage=damage*1.4+inteligencja_gracza[idattacker];
if(informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 8 || (klasa_gracza[idattacker] == Snajper && random(2) == 2) || klasa_gracza[idattacker] == Komandos && !(get_user_button(idattacker) & IN_ATTACK))
damage = float(health);
}
if(informacje_przedmiotu_gracza[this][0] == 26 && random_num(1, informacje_przedmiotu_gracza[this][1]) == 1)
{
SetHamParamEntity(3, this);
SetHamParamEntity(1, idattacker);
}
SetHamParamFloat(4, damage);
return HAM_IGNORED;
}
camilost
25.08.2010
if(weapon == CSW_KNIFE || damagebits & DMG_SLASH)
{
if(informacje_przedmiotu_gracza[this][0] == 4)
damage=damage*1.4+inteligencja_gracza[idattacker];
if((informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 8 || (klasa_gracza[idattacker] == Snajper && random(2) == 2) || klasa_gracza[idattacker] == Komandos) && get_user_button(idattacker) & IN_ATTACK2)
damage = float(health);
}A resztę co związane z nabojami (tudzież karabiny/snajperki/pistole) - nie granaty daj do jednego wielkiego ifa:
if(damagebits & DMG_BULLET)
{
XXXXXXX
}I bugi że nie zabije 1/1 czy 1/ileś zlikwidowane.
Było już kilka na forum pytań dot. twojego problemu
radek_b11
25.08.2010
Byłbym wdzięczny gdybyś mi to jaśniej opisał co mam podmienić z aktualnym kodem i co tam do tego ifa wrzucić.
Wybacz nie jestem aż tak obeznany.
Z góry dziękuję
Wybacz nie jestem aż tak obeznany.
Z góry dziękuję
R3X
25.08.2010
raczej chodzi o to, że obrażenia 100 przy graczu z 100 HP i 100AP go nie zabiją; trzeba dodać trochę extra
damage = float(health+50);
radek_b11
25.08.2010
czyli jak dokładnie to powinno wyglądać ?
Co podmienić za co i co dopisać gdzie.
Co podmienić za co i co dopisać gdzie.
R3X
26.08.2010
if(informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 8 || (klasa_gracza[idattacker] == Snajper && random(2) == 2) || klasa_gracza[idattacker] == Komandos && !(get_user_button(idattacker) & IN_ATTACK)) damage = float(health);to co napisałem wrzuć zamiast tego
damage = float(health);