←  Pluginy

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Komandos nie zabija od razu z kosy (czemu ?)

Zablokowany

radek_b11 - zdjęcie radek_b11 25.08.2010

Ludzie mi się skarżą że nie działa zabijanie z kosy za pierwszym razem u komandosa który ma to w standardzie...

Wycinek kodu:

if(idinflictor != idattacker && entity_get_int(idinflictor, EV_INT_movetype) != 5)
	{
		if((informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 9 && random_num(1, informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][1]) == 1) || informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 10)
			damage = float(health);	
	}

if(weapon == CSW_KNIFE)
	{
		if(informacje_przedmiotu_gracza[this][0] == 4)
			damage=damage*1.4+inteligencja_gracza[idattacker];
		if(informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 8 || (klasa_gracza[idattacker] == Snajper && random(2) == 2) || klasa_gracza[idattacker] == Komandos && !(get_user_button(idattacker) & IN_ATTACK))
			damage = float(health);
	}

if(informacje_przedmiotu_gracza[this][0] == 26 && random_num(1, informacje_przedmiotu_gracza[this][1]) == 1)
	{
		SetHamParamEntity(3, this);
		SetHamParamEntity(1, idattacker);
	}

SetHamParamFloat(4, damage);
	return HAM_IGNORED;
}
Odpowiedz

• +
  • -
camilost - zdjęcie camilost 25.08.2010

if(weapon == CSW_KNIFE || damagebits & DMG_SLASH)
	{
		if(informacje_przedmiotu_gracza[this][0] == 4)
			damage=damage*1.4+inteligencja_gracza[idattacker];
		if((informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 8 || (klasa_gracza[idattacker] == Snajper && random(2) == 2) || klasa_gracza[idattacker] == Komandos) && get_user_button(idattacker) & IN_ATTACK2)
			damage = float(health);
	}

A resztę co związane z nabojami (tudzież karabiny/snajperki/pistole) - nie granaty daj do jednego wielkiego ifa:
if(damagebits & DMG_BULLET)
	{
		XXXXXXX
	}

I bugi że nie zabije 1/1 czy 1/ileś zlikwidowane.
Było już kilka na forum pytań dot. twojego problemu
Odpowiedz

Byłbym wdzięczny gdybyś mi to jaśniej opisał co mam podmienić z aktualnym kodem i co tam do tego ifa wrzucić.
Wybacz nie jestem aż tak obeznany.
Z góry dziękuję
Odpowiedz

• +
  • -
R3X - zdjęcie R3X 25.08.2010

raczej chodzi o to, że obrażenia 100 przy graczu z 100 HP i 100AP go nie zabiją; trzeba dodać trochę extra

damage = float(health+50);
Odpowiedz

czyli jak dokładnie to powinno wyglądać ?
Co podmienić za co i co dopisać gdzie.
Odpowiedz

• +
  • -
R3X - zdjęcie R3X 26.08.2010

if(informacje_przedmiotu_gracza[idattacker][0] == 8 || (klasa_gracza[idattacker] == Snajper && random(2) == 2) || klasa_gracza[idattacker] == Komandos && !(get_user_button(idattacker) & IN_ATTACK))
			damage = float(health);
to co napisałem wrzuć zamiast tego
damage = float(health);
Odpowiedz
Zablokowany