[FIX] Wyświetlanie się podwójnych banów na...
Turtle
28.11.2010
Witam dodaje tego FIX`a bo większość z was ma problemy z wyświetlaniem się podwójnych banów na stronie, gdy mamy dodanego admina na 2 dostępy (steamid/ip/nick)
Wystarczy podmienić plik ban_list.php i problem zostanie rozwiązany.
Od teraz możemy się cieszyć rezerwacją nicka na hasło + admin na steamID
Załączone pliki
radek_b11
03.12.2010
testował już to ktoś ?
Ps: dodałem i w głównym menu banów jest ok ale w TOP5 (na stronie głównej forum) dalej mam x2 tzn jeszcze to jest z przed wgrania tej łatki.
Zapewne kolejne bany już nie będą podwójne w TOP
Jak coś dam odpowiedź.
Póki co działa elegancko.
Czekałem na tego fixa od dawna
Dzięki wielkie
Dodano 03 grudzień 2010 - 23:18:
FIX działa w 100% lecz przydałby się FIX w tempates/ban_list.tpl (czyli ten pliczek co pokazuje ostatnich 5 banów na stronie głównej) bo on dalej wyświetla podwójnie bany
Proszę popraw ten z załącznika
Będę wdzięczny
Użytkownik radek_b11 edytował ten post 03.12.2010 23:19
Ps: dodałem i w głównym menu banów jest ok ale w TOP5 (na stronie głównej forum) dalej mam x2 tzn jeszcze to jest z przed wgrania tej łatki.
Zapewne kolejne bany już nie będą podwójne w TOP

Jak coś dam odpowiedź.
Póki co działa elegancko.
Czekałem na tego fixa od dawna

Dzięki wielkie
Dodano 03 grudzień 2010 - 23:18:
FIX działa w 100% lecz przydałby się FIX w tempates/ban_list.tpl (czyli ten pliczek co pokazuje ostatnich 5 banów na stronie głównej) bo on dalej wyświetla podwójnie bany

Proszę popraw ten z załącznika
Będę wdzięczny
Załączone pliki
Użytkownik radek_b11 edytował ten post 03.12.2010 23:19
Misiaczek ;c
06.12.2010
Witam dodaje tego FIX`a bo większość z was ma problemy z wyświetlaniem się podwójnych banów na stronie, gdy mamy dodanego admina na 2 dostępy (steamid/ip/nick)
może napiszesz co zmieniłes?

wtedy dodam to do mini modyfikacji

bo z tego co widze to jedyna roznica miedzy twoim a moim to
or die(mysql_error()
Użytkownik MisieQ edytował ten post 06.12.2010 13:10
sebul
06.12.2010
Z tego co ja zauważyłem, to przy
Użytkownik sebul edytował ten post 06.12.2010 21:12
$query = mysql_queryniżej została zmieniona jedna praktycznie cała linijka, czyli
WHERE ba.expired=0 GROUP BY ba.bid ORDER BY ban_created DESC LIMIT ".$min.",".$config->bans_per_page) or die(mysql_erradmin_nickor()); /* Pavulon */
Użytkownik sebul edytował ten post 06.12.2010 21:12
Turtle
06.12.2010
tak została zmienione funkcja pobierania banów z bazy.
//get bans for current page $query = mysql_query("SELECT ba.*, se.gametype,se.timezone_fixx, aa.nickname FROM `".$config->db_prefix."_bans` AS ba LEFT JOIN `".$config->db_prefix."_serverinfo` AS se ON ba.server_ip=se.address LEFT JOIN `".$config->db_prefix."_amxadmins` AS aa ON (aa.steamid=ba.admin_nick OR aa.steamid=ba.admin_ip OR aa.steamid=ba.admin_id) WHERE ba.expired=0 GROUP BY ba.bid ORDER BY ban_created DESC LIMIT ".$min.",".$config->bans_per_page) or die(mysql_error());
radek_b11
08.12.2010
Pytałem się wyżej czy dacie również łatkę do 5 ostatnich banów na forum ?
sebul
08.12.2010
Już chyba jest ta poprawka w mini modyfikacji amxbansa. W każdym razie jest to w bany.phpPytałem się wyżej czy dacie również łatkę do 5 ostatnich banów na forum ?
znajdź
$query = mysql_query("SELECT ba.*, se.gametype,se.timezone_fixx, aa.id as admin_id2, aa.nickname FROM `".$config->db_prefix."_bans` AS ba
LEFT JOIN `".$config->db_prefix."_serverinfo` AS se ON ba.server_ip=se.address
LEFT JOIN `".$config->db_prefix."_amxadmins` AS aa ON (aa.steamid=ba.admin_nick OR aa.steamid=ba.admin_ip OR aa.steamid=ba.admin_id OR aa.nickname=ba.admin_nick)
WHERE ba.expired=0 ORDER BY ban_created DESC LIMIT 5") or die(mysql_erradmin_nickor()); /* Pavulon */
zamień na
$query = mysql_query("SELECT ba.*, se.gametype,se.timezone_fixx, aa.id as admin_id2, aa.nickname FROM `".$config->db_prefix."_bans` AS ba
LEFT JOIN `".$config->db_prefix."_serverinfo` AS se ON ba.server_ip=se.address
LEFT JOIN `".$config->db_prefix."_amxadmins` AS aa ON (aa.steamid=ba.admin_nick OR aa.steamid=ba.admin_ip OR aa.steamid=ba.admin_id OR aa.nickname=ba.admin_nick)
WHERE ba.expired=0 GROUP BY ba.bid ORDER BY ban_created DESC LIMIT 5") or die(mysql_erradmin_nickor()); /* Pavulon */
PIxSZtET
01.11.2012
jak wrzuce to do gm amxbans 1.6 (bo tam mam taki problem) to owszem nie ma juz podwojnego bana, ale tez nie ma tak jakby txt stylu, jest tylko biale tlo bez zadnego elementy stylu, tylko dane o banie...

Kawon
04.11.2012
nie trzeba tego robić w wersji 1.6 a podwójne bany spowodowane są dwoma takimi samymi adminami
PIxSZtET
04.11.2012
bo mam admina na sid i na nick...,a przecież fix w tym temacie służy do eliminacje podwójnego bana na 2 adminach czy nie prawdę? mowie?
lechu xd
28.01.2013
No dobra ale jak to się ma do wygaslych banów czy można dodać
or die(mysql_erradmin_nickor) or die(mysql_error());
Tak to ma wyglądać?
To jest łatka do ostatnich 5 banów.
or die(mysql_erradmin_nickor) or die(mysql_error());
Tak to ma wyglądać?
To jest łatka do ostatnich 5 banów.