Poradnik amxmodmenu dla świeżego admina by...
mtzzka
08.08.2012
Poradnik amxmodmenu dla początkującego Admina
AMXMODMENU, jest to menu dla adminów serwerów Counter Strike wgrany w AMX MOD X.
Posiada on różne możliwości, które admin może wykorzystać na graczu.
Dostępne funkcje:
- Kick - Wywala gracza z serwera
- Ban - Banuje gracza na serwerze
- Slap/Slay - Uderza/Zgładza gracza na serwerze
- Przeniesienie gracza - Przenosi gracza do innej drużyny/spect'a
- Zmiana mapy - Zmienia mapę na serwerze
- Głosowanie na mapy - Głosuje na następną mapę
- Ustawienia serwera - Ustawia różne rzeczy
Aby to zrobić musimy wpisać w konsoli:
bind "]" "amxmodmenu"
ewentualnie:
bind "twój klawisz" "amxmodmenu"
Po naciśnięciu zbindowanego klawisza wyskoczy nam menu admina, które wygląda następująco:

Wywalenie gracza z serwera:

Wybieramy, danego gracza, którego chcemy wywalić, później jeżeli serwer ma wgrany plugin, możemy napisać powód wywalenia:

Banowanie gracza na serwerze:

Wybieramy czas, na jaki ma być dany ban:

Mój serwer ma wgrany AMX Bans GM więc mogę podawać powody przy banowaniu:

Zgładzenie/Uderzanie gracza, ilość slapów zmieniamy klawiszem 8:

Przenoszenie graczy do innych TEAMów: Team zmieniamy klawiszem 8:

Zmiana mapy, wygląda następująco:

Głosowanie na mapy:

Ustawienia serwera, tutaj możemy konfigurować różne rzeczy np: ustawianie statystyk

Poradnik by: mtzzka
Jestem autorem screenów
Poradnik napisany z myślą dla nowych adminów serwerów: <ciach!>
Zakaz kopiowania na inne fora !
Edited by benio101, 13.08.2012 07:14.
Usunięcie linków do konkurencji
Gość_21977_* 13.08.2012
Automatyczna wiadomość
Ten temat został przeniesiony z forum
Counter-Strike → Artykuły i Instrukcje
do
AMX Mod X → Artykuły i Instrukcje
Ten temat został przeniesiony z forum
Counter-Strike → Artykuły i Instrukcje
do
AMX Mod X → Artykuły i Instrukcje
TheGrzegorz
13.08.2012
ja ogarnąłem ten amxmodmenu bez żadnych poradników -,- może komuś się przyda
aa.. poza tym ,to bind nie musi być przez " "
wystarczy: bind p amxmodmenu
aa.. poza tym ,to bind nie musi być przez " "
wystarczy: bind p amxmodmenu
3majFason
17.08.2012
Poradnik nawet, nawet jednakże poradnik typowo "Dla nie ogarów" i jak wgrają jakiś plugin po angielsku to będziesz miał setki pytań

Barto_12_SAS
22.08.2012
Przeoczyłeś jeden szczegół .
Domyślnie amxmodmenu jak i język serwera jest po angielsku / w języku angielskim , chyba , że się mylę ...
Jeżeli nie to wartoby zacząć od tego jak zmienić język serwera i klienta na polski .
Domyślnie amxmodmenu jak i język serwera jest po angielsku / w języku angielskim , chyba , że się mylę ...
Jeżeli nie to wartoby zacząć od tego jak zmienić język serwera i klienta na polski .
Rezi
11.09.2012
A mogę wiedzieć jak zrobić adma ponieważ gdy dodam sobie admina to podczas logowania pisze ze bledne haslo czy cos takego ; /
Kubus TB
16.09.2012
Poradnik jest sam w sobie dobry, lecz brakuje kilku rzeczy, a mianowicie menu do robienia ss'ów. amx_ssbanmenu
Teraz chyba na każdym serwerze jest takie manu i właśnie ono powinno się tu znaleźć także ze względu na to, że niektórzy tego robić nie umieją, lecz także zwracam uwagę, iż każde menu amx się troszkę różni. Pokazałeś podstawy dla bardzo świerzych adminów.
w users.ini dopisujesz linijkę
Jeżeli wyskakuje Ci błędne hasło to powinieneś je wpisać poprawnie, a jeżeli poprawnie wpisujesz, popraw linijkę, ponieważ może masz jakiś błąd.
Teraz chyba na każdym serwerze jest takie manu i właśnie ono powinno się tu znaleźć także ze względu na to, że niektórzy tego robić nie umieją, lecz także zwracam uwagę, iż każde menu amx się troszkę różni. Pokazałeś podstawy dla bardzo świerzych adminów.
A mogę wiedzieć jak zrobić adma ponieważ gdy dodam sobie admina to podczas logowania pisze ze bledne haslo czy cos takego ; /
w users.ini dopisujesz linijkę
"STEAM_0:0:123456" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce"taką gdy dodajesz na steam, gdzie podmieniasz tylko steam ID
"123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"taka, gdy dodajesz na IP, gdzie zmieniasz sobie IP.
"My Name" "my_password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"taka, gdy dodajesz na nick i hasło, a we wszystkich flagi ustawiasz wg. swoich upodobań.
setinfo _pw "hasło"dodam sobie admina to podczas logowania pisze ze bledne haslo
Jeżeli wyskakuje Ci błędne hasło to powinieneś je wpisać poprawnie, a jeżeli poprawnie wpisujesz, popraw linijkę, ponieważ może masz jakiś błąd.
baqu
19.09.2012
Nie ogarniać amxmodmenu to trzeba być naprawdę bardzo świeżym adminem
Może i się komuś przyda..

Może i się komuś przyda..