Na wstępnie - nie jest to przerobiony Cod mod ani Bf2/bf3 rank mod.
BeeF3
Już druga moja modyfikacja pod Serwery Counter Strike 1.6.
W pierwotnym założeniu mod miał dodawać nowe bronie do odblokowania klasą CodModa (starego) ale większość korzysta z nowego więc zrobiłem nowy mod.
W tym modzie mamy do Dyspozycji 4 Specjalizacje
* Inzynier - Posiada Wyrzutnie Rakiet , mp5 80 HP , 0.7 speeda i na nożu ma menu budowli(a w nim Mina i Bomba).
* Zwiadowca - 120 HP , 0.9 speeda , AWP
* Medyk - 110 HP , 1.0 speeda , p90 , Defibrylator(podchodzisz do zwłok trzymajac nóż klikasz e i w odpowiednim
momencie strzał by wskrzesić) i umiejetność "leczenia swoich" (walisz nożem bądź BRONIĄ MEDYKA ustawiną
pluginem/itemem/bronią)
* Wsparcie - M4 - 100 hp , 0.8 speeda
Co każde zabójstwo mamy 1/6 szanse na uzupełnienie naszego plecaka o nowe bronie (miejsc w plecaku - 5) W plecaku
możemy mieć bronie i itemy. Każde z nich jest w oddzielnym pluginie. Tworzenie broni i itemów jest bardzo proste.
Większość rzeczy jest już w natywach.
Info Ogólne
Wersja : 0.84 (brak Exp'a) Zapis Plecaka : nVault/Sql Rodzaj Konfiguracji : plik cfg.beef3 Cvary : Brak
Komendy
w Say'u
/plecak - Otwiera menu plecaka
/usun - usuwa jeden ze slotow
/zmien - zmiana specjalizacji
w konsoli
beef3_apply_cfg - laduje Config (wymagana flaga 'a')
Wymagania :
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <engine> #include <fakemeta> #include <fakemeta_util> #include <HamSandwich> #include <fun> #include <cstrike> #include <nvault> #include <sqlx> #include <xs>
Biblioteka Modu.
Jak Konfigurowac?
Plik konfiguracyjny znajduje sie w folderze configs i ma nazwe cfg.beef3 - Mozna go edytwoac w zwyklym notatniku.
Aby Serwer nam przyjął parametry ich składnia powinna wyglądacć następująco.
parametr=wartosc
Opis pozostałych
jesli parametry nie sa podane w configu sa one ustawiane na domyslne (brak zapisu itemow)
p_kill = 1; hp_za_leczenie = 3; punkty_za_leczenie = 0; punkty_za_budowe = 0; punkty_za_rakiete = 0; jest_plecak = true; developer_mod = false; polaczony_sql = 0; g_vault = 0; apply_cfg_flag = ADMIN_IMMUNITY; copy(Host,64,"127.0.0.1"); copy(DataBase,64,"test") copy(User,64,"BeeF3"); copy(Passwd,64,"");
W razie jakichkolwiek błędów/niedopatrzeń/propozycji pisać. To jest moja pierwsza zabawa z SQL'em i odczytem z plików więc mogą być błędy.
Niedługo dodam kilka/naście poradników o obsłudze i pisaniu broni i itemów.
W paczce jest silnik ,5 Broni i Item - Tyle Dzis udało mi się zrobić (pomimo iż moda zacząłem od Feri pisać - ale 2 razy biblioteke zmieniałem +- przerwa , niedawno go wygrzebałem i lekko odnowiłem choć i tak przekombinowałem. )
Pozdrawiam i życzę miłej gry