Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Serwer nie chce się włączyć.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blejdziorek

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 12.06.2012 14:57

Jak w tytule, z tym, że nie wiem czy jest to wina AMX'a czy wgranych pluginów, tak więc jeśli nie AMX'a to przepraszam za zły dział. Ogółem to nie ja stawiałem ten serwer, również nic w nim nie zmieniałem do momentu powstania tego problemu. Początkowo wszystko chodziło dobrze, ale od jakiegoś czasu status serwera ciągle jest na "Sprawdzam...", a w consoli co kilka sekund pojawiają się następujące komunikaty:

Console initialized.
Using breakpad crash handler
Setting breakpad minidump AppID = 10
Forcing breakpad minidump interfaces to load
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
Installing breakpad exception handler for appid(10)/version(5447)
scandir failed:/data/haerde/187998.cs16/SAVE
scandir failed:/data/haerde/187998.cs16/./platform/SAVE
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 14:06:24 Sep 23 2011 (5447)
STEAM Auth Server
Writing listip.cfg.
Writing banned.cfg.
Unable to open logfiles under logs/L0612
Logging disabled
Server IP address 31.186.83.163:27236

Metamod version 1.19 Copyright © 2001-2006 Will Day <willday@metamod.org>
Metamod comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `meta gpl'.
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions; type `meta gpl' for details.


AMX Mod X version 1.8.1.3746 Copyright © 2004-2006 AMX Mod X Development Team
AMX Mod X comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `amxx gpl'.
This is free software and you are welcome to redistribute it under
certain conditions; type 'amxx gpl' for details.

Uploading dump (in-process) [proxy '']
/tmp/dumps/crash_20120612154856_1.dmp
Inconsistency detected by ld.so: dl-open.c: 221: dl_open_worker: Assertion `_dl_debug_initialize (0, args->nsid)->r_state == RT_CONSISTENT' failed!
email debug.log to linux@valvesoftware.com
Tue Jun 12 15:48:56 CEST 2012: Server restart in 10 seconds


  • +
  • -
  • 0

#2 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 12.06.2012 21:37

Robiles cos ostatnio z dproto?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#3 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 13.06.2012 10:42

Nic. Jedynie co ostatnimi dniami robiłem to podłączałem GM AMXBans, tak więc dodanie pluginów, plików txt do data/lang, plików cfg, dopisanie do plugins.ini i danych do sql. Po za tym nic nie robiłem. Co dziwne (przynajmniej dla mnie), w amxmodx/logs nie ma żadnych plików z logami, w cstrike/logs pliki z logami są, ale wszystkie są puste. W sumie to pewno dlatego, że serwer się tak restartuje co 10 sekund od dobrych kilku dni. No ale moje "umiejętności" tutaj poległy. A dlatego, że nie ja stawiałem ten serwer to nie chciałbym go reinstalować.
  • +
  • -
  • 0

#4 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 13.06.2012 13:04

Możliwe uszkodzenie binarek na skutek nieudanej autoaktualizacji serwera, lub jakichś prac konserwacyjnych hostingu. Zrób backup AMX, mapek, modeli i innych potrzebnych plików, przeinstaluj serwer i wgraj pliki na nowo.
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#5 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 13.06.2012 14:27

Czyli mogę spakować cały folder amxmodx i go pobrać, czy lepiej bardziej szczegółowo powybierać te pliki bo w amxmodx może się znajdować ten problem?
  • +
  • -
  • 0

#6 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 13.06.2012 21:23

amx nie powinien być uszkodzony, a jeśli nawet to możesz pobrać pusty amx i wrzucić na serwer wszystko z paczki, oprócz katalogu z konfiguracją.
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#7 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 14.06.2012 10:11

Ok, dzisiaj będę z tym działał i poinformuję o ewentualnym rozwiązaniu problemu bądź jego ciągu dalszym. Póki co dzięki za sugestie/pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#8 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 18.06.2012 12:34

No niestety. Reinstal serwera nie pomógł.
Przed reinstalem skopiowałem cały folder amxmodx, a także pliki z cstrike server.cfg i przypisane do niego speed.cfg, settings.cfg i alias.cfg. Te też pliki po reinstalu wrzuciłem na nowo, restart serwera i znowu nie chce się włączyć.
  • +
  • -
  • 0

#9 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 18.06.2012 23:29

Hmm dziwne... nie spotkałem się jeszcze z tego typu błędem, który nie byłby spowodowany uszkodzeniem binarek... Spróbuj wyłączyć AMX ( w metamodowym plugins.ini), jeśli to nie pomoże to dproto, a jeśli i to nie to całego metamoda (w pliku cstrike/liblist.gam). Jeśli i to nie da rezultatu, pozostaje jedynie napisanie do hostingu.

Jeśli pomoże wyłaczenie amx, zorientuj się które pluginy używają orpheu i je wyłącz. Nie potrafisz namierzyć? Wyłącz wszystkie "niepodstawowe" i włączaj po kolei. Jeśli i to nie pomoże, reinstall amx na świeży z oficjalnej paczki z http://amxmodx.org/ (najlepiej 1.8.2 najnowszy z dev builds). To już wtedy musi pomóc, jeśli to wina amx.

W przypadku dproto - reinstall dproto.

W przypadku metamoda - reinstall metamoda, albo pluginów do metamoda innych niż w/w
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#10 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 19.06.2012 07:21

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum

AMX Mod X > Problemy

do

HLDS > Problemy
  • +
  • -
  • 0

#11 Blejdziorek

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Pomorskie
Offline

Napisano 19.06.2012 11:04

Wyłączenie AMX'a poskutkowało, wyłączenie wszystkich niestandardowych pluginów bez rezultatu, wgranie AMX'a 1.8.2, a następnie wrzucenie poprzedniego folderu amxmodx z usuniętymi już istniejącymi folderami/plikami dało efekt pozytywny.

Plusy za pomoc i mam nadzieję, że nie będę musiał tu wracać w tej kwestii ;)
  • +
  • -
  • 0

#12 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 19.06.2012 12:21

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych