Jak zrobić żeby tylko nie które wyrazybyły...
Nie znasz mnie
02.06.2012
if(pokaz_info && perk) { client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk]); client_print(0, print_chat, "[COD:MW] Gracz %s zdobyl %s", nazwa_gracza[id], nazwy_perkow[perk]); }
jak zrobić żeby tylko na kolorowo był gracz który zdobył item i nazwa perku
za pomoc daje +
Maniek974
02.06.2012
Zobacz tak
if(pokaz_info && perk)
{
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk]);
client_print(0, print_chat, "[COD:MW] Gracz ^x01%s ^x04 zdobyl %s", nazwa_gracza[id], nazwy_perkow[perk]);
}
1993Bubi
02.06.2012
A to nie powinno byc cos z ColorChat? Nie znam sie zbyt dobrze na pisaniu pluginów wiec moge sie mylic
Maniek974
02.06.2012
Z colorchat będzie tak
Zobacz to
Użytkownik Maniek974 edytował ten post 02.06.2012 19:57
if(pokaz_info && perk)
{
ColorChat(0, GREEN, print_chat, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk]);
ColorChat(0, GREEN, print_chat, "[COD:MW] Gracz ^x01%s ^x04 zdobyl %s", nazwa_gracza[id], nazwy_perkow[perk]);
}
Zobacz to
Użytkownik Maniek974 edytował ten post 02.06.2012 19:57
ImSpY
03.06.2012
Od kiedy ColorChat ma taką składnie? 
na początek dodajesz
Składnia pod ColorChat jest taka:
Jakbyś nie miał include to proszę: http://amxx.pl/dokum...a/i11/colorchat
Użytkownik ImSpY edytował ten post 03.06.2012 11:09

na początek dodajesz
#include <ColorChat>
Składnia pod ColorChat jest taka:
if(pokaz_info && perk)
{
ColorChat(id, GREEN, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk]);
ColorChat(0, GREEN, "[COD:MW] Gracz ^x01%s ^x04zdobyl %s", nazwa_gracza[id], nazwy_perkow[perk]);
}
I w pierwszym musi być id gracza a nie 0.
Jakbyś nie miał include to proszę: http://amxx.pl/dokum...a/i11/colorchat
Użytkownik ImSpY edytował ten post 03.06.2012 11:09
Nie znasz mnie
03.06.2012
wyskakuje mi jeden błąd kto zrobi to pod tego coda QTM_CodMod.sma - Speedy Share - upload your files here
odświeżam
odświeżam
Hiroshima
03.06.2012
Automatyczna wiadomość
Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod X > Pytania
do
Scripting AMXX > Pytania
Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod X > Pytania
do
Scripting AMXX > Pytania
Gość_21977_* 05.06.2012

client_print(id, print_chat, "ColorChat(id, RED, "^x03[COD:MW] Witaj ^x03na modyfikacj CoD mod'a by Szczepan vers]^x04 1.0-3 opartej na plikach ^x03QTM_Peyote");
Nie sprawdzałem kodu, podmieniłem Pomoc() na domyślną, bo nie wiem, co tam wyskrobałeś, ale nie dało się skompilować.
Do tego poprawiłem kilka rażących błędów, teraz się kompiluje, ale cały kod do sprawdzenia, a jest go dość sporo:

Napisz, czy o taki napis Ci chodziło:
if(pokaz_info && perk){ for(new i=1;i<=get_maxplayers();++i){ if(is_user_connected(i) && !is_user_hltv(i) && get_user_team(i) && i!=id){ client_print(i, print_chat, "[COD:MW] Gracz %s zdobyl %s!", nazwa_gracza[id], nazwy_perkow[perk]); } } ColorChat(id, RED, "[COD:MW]^x01 Zdobyles^x04 %s^x01.", nazwy_perkow[perk]);}
BTW. Nawet nie wstawiłeś ColorChatu do SMA.
edit.
ImSpY" data-cid="417326" data-time="1338717953">Ten kod wyświetli graczowi id wiadomość dwukrotnie, raz kolorową, raz zwykłą.if(pokaz_info && perk){ ColorChat(id, GREEN, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk]); ColorChat(0, GREEN, "[COD:MW] Gracz ^x01%s ^x04zdobyl %s", nazwa_gracza[id], nazwy_perkow[perk]);}