Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Zapis "true" "false" do Vault


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pfkers

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 23.04.2012 17:42

Witam... chcialbym sie dowiedziec jak zapisac np.

zmienna[id] = true;

do vault z wartoscia true..

i na odwrot jezeli

zmienna[id] = false;

to po wejsciu gracza na serwer taka bd wartosc..

robilem to normalnie lecz byl warrning Tag Mistmatch (szpeci mi ten blad troche)

proszę o szybka pomoc

#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 23.04.2012 17:44

Może zapisuj po prostu do nvault 1 lub 0 i w odczytywaniu zrób warunek, jeśli 1 to true, jeśli 0 to false.
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 23.04.2012 18:03

Zapisuj normalnie cyframi, czyli zrób coś takiego
formatex(vaultdata, charsmax(vaultdata), "%i", _:zmienna[id]);

a przy wczytywaniu
zmienna[id] = bool:str_to_num(data);

Nie próbowałem jeszcze czegoś takiego, ale powinno działać.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 23.04.2012 18:12

Zapisuj normalnie cyframi, czyli zrób coś takiego
formatex(vaultdata, charsmax(vaultdata), "%i", _:zmienna[id]);
a przy wczytywaniu
zmienna[id] = bool:str_to_num(data);
Nie próbowałem jeszcze czegoś takiego, ale powinno działać.


zrobilem tak i nie za dzialalo.. nie wiem moze cos zle zrobilem ale kombinowalem pare razy



Może zapisuj po prostu do nvault 1 lub 0 i w odczytywaniu zrób warunek, jeśli 1 to true, jeśli 0 to false.


Zaraz sprawdze twoj pomysl

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.04.2012 18:17

pokaż sma
  • +
  • -
  • 0

#6 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 23.04.2012 18:34

niestety nie moge udostepnic sma..

Fili:P

twoj sposob dziala.. troche wiecej pisania jest no ale liczy sie efekt.. ma ktos moze jeszcze jakis pomysl badz tez przyklad

#7 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 23.04.2012 19:19

niestety nie moge udostepnic sma..

Fili:P

twoj sposob dziala.. troche wiecej pisania jest no ale liczy sie efekt.. ma ktos moze jeszcze jakis pomysl badz tez przyklad

Jak chcesz mieć mniej pisania to:
g_twojbool[id] = str_to_num(zmienna) ? true : false

  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 23.04.2012 19:33


niestety nie moge udostepnic sma..

Fili:P

twoj sposob dziala.. troche wiecej pisania jest no ale liczy sie efekt.. ma ktos moze jeszcze jakis pomysl badz tez przyklad

Jak chcesz mieć mniej pisania to:
g_twojbool[id] = str_to_num(zmienna) ? true : false

To jest dokładnie to samo jakby napisać
g_twojbool[id] = bool:str_to_num(zmienna);

i tego akurat jestem pewien.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.04.2012 20:16

przy zapisie:
  • jak masz parse to:
    /* FORAMTEX: bla bla bla ***** muje */ "%d", g_iVar[ id ] ? 1 : 0 );
  • jak bezpośrednio to:
    /* nvault_set( bla, bla,*/ g_iVar[ id ] ? "1" : "0" );
przy wczytaniu:
  • jak masz parse to:
    g_iVar[ id ] = ( str_to_num( sText ) ? true : false );
  • jak bezpośrednio to jest to samo :D
powinno trybić :D

Użytkownik emu edytował ten post 23.04.2012 20:17

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#10 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 24.04.2012 18:16

okej poradzilem sobie.. do zamkniecia

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 24.04.2012 18:23

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych