Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Punkty statystyk się sumują co lvl

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 06.01.2012 22:54

Więc tak, dodałem 3 nowe statystyki, gdy wbiję np. 2 lvl i dodam do nowej statystyki, i potem jak wbiję kolejny lvl np 3, to zamiast normalnie 2 pkt do rozdania to mam 4 i tak dalej i tak dalej.

Sma nie dam ponieważ jest mocno edytowane i tylko z tym sobie nie umiem poradzić.

#2 HaDeS From HELL

    CoD MoD Fanatyk

  • Użytkownik

Reputacja: 161
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 06.01.2012 23:02

to logicznę że nie dasz sma :D

dobra pokaż public SprawdzPoziom(id)
  • +
  • -
  • 1

#3 Kolar`.

    Guru

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 06.01.2012 23:26

public SprawdzPoziom(id)
{
if(!is_user_connected(id))
return;

new limit_poziomu = get_pcvar_num(cvar_limit_poziomu);

new bool:zdobyl_poziom = false, bool:stracil_poziom = false;

while(doswiadczenie_gracza[id] >= PobierzDoswiadczeniePoziomu(poziom_gracza[id]) && poziom_gracza[id] < limit_poziomu)
{
poziom_gracza[id]++;
punkty_gracza[id] = (poziom_gracza[id]-1)*2-inteligencja_gracza[id]-zdrowie_gracza[id]-wytrzymalosc_gracza[id]-kondycja_gracza[id]-grawitacja_gracza[id]-regeneracja_gracza[id]-obrazenia_gracza[id];
zdobyl_poziom = true;
}

while(doswiadczenie_gracza[id] < PobierzDoswiadczeniePoziomu(poziom_gracza[id]-1))
{
poziom_gracza[id]--;
stracil_poziom = true;
}

if(poziom_gracza[id] > limit_poziomu)
{
poziom_gracza[id] = limit_poziomu;
ResetujPunkty(id);
}

if(stracil_poziom)
{
ResetujPunkty(id);
set_hudmessage(212, 255, 85, 0.31, 0.32, 0, 6.0, 5.0);
ShowSyncHudMsg(id, SyncHudObj2,"Spadles do %i poziomu!", poziom_gracza[id]);
}
else if(zdobyl_poziom)
{
new szName[32];
get_user_name(id, szName, 31);
punkty_gracza[id] = (poziom_gracza[id]-1)*2-inteligencja_gracza[id]-zdrowie_gracza[id]-wytrzymalosc_gracza[id]-kondycja_gracza[id];
set_hudmessage(212, 255, 85, 0.31, 0.32, 0, 6.0, 5.0);
ShowSyncHudMsg(id, SyncHudObj2,"Awansowales do %i poziomu!", poziom_gracza[id]);
client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/levelup");
}


ZapiszDane(id);
}


proszę Cie bardzo. :P

Uuuu, chyba wiem. :D

  punkty_gracza[id] = (poziom_gracza[id]-1)*2-inteligencja_gracza[id]-zdrowie_gracza[id]-wytrzymalosc_gracza[id]-kondycja_gracza[id];
set_hudmessage(212, 255, 85, 0.31, 0.32, 0, 6.0, 5.0);


Tutaj muszę dodać jeszcze statystyki tak ?

Ok, to jest to. + dla Ciebie. :D

#4 HaDeS From HELL

    CoD MoD Fanatyk

  • Użytkownik

Reputacja: 161
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 07.01.2012 10:06

tak co każdą statystykę chyba w 3 miejsach

public WczytajDane <-----jedno musisz dodać

i w public SprawdzPoziom <----- do dwóch musisz dodać

np -jem_dzem[id]


@Ps
po co ci w else if(zdobyl_poziom)

jest potrzebne
new szName[32];
get_user_name(id, szName, 31);

?

Użytkownik Mr.Szybcioor edytował ten post 07.01.2012 10:50

  • +
  • -
  • 0

#5 Kolar`.

    Guru

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 07.01.2012 14:02

jest potrzebne
new szName[32];
get_user_name(id, szName, 31);

?


Bo mam tam że gdy gracz awansowal na na dany poziom, to każdemu się wyświetla że gracz awansował na x lvl. ;]

#6 HaDeS From HELL

    CoD MoD Fanatyk

  • Użytkownik

Reputacja: 161
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 07.01.2012 14:38

aaaaaaa :D to takie coś jak w diablo modzie jest ?
  • +
  • -
  • 0

#7 Kolar`.

    Guru

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 07.01.2012 15:30

Jeśli myśle o tym co ty to tak. :D





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych