Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak określić znacznik czasu konkretnej daty?


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.12.2011 19:38

Tak na szybkości: parse_time

Podajemy tam naszą datę i jej format
new ts = parse_time("00:00:00 01/01/2010", "%H:%M:%S %m/%d/%Y");
	
log_amx("TIME STAMP = %d", ts);

i gotowe.


  • +
  • -
  • 3

#2 proszeczek

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:47
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 29.12.2011 20:31

Tak na szybkości: parse_time

Podajemy tam naszą datę i jej format

new ts = parse_time("00:00:00 01/01/2010", "%H:%M:%S %m/%d/%Y");
	
log_amx("TIME STAMP = %d", ts);

i gotowe.


Hmm wszystko fajnie tylko gdzie to mam wstawic, bo zbytnio sie nie znam na kodowaniu i nie wiem w którym momęcie pluginu mam to wpisac? Mógłbyś przesłac gotowy kod? Pleasee
  • +
  • -
  • 0

#3 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 29.12.2011 20:38

Przecież to jest gotowy kod... Jeśli potrzebny Ci jest do czegoś czas w tzw. sekundach (inaczej czas unixowy), to właśnie funkcja parse_time zamienia dowolną datę na takie sekundy.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.12.2011 20:46

jeśli chodzi o odliczanie do sylwestra to w plugin_init() dopisz
  • +
  • -
  • 0

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 29.12.2011 20:48

jak juz dales link do dokumentacji to mógłbyś funkcje uzupełnić :P


//sam bym dodał no ale to juz nie moja działka :P
R3X (29.12.2011 20:53):
pewno

Użytkownik G[o]Q edytował ten post 29.12.2011 21:10

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych