Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak pobrać klasę gracza, aby zaliczało tylko ją?


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 27.12.2011 13:53

Witam. Potrzebuję tego co w temacie, mianowicie mam tak
cod_get_user_class(vid) == komandos) return;
i tak czy siak zalicza każdą klasę. Oczywiście "komandos" jest wyżej dodany do zmiennej
new komandos = cod_get_classid("Komandos")
Jak mogę to zrobić tak, aby zaliczało tylko komandosa ? Problem występuję tylko przy klasach. Jest to nowy cod, bo np. bronie pobieram w sposób
get_user_weapon(kid) != CSW_AK47) return;
i normalnie zalicza tylko z AK.
  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6032
Godlike

  • Postów:10825
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 27.12.2011 15:49

raczej chodzi ci o
(cod_get_user_class(vid) != komandos) return;
  • +
  • -
  • 0

#3 V3ko

    Guru

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 27.12.2011 16:26

Tak też było i niestety, ale nie działa.
  • +
  • -
  • 0

#4 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 28.12.2011 16:30

hmm dziwne że nie działa spróbuj tak:

new klasa = cod_get_user_class(id)
new class[31]
cod_get_class_name(klasa, class, 30)
if(!(klasa == cod_get_classid(class)))


wiem że to utrudnianie sobie życia ale skoro tamto nie działa.

Ps a gdzie dokładanie używasz tej funkcji bo gdzieś czytałem że funkcja użyta w cod_get_classid (param_convert czy jakoś tak ;P) nie działa np w deathmsg. NIE JESTEM PEWIEN ALE GDZIEŚ TAK CZYTAŁEM!!
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#5 V3ko

    Guru

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 29.12.2011 18:50

No, a gdzie mam użyć

cod_get_user_class(vid) == komandos) return;

tylko w DeathMsg... chyba że chodzi ci o tą zmienną "new komandos = cod_get_classid("Komandos"); to ją też wywołuje w deathmsg. Twój sposób też nie działa.

//ref
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych