Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Przesłanie/Udostępnienie pliku

php

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 22.12.2011 09:58

Witam mam pytanie do was jak mogę wysłać na emaila bądź udostępnić plik jednej osobie?

Chodzi mi o to w jaki sposób mogę zablokować plik aby widziały go tylko osoby z odpowiednią liczbą warunku.
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 22.12.2011 10:43

Rozwiń trochę temat, chcesz wysłać, np. maila do 20 osób i żeby konkretna część tego maila była widziana tylko dla osób z, np. rangą odpowiednią ?
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 22.12.2011 11:17

Chce np wysłać sma za pomocą emaila lub żeby tylko dana osoba mogła pobrać to sma tylko właśnie problem w tym że można wziąć zbadaj element i pobrać ten plik nie chce żeby to się dało pobierać.
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.12.2011 11:34

no to do wysłania emaila to funkcja mail
co do drugiego ukrywaj prawdziwy ink do pliku za pomocą skryptu
http://www.kavoir.co...php-script.html
  • +
  • -
  • 1

#5 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 25.12.2011 09:20

Ja u siebie mam tak, gdy osoba wejdzie na stronę generuje jej się link typu: http://stronka.pl/po...=43423425346453
Ten klucz możesz tworzyć w obojętnie jaki sposób tak aby sie nigdy nie powtarzał, np. pobierasz datę unixową i mnożysz ją razy 2.
Następnie ten link zapisujesz do bazy mysql lub do pliku, i najlepiej określasz datę ważności. Później, gdy dana osoba wejdzie w prawidłowy link, to wymuszasz na niej pobranie pliku i usuwasz ten link z bazy lub pliku :)

Koniec, ja podobnie zrobiłem u siebie.
  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#6 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 25.12.2011 12:38

mnożysz ją razy 2
Po jaką cholerę ? :D Jak to i tak wyjdzie ten sam wynik jaki miał wyjść tylko 2x większy.
Ja bym zrobił
$time = time();
$code = base64_encode($time);
$code = md5(sha1($code));

Użytkownik Gh0st edytował ten post 25.12.2011 12:42

  • +
  • -
  • 1

#7 nns

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:33
  • GG:
  • Lokalizacja:****
Offline

Napisano 25.12.2011 21:02

#up

<?PHP

echo uniqid();

?>

http://php.net/manua...tion.uniqid.php
  • +
  • -
  • 0

#8 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 25.12.2011 21:36

Nie wiem kompletnie co piszecie xD może troszkę jaśniej ; o
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#9 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 25.12.2011 22:16

no to rzucasz się z motyką na słońce zacznij od czegoś prostszego
  • +
  • -
  • 0

#10 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 06.01.2012 13:28

// Sory za refresh

Może i robię za trudne rzeczy jak na moje doświadczenie niestety uczę się w praktyce : D


Ja u siebie mam tak, gdy osoba wejdzie na stronę generuje jej się link typu: http://stronka.pl/po...=43423425346453
Ten klucz możesz tworzyć w obojętnie jaki sposób tak aby sie nigdy nie powtarzał, np. pobierasz datę unixową i mnożysz ją razy 2.
Następnie ten link zapisujesz do bazy mysql lub do pliku, i najlepiej określasz datę ważności. Później, gdy dana osoba wejdzie w prawidłowy link, to wymuszasz na niej pobranie pliku i usuwasz ten link z bazy lub pliku :)

Koniec, ja podobnie zrobiłem u siebie.


Krótko mówiąc muszę zrobić nową tabele np o nazwie pobierane i tam zrobić pola o nazwie:

Id, wartosc, link

Gdzie w wartości będzie data unixowa mnożona x2 następnie będę musiał utworzyć plik php który będzie wysyłał zapytanie do bazy przy naciśnięciu guzika kup w tym zapytaniu wyślę wartość unixową oraz link do pliku i następnie utworzę drugi plik php który będzie odpowiadał za odbiór danych unixowych oraz otwierał link po czym usunie rekord z bazy danych tylko teraz nie rozumiem co to da skoro będzie pobierało nadal z tamtego linku po czym będzie można sprawdzić w pobrane pliki z jakiego linku został pobrany plik. :facepalm2:

Nie wiem czy ja to źle z formułowałem czy to po prostu taki mini fail : P
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#11 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 07.01.2012 07:45

Na to też mam sposób.

Gdy dana osoba dostaje linka z przypisanym numerem id, skrypt php niech skopiuje plik, który użytkownik ma pobrać do jakiegoś tymczasowego folderu, i nada mu nazwę: "id.rar", oczywiście za "id" podstawiamy wygenerowane id. Gdy ktoś skorzysta z tego linku to pobiera ten skopiowany plik, a skrypt automatycznie usuwa go po z góry ustalonym czasie.
  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#12 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 07.01.2012 23:51

Pomysł nie głupi ale jak zrobić takie kopiowanie i usuwanie ?
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#13 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 08.01.2012 04:25

poczytaj o funkcjach:
rename($tymczasowa_sciezka, $domyslna_sciezka);

i
unlink($plik);


No i oczywiście trochę kreatywności nie zaszkodzi ;)

Użytkownik Leihto edytował ten post 08.01.2012 04:26

  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych